Ege Postası
Geri

CHP Bergama'da kongre heyecanı!

CHP Bergama’da 25 Mayıs Pazar günü kongre heyecanı yaşanacak. Seçim sürecinde istifa eden eski ilçe başkanı Özkan Türkdoğan ve ekibi,istifa eden yönetimde başkan yardımcısı olan Mehmet Canbaz’ı destekleyecek. Belediye başkanı Mehmet Gönenç ise kayyum başkanı Fevzi Köken’i destekliyor. Partili Veli Kiraz ve eski belediye meclis üyesi Mithat Barut da kongrede ilçe başkanlığına aday…Eski ilçe başkanı Türkdoğan, kongrede aday olmaması için hakkında disiplin işlemi başlatıldığını öne sürdü. Köken ise, “Partiye yanlış yapanlar aday oldu. Bunu hazmedemedim. Ben de aday oldum”dedi.
CHP Bergama'da kongre heyecanı!
Haberler / Yerel Politika
20 Mayıs 2014 Salı 09:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ –CHP İzmir’de yerel seçim sürecinde istifaların yaşanması nedeniyle kayyumun atandığı ve kongrenin de seçim sonrasına bırakıldığı iki ilçeden biri olan Bergama’da haftasonu kongre heyecanı yaşanacak. Yerel seçim sürecinde  belediye başkanı Mehmet Gönenç’in CHP PM’si  tarafından aday gösterilmesi nedeniyle ilçe başkanı Özkan Türkdoğan ve yönetimi  istifa etmiş, Ayaskent eski belediye başkanı Fevzi Köken başkanlığında kayyum heyeti atanmıştı. Seçim sonrasına bırakılan kongre 25 Mayıs Pazar günü Bergama Öğretmenevi’nde gerçekleşecek. 380 delegenin oy kullanma hakkına sahip olduğu kongrede çok adaylı bir yarış yaşanacak.

4 ADAY VAR 1 ADAY BEKLEMEDE
Kayyum başkanı Fevzi Köken, istifa eden yönetimde başkan yardımcısı olan  Mehmet Ecevit Canbaz,partili Veli Kiraz ve eski belediye meclis üyesi Mithat Barut, pazar günkü kongrede ilçe başkanlığı koltuğuna oturmak için yarışacak. Kongrede aday olmayı düşünen eski ilçe başkanı Özkan Türkdoğan ve Ercan Sevinç ise il başkanlığından gelecek haberi bekliyor.  Her iki isminde seçim sürecindeki söylemleri nedeniyle dosyaları kayyum tarafından  tedbirli olarak disipline sevk edilmeleri  için il başkanlığına gönderildi. Disipline henüz bir dosya gitmezken il yönetiminin bu hafta yapacağı toplantıda Bergama’dan gelen dosyaları il disiplin kurulula sevk edip etmeyeceği belli olacak.

İSTİFACILAR VE BAŞKAN GÖNENÇ SAF BELİRLEDİ
Disiplin dosyası nedeniyle adaylığı rafa kaldıran Türkdoğan ve ekibi, eski ilçe yöneticisi Mehmet Ecevit Canbaz’ı destekleyecek. Belediye başkan aday adayı olan İl Kongre Delegesi İdris Yavuzyulmaz’ın da Canbaz’ı destekleyeceği belirtildi. 30 Mart yerel seçimlerinde yeniden belediye başkanı seçilen Mehmet Gönenç’in ise kayyum başkanı Fevzi Köken’i destekleyeceği bildirildi.

KÖKEN: PARTİYE YANLIŞ YAPANLAR ADAY OLDU
Daha önceden kongrede aday olmayacağını açıklayan Kayyum başkanı Fevzi Köken tabandan da gelen ısrar nedeniyle aday olduğunu açıkladı. Köken, “Görevi şartlı almıştım. Kayyum görevim bitince bırakırım dedim ama seçim çalışmalarında partide yöneticilik yapmış, aday adayı olmuş kişilerin  partiye yanlışları oldu ve o kişiler kongrede aday çıkardı. Bunu hazmedemedim. Partiye oy vermeyin diyenler ilçe başkanlığına  aday oldu aday çıkardı.  Benimde adaylığım kaçınılmaz oldu. CHP’yi bu isimlere bırakmak istemem. Seçim sürecinde çok emek verdik çalıştık seçimi kazandık. Çalışmayanlar ilçe başkanlığında sözsahibi olmak istiyor.  Tabandan bir çok delege beni çağırdı ‘başkan ol’ dediler. Bende aday oldum” dedi.

İL’E DOSYA GÖNDERDİK
Köken, isimleri adaylık için geçen Özkan Türkdoğan ve Ercan Sevinç’i disiplin dosyalarını il başkanlığına  gönderdiğini belirtirken, “Tedbirli olarak il disiplin kuruluna sevk edilirlerse tüzük gereği aday olamazlar. Gönderilmezlerse aday olabilirler” dedi.

TÜRKDOĞAN:ADAYLIĞIMIN ÖNÜ KESİLDİ
Disiplin dosyası il başkanlığına gönderilen eski ilçe başkanı Özkan Türkdoğan ise, “Tedbirli olarak disipline sevk edildik. Dosya il başkanlığında duruyor. Tüzük gereği aday olamıyoruz. Aday adaylığımın önü kesilmek için yapılan bir hamle…Desteğim Mehmet Ecevit Canbaz’a”dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası