Ege Postası
Geri

Buca’da 3. KOSGEB dönemi başladı

Buca Belediyesi ve KOSGEB tarafından yürütülen “Uygulamalı Girişimcilik Uygulaması”n da 3. dönem kursları imzalanan protokol ile yeni dönemine start verdi.
Buca’da 3. KOSGEB dönemi başladı
Haberler / Yerel Yönetimler
13 Kasım 2012 Salı 10:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR-  Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile Buca Belediyesi arasında imzalan protokol sonrasında 2 ayrı sınıfta 120 katılımcının eğitim alması bekleniyor.

Buca Belediyesi Güzel Sanatlar ve Meslek Eğitim Merkezinde düzenlenecek kurslarda katılımcılara toplam 70 saat eğitim verilecek. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan vatandaşlara ise 30 bin lirası hibe 70 bin lirası 2 yıl geri ödemeli toplam 100 bin lira destek kredisi verilecek. 

Buca Belediyesi Meclis salonun da düzenlenen protokol törenine Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ve KOSGEB İzmir Güney Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı katıldı. KOSGEB’te 3. döneme ev sahipliği yapan Başkan Ercan Tatı, “Bir hayalim var bunu gerçekleştirmek istiyorum” diyen herkese kapılarının açık olduğunu söyledi.

 

Meclis salonunu dolduran girişimcilere seslenen Başkan Tatı, imkanları olmayan ama yaşatacak fikirleri olanlara 3. dönemin hayırlı olmasını diledi. Tatı, “KOSGEB ile 3. dönemimize başlıyoruz. Daha önceki kurslarımızla da vatandaşlarımızın hayallerini hayata geçirdik. Burada sizler projelerini sunuyorsunuz ve seçilen örnek projeleriniz hayat buluyor. Bizim “Mış”la, “muş”la işimiz yok. Yapacaktım, gelecektim yok. Geçen dönemlerimizde bize inanan ve yapmak isteyenler şimdi KOSGEB imkanları ile iş yeri sahibi oldular ve yanlarında da işçi çalıştırarak istihdam sağladılar. Paramız yok ama bir rüyanız var diyorsanız işte size fırsat. 3. dönem KOSGEB başvurularımız 16 Kasım’a kadar devam edecek. Hayalleriniz ışığın da tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.

 

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ile protokol imzalayan KOSGEB İzmir Güney Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı, Buca’da hayat bulan KOSGEB’in 3. döneminde 70 saat sürecek eğitimler sonrası başarılı olan girişimcilere sertifikanın yanı sıra destek kredilerinin de verileceğinin altını çizdi. Çanakçı, “ Bu proje istihdam yaratıyor. Dünyada ve ülkemiz de işsizlik oranları belli. Bu işsizlikler karşısın da inanan vatandaşlarımıza Buca’dan ışık tutuyoruz. Bu konuda da her zaman duyarlı olan Buca Belediyesine ve Başkanımız Ercan Tatı’ya teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.

 

3. Dönem KOSGEB başvuru tarihi 16 Kasım’da son buluyor. 16 Kasım 2012 tarihine kadar KOSGEB avantajlarından yararlanmak isteyenler Buca Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğüne başvurmaları gerekiyor. Kayıt sonrası ilk kurs günü 21 Kasım’da başlıyor.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası