Ege Postası
Geri

Büyükşehir'den "Gezi" açılımı

İstanbul Taksim’de başlayan ve yurdun dört bir yanına yayılan Gezi Parkı eylemlerinin yankıları sürmeye devam ederken, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden ilginç bir hamle geldi. Selçuk Belediyesi’nin, ilçede açtığı bir parka “Gezi Parkı” adını vermesinin ardından, İzmir Büyükşehir Belediyesi de, Balçova Teleferik Mahallesi’nde yer alan sokak isimlerinde değişikliğe giderek, sokaklara “Gezi” ya da “Diren” adını vermeyi planlıyor.
Büyükşehir'den
Haberler / Yerel Yönetimler
19 Ağustos 2013 Pazartesi 16:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Balçova Teleferik Mahallesi’nde yer alan Damla Sokak’ın adının değiştirilmesi için ilgili konuyu meclis gündemine taşıyan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 5 ayrı isim önerisi sundu. Görüşülmek üzere komisyonlara sevk edilen sokak isimler arasında Ilgım, Ilgın, Ilgar, Diren ve Gezi isimleri yer alırken, konunun değerlendirilerek önümüzdeki ay karara bağlanması bekleniyor.

“BALÇOVA’DA “GEZİ SOKAĞI”


Hatırlanacağı üzere, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katıldığı İzmir’deki Gezi Parkı eylemleri sonrasında, AK Parti cephesinden kendisine “Kocaoğlu, eylemcilerin başkanı”, “Büyükşehir Belediyesi, TOMA araçlarına su vermiyor” gibi eleştiriler gelmiş, ve kent içinde eylemciler tarafından çeşitli noktalara yazılan yazıların bilinçli olarak sildirilmediği iddia edilmişti. Merkezi hükümet tarafından “Muhalif kent” ve “Gavur İzmir” olarak da adlandırılan İzmir’de “Gezi Sokağı”nın yaratacağı yankılar ise merakla bekleniyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası