Ege Postası
Geri

Bursa Kapalı Çarşı'ya ilk tonuz yerleştirildi, çalışmalar başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 'Kapalı Çarşı Cephe Sağlıklaştırma ve Çatı Örtüsü Uygulama Projesi', ilk tonozun yerleştirilmesiyle başladı.Reyhan-Kayhan ve Hanlar Bölgesi’nde koruma amaçlı imar planı dahilinde...
Bursa Kapalı Çarşı'ya ilk tonuz yerleştirildi, çalışmalar başladı
Haberler / Güncel
1 Ekim 2013 Salı 15:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 'Kapalı Çarşı Cephe Sağlıklaştırma ve Çatı Örtüsü Uygulama Projesi', ilk tonozun yerleştirilmesiyle başladı.

Reyhan-Kayhan ve Hanlar Bölgesi’nde koruma amaçlı imar planı dahilinde uygulanacak proje kapsamında Kapalı Çarşı’daki çalışmalar resmen başladı. Projenin ilkbahar aylarına kadar tamamlanacağını açıklayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Bursa’nın tarihi kimliğine güç katan Kapalı Çarşı, aynı zamanda ilk ahilik kültürünün başladığı yerdir. Esnaf kültürünün sınırları aşmasına neden olan bu mekanda yapılacak yenileme çalışmalarıyla vizyon kazanacak olan bölgenin değeri artacak." dedi.

Bursa’nın değerlerinin UNESCO’nun dünya mirası listesine girme aşamasında olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, Kapalı Çarşı’nın da Bursa’nın en gözde değerlerinden biri olduğuna işaret etti. Başkan Altepe, geleneksel ticaret alanı olarak tanımlanan bölgede bulunan Kapalı Çarşı’da başlayan cephe sağlıklaştırma ve çatı örtüsü çalışmaları kapsamında, 150 metre boyundaki çarşının mermer zemin kaplamasının gerçekleştirileceğini, 150 ton çelik konstrüksiyonlu tonoz çatının orijinal kimliğiyle dikkat çekeceğini ve 110 dükkanın cephesine mekanik traverten kaplama yapılacağını ifade etti. Bölgeye değer katacak örnek bir çalışmaya imza atıldığını belirten Başkan Altepe, şunları kaydetti: "Kapalı Çarşı, Bursa’da çarşının simgesidir. Çatısından tabanına, cephelerine kadar tüm alanları yenileyip Bursa’ya yakışır bir eser kazandırmak için artık önümüzde engel kalmadı. Bursa çarşısı tüm dünyada dillendirilecek. En az sıkıntıyla, en kısa sürede çarşımızı yenileyelim istiyoruz. Bursa çarşılarını, gezmekten ve alışveriş yapmaktan keyif alınacak bir noktaya taşımayı hedefliyoruz."

Başkan Altepe, Tuzhan, Galle Han, Eskişehir Han gibi yapıların yenilendiğini ve ayrıca Reyhan’da da yenileme çalışmalarının başladığını kaydederek, ihale aşamasında olan Gelinlikçiler Çarşısı'nın da Kapalı Çarşı ile eş zamanlı olarak yenilenip daha güzel bir hale geleceğini vurguladı. Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği Başkanı Bülent Erginal da projenin uzun yıllardır bekleyen bir çalışma olduğunu belirterek, "Bu çalışma bölgeye ve bölge esnafına artı puan kazandıracak. Bölgenin gün yüzüne çıkması bizleri sevindiriyor." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, ilk tonoz çatıya yerleştirilerek, çatı örtüsü imalatına başlandı. Başkan Altepe, daha sonra çarşı esnafıyla da sohbet ederek sorunlarını dinledi. BESOB Başkanı Arif Tak ile Büyükşehir Belediyesi bürokratları, esnaf odaları temsilcileri, Kapalı Çarşı ve bölge esnafı ile vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği törenin ardından katılımcılara çorba ikram edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası