Ege Postası
Geri

Buca aday adayı Aydoğan Hepdemirgil’den değerlendirme

CHP Buca Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Aydoğan Hepdemirgil, TV 35 ve Egepostası’nın yayın konuğu oldu. Pınar Ağırbaş’ın sorularını yanıtlayan Hepdemirgil, “Buca’yı çok seviyorum. Buca’nın sorunlarını en ücra sokaklarına kadar iyi biliyorum. İyi bir aday olduğumu düşünüyorum. İddialıyım. Bana güvenlerini boşa çıkarmayacağım” dedi. Buca aday adayı Aydoğan Hepdemirgil’den değerlendirme
Buca aday adayı Aydoğan Hepdemirgil’den değerlendirme
Haberler / Yerel Politika
24 Aralık 2018 Pazartesi 14:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HAZIRLAYAN: HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Seçime Doğru programında aday adayı olma gerekçelerini anlatan ve projelerinin alt başlıklarını dile getiren CHP Buca Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Aydoğan Hepdemirgil, aday olarak gösterilip göreve gelmesi durumunda önceliklerinin ulaşım, kentsel dönüşüm çalışmaları, tasarruf tedbirlerinin uygulanması, üreticilerin desteklenmesi, kadınlar-gençler-yaşlılar öncelikli projeler olacağını söyledi.

ÇALIŞACAĞIM, ÇALIŞACAĞIM, ÇALIŞACAĞIM

CHP Buca Aday Adayı Hepdemirgil, Buca’nın tüm sorunlarını sokak sokak bildiğini dile getirerek, “31 Mart yerel seçimlerinde partim tarafından aday olarak belirlendiğimde partinin örgütüyle, muhtarlarla, stk’larla koordineli bir şekilde sorunları çözme odakları çalışmalara hızla gireceğim. Tasarruf tedbirlerini uygulayacağım. Zorunlu harcamalar dışındaki harcamaları kısacak ve Buca için çalışacağım çalışacağım çalışacağım. Bucalıların bana olan güvenlerini boşa çıkarmayacağım. Buca’yı çok seviyorum. Buca’nın sorunlarını en ücra sokaklarına kadar iyi biliyorum. İyi bir aday olduğumu düşünüyorum. İddialıyım. Bana güvenlerini boşa çıkarmayacağım” sözünü verdi.

BUCA’DA UZUNDERE MODELİ DÖNÜŞÜM İÇİN ÇABA HARCAYACAĞIM

Buca’daki çarpık kentleşme sorununu büyükşehir belediyesi ile ortak hayata geçirecekleri kentsel dönüşüm projeleriyle aşmayı arzuladığını dile getiren CHP Buca Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Aydoğan Hepdemirgil, “Buca’da da çarpık yapılaşma söz konusu. İmar barışıyla imar durumunun üzerinde yapı kitleleri var. Sorun yumağı olarak önümüzdeki yıllarda önümüze gelecek. Torba Yasayla 31 Aralık 2017 ve öncesinde yapılan yapılara yapı kullanma belgesi veriliyor. Ülkemiz zaten çarpık kentleşme nedeniyle zaman zaman doğal afetlerle sınanıyor. Umarım bunlar yaşanmaz. İBB’nin Karabağlar Uzundere kentsel dönüşüm projesi çok güzel. Bunun Buca için olmaması için hiçbir neden yok. Mevzuat da buna izin veriyor. Büyükşehir ve ilçe belediyeleri modern kentlerin oluşması için birlikte çalışabiliyor. Uzundere konutlarını görenler biliyor ki, gayet modern konutlar oluştu. Yenileme ile sağlıklı yapılar oluşabiliyor ancak plansız yapılaşmanın getirdiği sorunlar ortadan kalkmıyor” ifadelerini kullandı.

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

27 yıllık avukat. STK’larda görevlerde bulundum. 2009 yerel seçimlerinde CHP Buca Belediye ve Büyükşehir Belediye meclis üyesi oldum. Plan ve bütçe komisyonunda görev aldım. Buca Belediyesi’nde de hukuk komisyonu başkanlığı yaptım. Aday adayı olarak ortaya çıkmama zemin hazırladı bu görevler. Bilgi ve birikimimle başkan aday adayı olarak Bucalılara hizmet etmek arzusundayım. Doğduğum mahalle olan Yaylacık’ta yaşıyorum hala. Belediye çalışmalarıyla 47 mahalleyi de biliyorum. Seçim çalışmalarındaki ziyaretlerimde bu bana pozitif enerji olarak dönüyor. Bu güç ve enerjiyle önümüzdeki dönemde çok daha iyi şeyler yapmayı hedefliyorum.

TRAFİK VE ULAŞIM SIKINTISI VAR

Buca’da yaşayanların birinci sorunu trafik ve ulaşım sıkıntısı. Tabi bu yılların birikimi. Göç ve aşırı yapılaşma bundan etken. Kentin planlanmasındaki eksiklikler ulaşım sıkıntısını doğuruyor. Zaman zaman imar planları yapılmakta. Bir kısmı yargı kararlarıyla durdurulmakta. İBB planlama çalışmalarını sürdürmekte. Ulaşım sorununu çözmenin birinci ayağı toplu ulaşımı yaygınlaştırmak.

BUCA METRO PROJESİ İÇİN MERKEZİ HÜKÜMET DE ÇABA GÖSTERMELİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin metro projesinin zemin etüdü bitti, bakanlıktan bir yıldır onay bekleniyor. Yurtdışı kredisi de hazır. Bu süreç bir an önce tamamlanırsa Bucalılar rahatlayacak. Merkezi hükümetin de bu konuda çaba göstermesi gerekiyor. Tamamı yeraltında olacak olan Hatay Bozyaka Şirinyer, Buca Belediyesi, DEÜ yerleşkesi, Hasanağa Parkı, Buca Koop, Çamlıkule güzergahını kapsayan bir metro hattı bu. İvedilikle hayata geçmesi gereken bir proje bu.

BÜYÜKŞEHİR İLE BİRLİKTE KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMASI YAPILABİLİR

Buca’da da çarpık yapılaşma söz konusu. İmar barışıyla imar durumunun üzerinde yapı kitleleri var. Sorun yumağı olarak önümüzdeki yıllarda önümüze gelecek. Torba Yasayla 31 Aralık 2017 ve öncesinde yapılan yapılara yapı kullanma belgesi veriliyor. Ülkemiz zaten çarpık kentleşme nedeniyle zaman zaman doğal afetlerle sınanıyor. Umarım bunlar yaşanmaz. İBB’nin Karabağlar Uzundere kentsel dönüşüm projesi çok güzel. Bunun Buca için olmaması için hiçbir neden yok. Mevzuat da buna izin veriyor. Büyükşehir ve ilçe belediyeleri modern kentlerin oluşması için birlikte çalışabiliyor. Uzundere konutlarını görenler biliyor ki, gayet modern konutlar oluştu. Yenileme ile sağlıklı yapılar oluşabiliyor ancak plansız yapılaşmanın getirdiği sorunlar ortadan kalkmıyor.

TEMİZ VE MODERN BİR KENT HAYAL EDİYORUM

Buca çağdaş, üniversitesiyle modern bir kent haline dönmeli. Temiz ve modern bir kent hayal ediyorum. 60-70 bin öğrencimiz var. Kadınlara yönelik semt evlerinin sayılarının artması gerekiyor. Bunlara öncelik sağlayacağım. Kadınlar için pırlanta merkezlerinin sayısını da arttıracağım.

BUCA’DA ÜRETİCİLERİN ÜRÜNLERİNİ DOĞRUDAN TÜKETİCİYE ULAŞTIRACAĞIZ

Tarım son iki dönem önce köylerimiz yasal düzenlemeyle bir gecede mahalleye dönüştü. Kırıklar, Belenbaşı, Karacaağaç, Kaynaklar birer mahalle oldu ancak hala köy yaşantısı sürüyor. Tarım faaliyetleri yürütülüyor burada. Büyükşehir belediyesinin benzerlerini uyguladığı kooperatifleşmenin desteklenmesiyle doğal ürünlerin doğrudan tüketiciye ulaşmasını sağlamak birinci önceliğim olacak. Urla’nın bamyası meşhur ancak Belenbaşı kirazının dışında bamyasıyla da ünlü.

CEZAEVİNİN KALKMASI İÇİN KAMUOYU OLUŞTURACAĞIZ

2014 yerel seçimleri öncesinde Levent Piriştina ve Cemil Şeboy seçim yarışına girdiğinde dönemin Adalet Bakanlığı, seçimi kazandığımızda kaldıracağız sözünü vermişti. Şakran ve Kırıklar cezaevleri de Buca Cezaevi kaldırılacağı için yapılmıştı. Dilerim bu sözlerini yerine getirirler. İktidara geldiğimizde bu sözlerin yerine getirilmesi için kamuoyu oluşturulması için çalışacağız. Artık işlevini yitirdi. Güvenlik ve modern kent oluşturulması için cezaevinin kalması elzem.

BUCASPOR İÇİN ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIM

Bucaspor süper lige çıkarak adını gündeme getirdi. Spor ve Bucaspor çok değerli. Eski günlerine dönmesi gerektiğine inananlardanım. Buca’nın bir değeri ve olmazsa olmazı. Üzerimize düşeni yapmaya hazırım. Amatör spor kulüplerine yardımın önü açıldı zaten. Üzerime ne düşerse yapacağım.

AKILLI AYDINLATMA VE AKILLI ÇÖP KONTEYNIRLARI SİSTEMİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİM

Adaylığımız söz konusu olup seçimden galibiyetle çıktığımda tasarruf önceliğim olacak. Zaruri harcamaların dışında gereksiz harcamaları kısacağım. Akıllı çöp konteynırları ve akıllı aydınlatma sistemlerini hayata geçireceğim. Önceliğimiz ulaşım sorunu. Çöp toplama şekli de trafiği iyice kilitleyebiliyor. Bu konuda radikal çözümler getireceğim.

TARİHİ KALINTILARI AYAĞA KALDIRIP İÇ TURİZMİ CANLANDIRACAĞIM

Buca tarihi kalıntılarıyla da zengin bir geçmişe sahip. Bunlar ayağa kaldırılarak iç turizm canlandırılabilir. Muhtelif yerlerde tarihi eserlerimiz var. Bunların önünü açacağız.

ÇALIŞACAĞIM, ÇALIŞACAĞIM, ÇALIŞACAĞIM

31 Mart yerel seçimlerinde partim tarafından aday olarak belirlendiğimde partinin örgütüyle, muhtarlarla, stk’larla koordineli bir şekilde sorunları çözme odakları çalışmalara hızla gireceğim. Tasarruf tedbirlerini uygulayacağım. Zorunlu harcamalar dışındaki harcamaları kısacak ve Buca için çalışacağım çalışacağım çalışacağım. Bucalıların bana olan güvenlerini boşa çıkarmayacağım. Buca’yı çok seviyorum. Buca’nın sorunlarını en ücra sokaklarına kadar iyi biliyorum. İyi bir aday olduğumu düşünüyorum. İddialıyım. Bana güvenlerini boşa çıkarmayacağım. Çalışacağım çalışacağım. Makam aracını da bırakabilirim. Evimden belediyeye yürüyerek de girebilirim.

İTTİFAK GEREKİYORSA YAPILMALIDIR

İttifak gerekiyorsa mutlaka yapılmalıdır. Yöntemi genel merkezimiz takdir edip değerlendirecektir. Büyükşehir ve belediyemizin ortak projeleri şart. Bu konuda irademi ortaya koyacağım. İlk yüz gün içinde öncelikle kronikleşmiş sorunları tespit yoluna gidip, bütçeyi ortaya koyup planlama çalışmasıyla müdahalede bulunacağız.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası