Ege Postası
Geri

Büyükşehir sordu, kadınlar cevapladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kamusal alanlarda kadınların ihtiyaçlarını tespit etmek ve söz konusu ihtiyaçlara çözüm bulmak amacıyla ‘Nasıl bir İzmir istiyorum'’ başlıklı bir proje hazırladı.
Büyükşehir sordu, kadınlar cevapladı
Haberler / Yerel Yönetimler
24 Kasım 2013 Pazar 10:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Proje kapsamında kadınlara ilk olarak ‘Nasıl bir park istiyorum'’ sorusu yöneltildi. Pilot bölge olarak seçilen Bornova’nın Atatürk, Altındağ ve Merkez mahallerindeki dezavantajlı kadınlara sorulan sorularla hazırlanan raporda, kadınların parklara yönelik ihtiyaçları ortaya çıktı. Rapora göre kadınlar, özellikle çocuklarıyla birlikte kullandıkları parklarda tuvalet, bebek bezi değiştirme, emzirme odaları ile yeterli aydınlatma istiyor.
Rapor çerçevesinde ayrıca, söz konusu bölgelerdeki yaklaşık 400 kadına farkındalık eğitimleri verildi. 16 hafta boyunca süren Kadının İnsan Hakları Eğitimi Programı kapsamında ‘Anayasal ve Medeni Haklar’, ‘Kadının Ekonomik Hakları’, ‘Kadın ve Cinsellik’, ‘Kadın Örgütlenmesi’, ‘Kadına Karşı Şiddet ve Aile İçi Şiddet’ gibi konular ele alındı. Rapora altlık olarak kadınların kent hizmetlerinden cinsiyet eşitliği kapsamında yararlanıp yararlanmadıklarını ölçmek amacıyla 41 kadınla da odak grup çalışması gerçekleştirildi. Çalışma 6 ay sürdü.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası