Ege Postası
Geri

Büyükşehir'de temizlik harekatı

Yerel seçim çalışmalarını hızla sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyelerine de katkı sunmaya devam ediyor. Büyükşehir sınırında yer alan ilçelerin tamamında çöp konteynırlarını tepeden tırnağa yenileme kararı alan belediye, önümüzdeki dönemde kullanıma sunulmak amacı ile yeni çöp bidonları satın alarak ilçelere dağıtacak.
Büyükşehir'de temizlik harekatı
Haberler / Yerel Politika
16 Ocak 2014 Perşembe 10:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Bütünşehir Yasası ile birlikte sınırlarını genişleyen Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki dönemde 30 ilçenin çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak üzere çalışmalarına devam ederken, temizlik konusunu da es geçmedi. İlçe belediyelerindeki temizlik hizmetlerini rahatlatmak ve artan kapasiteye bağlı ihtiyaçları karşılamak amacı ile kolları sıvayan Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde boy gösterecek yeni çöp konteynırları almaya hazırlanıyor.

İLÇELERE 6 BİN ADET ÇÖP BİDONU

Önümüzdeki yıl Yamanlar Katı Atık Bertaraf Tesisi projesini hayata geçirmeye hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi temizlik harekatına ilçelerden başladı. İzmir genelindeki ilçelerden temizlik ve katı atık toplama konusunda gelen talepleri değerlendiren Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaçlar doğrultusunda çöp konteynırı alımı yapmaya karar verdi. Önümüzdeki ay alım işlemi için ihaleye çıkacak olan Büyükşehir, toplam 6 bin adet çöp konteynırını ilçelere dağıtacak.

YAZ GELMEDEN KULLANILMAYA BAŞLANACAK

Bütünşehir Yasası ile birlikte kendine bağlanacak olan ilçelerde yatırımlarını hızlandıran Büyükşehir Belediyesi, bu doğrultuda çalışmalarını sürdürürken, çöp konusunda da yardım kararı aldı. 12 Şubat 2014 tarihinde ihaleye çıkacak olan idare, ilçe belediyelerinin temizlik işlerinin talepleri doğrultusunda ihtiyacı karşılamak üzere toplam 6 bin adet 770 litre galvaniz modern çöp konteynırı alımı gerçekleştirecek. Yüklenici firma ile sözleşme imzalanmasının ardından parça parça teslim edilecek konteynırlar, toplam 70 iş günü içerisinde ilçe belediyelerince belirlenecek noktalara yerleştirilecek. Evsel atıkların toplanmasında kullanılacak çöp bidonlarını tek tip olmasına özen gösteren belediye, yüklenici firmadan gelecek yeni bidonların eskisi ile aynı sisteme uygun olması ve en az iki yıl garanti şartı isteyecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası