Ege Postası
Geri

Buca’da ihtiyaç sahiplerine ücretsiz temizlik

Buca Belediyesi kurduğu temizlik ekibi ile ilçede yaşayan yardıma muhtaç, yoksul, kimsesiz, yaşlı ve engelli vatandaşların evlerinde ücretsiz temizlik hizmeti vermeye devam ediyor. Genel temizliğini yapamayacak durumdaki 83 ihtiyaç sahibinin evini periyodik aralıklarla ziyaret eden ekipler, halı yıkama, cam silme, mutfak temizliği gibi detaylı temizlik yaparak vatandaşlara sağlıklı bir yaşam alanı yaratıyor.
Buca’da ihtiyaç sahiplerine ücretsiz temizlik
Haberler / Yerel Yönetimler
17 Aralık 2015 Perşembe 10:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Buca Belediyesi, ilçe sınırlarında yaşayan dezavantajlı vatandaşlara pozitif ayrımcılık yaparak yardıma muhtaç, yoksul, yaşlı ve engelli vatandaşların evlerine temizlik hizmeti veriyor. Belediye bünyesinde oluşturulan temizlik ekibi,  belirli periyodlarla gittikleri evlerde halı yıkama, cam silme, toz alma, mutfak temizliği gibi detaylı ev temizliği yapıyor.
İlçede belirlenen 83 yardıma muhtaç vatandaşın evlerine giderek haftada bir kez detaylı temizliğini yapan ekipler, günde 3 eve hizmet götürüyor. Evleri organik ürünlerle tüm ayrıntılarıyla hiçbir ücret alınmadan temizlenen vatandaşlar duydukları memnuniyeti “Sosyal belediyecilik böyle olur” diyerek dile getiriyor.

BAŞKANA TEŞEKKÜR
Bucalı Erkan Arpak, Belediyenin yürüttüğü evde temizlik hizmetinden düzenli olarak faydalanan ihtiyaç sahiplerinden sadece biri. 66 yaşındaki felçli babasına ve 40 yaşındaki zihinsel engelli kardeşine tek başına bakan Erkan Arpak, hizmetlerden dolayı Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ve emeği geçenlere teşekkür ederken, “Öyle bir hizmetin olduğunu öğrenince hemen başvurdum. Sağolsun arkadaşlar notlarını alır almaz geldiler. O günden beri sürekli de geliyorlar. Oldukça memnunuz. Cana yakın olmaları, insan halinden anlamaları çok iyi. Ben çok memnunum. Böyle bir hizmetin olması çok güzel bir olay… Belediyeye çok çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun hepsinden. Kendilerinin haftada bir gelmeleri insanın moralini düzeltiyor. Eve geldiğinizde evi temiz görmek insana ayrı bir huzur veriyor. Zaten bakımı zor iki insanla uğraşıyorsunuz.  Dinimizin de buyurduğu gibi ‘Temizlik imandan gelir.’ Evi temiz görmek bana moral veriyor” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası