Ege Postası
Geri

Büyükşehir davası kaldığı yerden!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve üst düzey belediye bürokratlarının yargılandığı tarihi Büyükşehir Davası’nda sürpriz gelişmeler yaşandı. ÖYM’lerin kapatılmasını içeren yasal düzenlemenin yürürlüğe girmesinin ardından, davanın 9’uncu duruşması İzmir 7’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam edecek. Mahkeme heyeti başkanlığını Diyarbakır’da KCK davasına bakan Hakim Menderes Yılmaz’ın yürüteceği belediyecilik tarihinin en büyük davasının bugünkü celsesi saat 13:30’da start alacak.
Büyükşehir davası kaldığı yerden!
Haberler / Yerel Yönetimler
13 Mayıs 2014 Salı 08:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocoağlu’nun çete lideri suçlaması ile yargılandığı ve toplam 130 sanıkla başlayan tarihi Büyükşehir Davası’nda süreç yeniden başlıyor. 8’inci duruşma sonrasında Özel Yetkili Mahkemeler’in (ÖYM) kapatılmasına ilişkin düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle birlikte İzmir 8‘inci Ağır Ceza Mahkemesi’nden alınarak 7’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne verilen davada yargılanma koşulları da yeniden şekillendi. İddianamede yer alan ve ÖYM’lerin “özel yetki”ler ile elde ettiği tapeler ve gizli tanık ifadeleri gibi kanıtların da geçersiz sayılacağı davanın bugünkü duruşmasında savunma makamı geçmişte reddedilen taleplerini yeniden gündeme getirecek.
 
 
9’UNCU DURUŞMADA PERDE YENİDEN ARALANIYOR
2 Mayıs 2011 tarihinde gerçekleşen operasyonlar sonrasında start alan ve belediyecilik tarihinin en büyük davası olarak da adlandırılan “Büyükşehir Davası”nda süreç yeniden başlıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun çete lideri suçlaması ve 397 yıl hapis istemi ile yargılandığı, üst düzey belediye bürokratları, belediyeye bağlı şirketlerinin müdürleri, sendika yöneticileri ve organizatörlerin de yer aldığı 129 sanıklı tarihi dava İzmir 7’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam edecek. ÖYM’lerin kapatılmasını içeren yasa tasarısının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından imzalanmasının ardından 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nden alınarak yerel mahkemeye devredilen davanın 9’uncu duruşması bugün Başkan Kocaoğlu’nun da katılımı ile gerçekleşecek.
 
SAVUNMA NELER TALEP EDECEK'
Mahkeme Heyeti Başkanlığı’nı Diyarbakır 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde KCK hakimliğini yürüten Menderes Yılmaz’ın yapacağı davanın 9’uncu duruşmasında perdenin yeniden aralanması ile birlikte, savunma makamı geçmiş davalarda reddedilen taleplerini de yineleyecek. Buna göre savunma makamı, yürürlükteki Türk Ceza Kanunu’nu hazırlayan ve halen üniversitelerde görev yapmakta olan hukukçular tarafından davanın tamamına ilişkin değerlendirmeler içeren, belediye lehine olumlu görüşlerin yer aldığı 127 sayfalık uzman dosyasını yeniden gündeme getirecek. Ayrıca, dava dosyasının tamamının Ankara’daki emekli Sayıştay denetçilerinden oluşturulacak bir heyet tarafından tekrar değerlendirilmesini isteyecek olan savunma avukatları, son duruşmada gündeme gelen İZBAN tanıtım filmine ait bilirkişi raporlarındaki eksiklerin giderilmesini de talep edecek.
 
SÜREÇ SİL-BAŞTAN İŞLEYECEK
Tarihi davanın seyrini şekillendirmesi beklenen bilirkişi raporları ile birlikte iddianamede yer alan 19 suçlamanın tamamından aklanan Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik davanın bugünkü duruşmasında da erteleme kararı çıkmasına kesin gözü ile bakılıyor. Diğer yandan, davadaki yargılama koşulları da sil-baştan değişirken, ÖYM yetkileri ile elde edilen tapeler ve gizli tanık ifadeleri gibi dava delilleri de dikkate alınmayacak ve sonraki duruşmalarda süreç Türk Ceza Kanunu’na göre işlmeye devam edecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası