Ege Postası
Geri

Büyükşehir ve Sendika arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinin sonucu merakla bekleniyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile sendikalar arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkanması üzerine geçtiğimiz haftalarda grev eylem kararını askıya çıkartan İZELMAN çalışanlarının tepkisi artarak devam ediyor. DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası’nda örgütlü bulunan ve belediyeye bağlı İZELMAN bünyesinde çalışan otobüs şoförleri, görüşmelerden olumlu sonuç çıkmadığı takdirde yeni eylem planlarını hayata geçirecek.
Büyükşehir ve Sendika arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinin sonucu merakla bekleniyor
Haberler / İzmir
30 Haziran 2013 Pazar 11:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- 18 Haziran tarihinde askıya çıkan grev eylem kararı ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı firmalardan İZELMAN bünyesinde çalışan ve İzmir’de şehir içi ulaşımında görevli olan otobüs şoförleri serbest kıyafet ve sakal bırakma eylemi ile adım adım greve ilerlerken, bir yandan da görüşmelerden olumlu sonuç alınmasını bekliyor. İZELMAN’da görevli otobüs şoförleri ile birlikte toplam 6 bin 500 çalışanı kapsayan anlaşmada, belediyenin kendilerine sunmuş olduğu yüzde 6’lık ücret artışından memnun kalmayan sendika, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada taleplerinin yerine getirilmesini isteyerek, İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkililerini bir kez daha göreve çağırmıştı.

İZENERJİ ÇALIŞANLARI DA SONUÇ BEKLİYOR

Diğer yandan, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından sunulan yüzde 6’lık ücret artışını kabul etmeyen DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası , İZENERJİ ve İZELMAN’daki çalışan yaklaşık 10 bin çalışan için adil ücret artışı isterken, sözleşmelerin masa başında tamamlanarak iş barışının sağlanmasından yana. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin temizlik hizmetleri, park ve bahçeler, idari birimler, fen işleri gibi birimlerinde çalışan 10 bini aşkın personelin arasında yer alan otobüs şoförlerinin ne yapacağı ise merakla bekleniyor.Sendikanın bu hafta yapılacak olan görüşmelerde de olumlu sonuç alınamadığı takdirde yeni eylem kararlarını hayata geçirmesi beklenirken, İzmir’de ulaşımın belkemiği otobüs şoförlerinin grev kararını hayata geçirerek direksiyonu bıraktığı takdirde, kent içi ulaşımda kesintiler yaşanması ve İzmir’de hayata mola gelmesi ihtimali de bulunuyor.

SENDİKA VE BÜYÜKŞEHİR ANLAŞAMIYOR

İZELMAN çalışanlarının örgütlü olduğu DİSK Ege Temsilcisi ve Genel-İş 3 No’lu Şube Başkanı Memiş Sarı, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, toplu iş sözleşmelerinin masa başında bitmesinden yana olduklarının altını çizerek, eşit işe eşit ücret ve iş barışından yana olduklarını ve yüzde 32’lik ücret artışı istediklerini kaydetmişti. Yine sözleşmeler konusunda bir açıklamada bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, “İstenen rakamları verebilecek gücümüz yok. Olsaydı sözleşmeleri imzalardık” diyerek sendikalara duyarlı olmaları konusunda çağrıda bulunmuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası