Ege Postası
Geri

Sağlık için yürüdüler

Sivas’ta 3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü nedeniyle Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürüyüş düzenlendi. Meteorolojinin 3 Ekim'i yağışlı geçeceğini tahmin etmesi nedeniyle yürüyüş bugün yapıldı.     3 Ekim...
Sağlık için yürüdüler
Haberler / Güncel
1 Ekim 2013 Salı 15:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sivas’ta 3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü nedeniyle Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürüyüş düzenlendi. Meteorolojinin 3 Ekim'i yağışlı geçeceğini tahmin etmesi nedeniyle yürüyüş bugün yapıldı.

    3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü nedeniyle Sivas’ta etkinlik düzenlendi. Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi yanında kurulan stantlarda obeziteye dikkat çekildi. Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam, burada yaptığı konuşmada, düzenli olarak yürüyüş yapmanın önemine dikkat çekti. Sağlam, 3 Ekim'de hava muhalefeti nedeniyle yürüyüşü bugüne aldıklarını belirterek, önemli olanın yürümek ve bu konuyla ilgili mesaj vermek olduğuna işaret etti.

    “Sağlık her şeyin başı. Sağlımızı korumak için düzenli beslenmek ve spor yapmak şart. En ucuz ve en basit spor dallarının başında da şüphesiz yürüyüş gelmekte.” diyen Sağlam, modern hayatın bize sunduğu bazı kolaylıklar nedeniyle hareketsiz bir yaşama mahkum durumdayız. Her gün düzenli olarak 1 saat yürüyor olsak obezite, kalp rahatsızlıkları gibi birçok hastalığın önüne geçmiş oluyoruz.” şeklinde konuştu.

    Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş ise ‘Her şeyin başı sağlık' diye herkesin bildiği klişeleşmiş bir söylem olduğunu belirterek, “Bu sağlığı nasıl koruyacağız, sağlımızı nasıl muhafaza edeceğiz. Önce şehirleşme ile birlikte birçok sıkıntı ve sorunların yaşandığı ortamda sağlımızı korumanın ve yatırım yapmanın çok kolay yolları var. Bunlardan bir tanesi de yürüyüş.” ifadesini kullandı. Aktaş, sağlığı koruma ve bilinçlendirme adına yapılan etkinliğin faydalı olmasını diledi.

    Konuşmaların ardından protokol ve vatandaşlar birlikte sağlık için yürüdü. Hareketli ve sağlıklı yaşam ile obeziteye dikkat çeken pankartların taşındığı yürüyüşte katılımcılar, sağlıklı yürümenin önemini anlatan yelek ve şapkalar da giydi.

    Yürüyüşe Sağlık Müdürü Bahattin İlter, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri İbrahim Ethem Özsoy, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Nazif Ekinci, hastane yöneticileri, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası