Ege Postası
Geri

CHP 20'inci yüzyıldan 21'inci yüzyıla geçemedi

Ak Parti Milletvekili Hamza Dağ, İzmir’de eğitim alanında yapılan yatırımları anlattı.
CHP 20'inci yüzyıldan 21'inci yüzyıla geçemedi
Haberler / Yerel Politika
2 Mart 2013 Cumartesi 11:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Ak Parti’nin kuruluşunda açıkladığı parti programında “eğitim her alandaki kalkınmanın en önemli unsurudur” ilkesini benimsediğini ifade eden Dağ, “Bu anlayışla birlikte Ak Parti döneminde bütçede en büyük pay eğitime ayrılmaya başlanmıştır” dedi. Son 12 yılda Türkiye’de her alanda Cumhuriyet tarihinin rekorlarının kırıldığını belirten Dağ, “Ak Parti iktidarı döneminde eğitim çağ atlamıştır” diye konuştu, şu bilgileri verdi:

”Ak Parti 2002’de iktidara geldiğinde öğrenciler, ilk ve orta öğretimde 50-60 kişilik, teknolojiden yoksun sınıflarda eğitim görüyordu. Bugün derslik başına 30 öğrenci hedefimizi yakalamaya çok yaklaştık, inşallah en kısa sürede de yakalayacağız.

Eğitim ve öğretimde fırsat eşitliğini sağlamak ve bilişim teknolojilerinin kullanımının öğrenmesini yaygınlaştırmak amacıyla hayata geçirdiğimiz Fatih Projemiz kapsamında, 2012 yılında İzmir’imize 3 bin 715 akıllı tahta, 646 tablet bilgisayar, bin 375 projeksiyon cihazı gönderdik. Bu yıl sonuna kadar da tüm okullarımızı en son teknoloji ile donatacağız. Eğitim denilince akıllarına öğretmen okullarından başka bir şey gelmeyenlerin, bizim attığımız bu adımları anlamasını zaten beklemiyoruz. Biz dünyayı takip eden, her türlü düşünce ve görüşü anlamaya çalışan, dünyayı geriden takip eden değil, bir adım önde giden bir nesil yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bütün arzuları, tek tip, düşünmeyen, ideolojik kalıplar dışına çıkamayan bir nesil yetiştirmek olanların, bizim eğitimde attığımız adımları tabii ki de takdir etmesini beklemiyoruz. Biz eğitimimizi bilişim çağına uygun hale getirmeyi hedeflerken bu anlayış hala 20.yüzyılın modası geçmiş ideolojik özentileri ile düşünmektedir.”

 Alnımız ‘ak’

Hamza Dağ, eğitimin bütçenin zirvesine yerleştiğini hatırlattı, bundan İzmir’in de hak ettiği payı aldığına işaret etti, şunları söyledi: “Her alanda olduğu gibi eğitim alanında da alnımız ‘ak’tır. Sadece 2012’de İzmir için ilk ve orta öğretime ayırdığımız bütçe 115 milyon TL civarındadır. Ak Parti iktidarı olarak eğitime ayrılan her kuruşun bu ülkenin geleceğine yatırım olduğunu çok iyi biliyor ve bu anlayışla hareket ediyoruz. Çünkü biz çağdaşlık, ilericilik gibi kavramların ancak ve ancak eğitim ile gerçekleşebileceğine inanan bir hareketiz.”

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası