Ege Postası
Geri

CHP Dikili'de tek adaylı kongre! Kim ne mesaj verdi?

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de ilçe kongreleri bugün ve yarın yapılacak seçimlerle sona eriyor. Bugün İzmir'de Dikili Olağan İlçe Kongresi yapıldı. Mevcut İlçe Başkanı Emre Kırlı kongrede tek aday oldu ve 154 oy alarak seçildi. Öte yandan CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, kongrede değişim isteyenlere tepki gösterirken, "Kişisel hedefleriniz için 100 yıllık çınarın geleceğini tehlikeye atmayın" dedi. CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sert sözlerle hedef aldı. Polat, Tarihin en eşitsiz, en ahlaksız, en adaletsiz seçimini yaşadık. Ben bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Atatürk Cumhuriyeti'nin yetiştirdiği bir öğretmenin evladıyım ve öyle yetiştim. Bunları söylemek benim için biraz sıkıntılı ama bizim Cumhuriyetimizde cumhurbaşkanlığı yapan ahlaksız bir adamın montaj kasetleriyle meydanlarda CHP'ye yürüdüğünü gördük. Bunlar da tabii bir karşılık buldu. O karşılıkların sonucunda seçimi kazanamadık" dedi.
CHP Dikili'de tek adaylı kongre! Kim ne mesaj verdi?
Haberler / Yerel Politika
26 Ağustos 2023 Cumartesi 09:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) 5 Ağustos'ta başlayan ilçe kongreleri bu hafta sonu yapılacak kongrelerle tamamlanacak.

İzmir'de bugün Dikili ve Bayındır'da sandık kuruldu ve delegeler ilçe başkanlarını seçti.

CHP Dikili Olağan İlçe Kongresi Dikili Belediyesi Düğün ve Konferans Salonu'nda yapıldı.

Kongreye CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Rıfat Nalbatoğlu, CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz ve Kınık İlçe Başkanı İsmail Yılmaz ve çok sayıda partili katıldı.

Kongrenin Divan Başkanlığı'na Rıfat Nalbatoğlu seçildi.

Kongrede, Belediye Başkanı Adil Kırgöz'ün desteğini alan mevcut ilçe başkanı Emre Kırlı tek aday oldu ve seçildi.

Seçimde 157 oy kullanılırken, Emre Kırlı 154 oy aldı. Üç oyda geçersiz sayıldı.

Kulislerde listeyi bizzat Belediye Başkanı Kırgöz'ün hazırladığı ve bu nedenle de örgütte büyük bir tepki olduğu da ifade edildi.

LİSTE BELLİ OLDU!

KONGREDE KİM NE MESAJ VERDİ?

Mevcut İlçe Başkanı ve kongrenin tek adayı Emre Kırlı, "Ben ve arkadaşlarım uzun bir yolculuğa çıktık. Bu yolda ben yok biz var. Her zamankinden daha çok çalışacağız. Bunun için söz veriyorum."dedi.

ASLANOĞLU: UZLAŞI VE GÜÇ BİRLİĞİ

İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, "Dikili ilçe kongremizde de uzlaşı ve güç birliği hakim. Yerel yönetimde İktidar olduğumuz ilçemizde, kongremizle birlikte şimdi bayrağı daha da yukarı taşıyacağız. Umudun partisi CHP kongrelerden güçlenerek çıkmayı ve iktidarın algı oyunlarını yıkmayı sürdürecek." dedi

RIFAT NALBANTOĞLU: 100 YILLIK ÇINARIN GELECEĞİNİ TEHLİKEYE ATMAYIN

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, “İlk seçim çalışmasına burada başlamıştık İkinci Bölge Milletvekili Adayları olarak. Zor bir süreci birlikte atlattık. Tankı, tüfeği ile devletin tüm olanaklarına karşı gerçekten destansı bir savaş verdik. Ancak kazanamadık. Kazanamadık ancak vazgeçmedik de. İnatla, kararlılıkla biz yolumuzu yürümeye devam edeceğiz. Seçim sürecinde müthiş bir bölme ve kutuplaştırma kampanyası yaşandı ve toplum ikiye bölünmek istendi. Daha sonraki süreçte partimiz tartışılmaya başlandı. Tüm bu tartışmalarda bir tane suçlu buldular o da Sayın Genel Başkanımız. Bir değişim safsatası ile büyük bir karalama tartışmasını ülkenin gündemine oturttular. Ancak tartışacağımız o kadar çok şey var ki... Biz adayken İzmir'de 7 milletvekili vardı, seçimler bitti, yine 7 vekilimiz var. 7 olan sayıyı artıramadıysak en az sayın genel başkanımız kadar bizde sorumluyuz. Bugün partimizin karşı karşıya kaldığı başlıca sorun  değişim safsatasını köpürtenlerdir. Önce adaletli olacağız. CHP’nin yönetim kademelerinde yıllarca görev alıp şimdi sonuçlar böyle olunca ‘Genel Başkan gitsin’ demek olmaz. Kişisel hedefleriniz için 100 yıllık çınarın geleceğini tehlikeye atmayın" dedi.

Nalbantoğlu, "Güçlü bir örgütlenmeyi sağlarken, partimizi geleceğe inançla taşımak için emin adımlarla çalışmaya devam ediyoruz. İlçe kongremizle birlikte; İlçe Başkanımıza ve yöneticilerine yeni dönemde başarılar diliyorum." dedi.

MAHİR POLAT'TAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A SERT SÖZLER

CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, “Bir seçim atlattık. Şöyle geriye doğru seçimle ilgili ben birkaç değerlendirme yapmak isterim. Türkiye otoriter bir rejim idaresinde yönetiliyor. Bu rejim içerisinde ittifak siyasetleri olmazsa olmaz siyaset haline geldi. Bizim de bir ittifakımız oldu. Bu ittifak sürecine başladığımız zaman bir masa kuruldu. O altılı masayla ilgili iktidarın manipülasyon çalışmaları başladı. Masa öyle basit kurulmuş bir masa değildi, bir yol yürüyüşünün ürünüydü aynı zamanda. O yol yürüyüşünü kısaca hatırlamamız gerekiyor. Adalet yürüyüşüyle Türkiye'de adaletsizliğe karşı toplumun bir araya gelmesini vurgulayan bir genel başkanımız vardı. Genel başkanımızın Türkiye demokrasisine kattığı şeylerle birlikte oluşmuştu bu masa. Tarihin en eşitsiz, en ahlaksız, en adaletsiz seçimini yaşadık. Ben bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Atatürk Cumhuriyeti'nin yetiştirdiği bir öğretmenin evladıyım ve öyle yetiştim. Bunları söylemek benim için biraz sıkıntılı ama bizim Cumhuriyetimizde cumhurbaşkanlığı yapan ahlaksız bir adamın montaj kasetleriyle meydanlarda Cumhuriyet Halk Partisi'ne yürüdüğünü gördük. Bunlar da tabii bir karşılık buldu. O karşılıkların sonucunda seçimi maalesef kazanamadık. Yüzde 48 – 48,5 oranı kötü bir oran değil. 25 milyon 550 bin seçmen. Bu da kötü bir oran değil. Tabii hepimizin ne hata yaptık diye düşünmemiz gerekiyor. Ben kendi adıma yaşadığım dönemle ilgili eleştirilerimi, öz eleştirilerimi yapıyorum.” dedi.

"ONLARA BU FIRSATI VERMEYECEĞİZ"

İzmir Limanı’nın peşkeş çekilmeye çalışıldığını ifade eden  Polat, “Türkiye Arap sermayesine peşkeş çekilir durumda. Buna hep beraber itiraz etmek zorundayız. İzmir Limanı’nı peşkeş çekmeye çalışıyorlar. Bu ülkede CHP'liler var. Onlara bu fırsatı vermeyeceğiz.” dedi.

Polat, "Dikili’deyiz! İl Başkanımız Şenol Aslanoğlu, Belediye Başkanımız Adil Kırgöz ve partililerimizle birlikte ilçe kongremizi gerçekleştiriyoruz. Yerel seçim öncesi özeleştiri yapabildiğimiz ve örgütümüzü dinleme fırsatı bulduğumuz kongremizin sonucunda, yeni yönetime başarılar diliyor, partimize hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası