Ege Postası
Geri

Büyükşehir'de Esenköy vapuru için satış kararı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı ikinci meclis birleşiminde milletvekilliği için istifa eden meclis üyelerinin yerine ihtisas komisyonlarına üye seçimi yapıldı. Mecliste ayrıca körfezde arabalı vapur seferlerini gerçekleştiren Esenköy Arabalı Vapuru için de satış kararı alındı.
Büyükşehir'de Esenköy vapuru için satış kararı
Haberler / Yerel Yönetimler
11 Şubat 2015 Çarşamba 20:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Başkanvekili Sırrı Aydoğan yönetiminde gerçekleşen meclis oturumunda görevinden ayrılan meclis üyelerinin istifa dilekçeleri okunurken, boşalan komisyon üyelikleri için de 4 yeni görevlendirme yapıldı.
 
 
KOMİSYONLARA 4 YENİ İSİM
İstifa eden isimlerin yerine  yapılan seçimde, İmar ve Bayındırlık Komisyon üyeliğine Ahsen Özçam’ın yerine Bünyamin Demir, Plan ve Bütçe Komisyonunda Nazmi Kalyoncu’dan boşalan koltuğa Azad Fazla, Kültür ve Turizm Komisyonunda da, Bülent Tercan ve Hasan Surözü yerine Mustafa Alper Güldalı ve Namık Kemal Aydoğdu oy birliğiyle seçildi.
 
ESENKKÖY FERİBOTU İÇİN SATIŞ KARARI
Diğer yandan, meclis toplantısında Üçkuyular-Bostanlı arasında körfez seferlerini gerçekleştiren Esenköy arabalı vapurunun satışı da meclis onayına sunuldu. Yeni arabalı vapurların gelmesiyle birlikte İZDENİZ filosunda yer alan mevcut ve nispeten yaşlı gemilerini elden çıkartma kararı alan Büyükşehir Belediyesi’nin bu kararına AK Parti’li meclis üyesi ve Gemi İnşa Yüksek Mühendisi Ünal Özsır’dan tepki geldi. Özsır’ın “Mevcut filoda bugüne kadar en son inşa edilen Esenköy gemisinin satışının yapılması konusu bizleri düşündürmüştür. Esenköy gemisinin satılmasıyla yerine neyin ikame edileceğini ve yeni gemilerin gelmesi uzun süreceğinden bu aranın nasıl kapatılacağı konusunda bilginin verilmesini rica ediyorum” şeklindeki sözlerine yanıt veren Başkanvekili Sırrı Aydoğan, “İdaremiz tabi ki hem ekonomik olarak hem de iktisadi anlamda daha güzel ve güçlü gemilerle yola devam etmek istiyor. Bu gemiler de onun için satılıyor. Şimdi bizim 01.09.2015'te teslim tarihi var. İkinci gemi 28 Şubat'ta gelecek. Bir tanesi de teslim edildi. Bunlar da ekonomik ömrünü bize göre doldurduğu için idaremiz böyle bir karar aldı” şeklinde yanıt verdi. Satış kararı onaylanan Esenköy arabalı vapuru önümüzdeki ayda açık arttırma usulü ile ihaleye çıkartılacak. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası