Ege Postası
Geri

CHP Gaziemir'de Kasım Özkan güven tazeledi

CHP Gaziemir Olağan İlçe Kongresi başladı. Mevcut Başkan Kasım Özkan yeniden aday olurken, kongre tek liste ile yapıldı. İl delege listesinde Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda yer almazken, eski PM Üyesi Umut Tekin, eski ilçe başkanı Yüksel Demirsoy, eski il başkan yardımcısı Yasin Ergül, il başkan yardımcısı Arda Işık yer aldı. Kongrede 375 delegenin 324’ü sandığa geldi. Sandıktan 2 oy geçersiz çıkarken, Başkan Kasım Özkan 322 oy alarak güven tazeledi.
CHP Gaziemir'de Kasım Özkan güven tazeledi
Haberler / Yerel Politika
13 Ağustos 2023 Pazar 11:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ALİ ÇATALBAŞ/ EGEPOSTASI- Gaziemir Olağan İlçe Kongresi Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Mevcut Başkan Kasım Özkan kongrede tek aday oldu.

Kongreye CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı, CHP İzmir eski Milletvekili Tacettin Bayır, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ve çok sayıda partili katıldı.

Kongrenin Divan Başkanı Hikmet Yalım Halıcı olarak belirlendi. Divan Başkanlığı’na gelen önergeye göre blok liste şeklinde sandıklara gidildi.

KASIM ÖZKAN GÜVEN TAZELEDİ

Gaziemir’de tek adaylı gerçekleşen seçimde 375 delegenin 324’ü sandığa geldi.

Büyük bir oy kullanımının olduğu sandıktan 2 oy geçersiz çıkarken, Başkan Kasım Özkan 322 oy alarak güven tazeledi.

"İZMİR'DE YEREL SEÇİMLERDE HALKIMIZA GÜVENİYORUZ"

Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı; “Dört yıllık bir süre boyunca ekonomik kriz sorunlarına rağmen canla başla çalıştık.Ben CHP’nin oy potansiyeli olmayan bir bölgesinden oyunu yüzde 44 artırarak vekil çıktım.Seçimlerde maalesef kaybettik.Ancak yerel seçimlerde daha çok çalışarak başarılı olacağız. Emekliler emekçiler gençler kadınlar kısacası toplumun her kesimi zam yağmurları altında ezildi. Çocuklarını nasıl okutacağız diye kara kara düşünüyorlar. Maalesef Basın arkadaşlarımız birer birer tutuklanıyor.Barış Pehlivan da bunlardan biri... Geçtiğimiz günlerde bir din adamı Günaydın demeyelim de 'Selamünaleyküm diyelim' dedi. Biz her zaman gıpta ile bunları izledik. İzmir’de yerel seçimlerde halkımıza güveniyoruz.Örneğin Isparta’da CHP oyunu yüzde 44 arttırdı. Ben halkımıza güveniyorum. Demokratik Laik Türkiye Cumhuriyetinde konserlerin yasaklanması konuşulur oldu. Halkımızın refah saeviyesini düşünen bir parti olduk. Atatürk zamanından belli örgütlerimiz ile yerel seçimlere hazırlanacağız. Başarı olduğu zaman herkes sahiplenir.Ancak yenilgi yalnızdır. Bunları konuşarak sorunlarımızı aşacağız.Umutsuz durumlar yoktur umutsuz insanlar vardır demiştir Atatürk.” dedi.

ÖZKAN: ORTAK AKILLA ÇALIŞTIK

Beraber görev yaptığı önceki dönem ilçe yönetimini sahneye çıkartan Kasım Özkan, "Yılladır bir arada çalışıp basına en ufak dedikodu zerre kadar bir eksik, hata, dedikodu düşürmedim. Ortak akılla baba evlat, abi kardeş ilişkisi içerisinde çalıştık başarılı olduk." dedi.

"HER ŞEYİMİZİ ATATÜRK'E BORÇLUYUZ"

CHP İlçe Başkan Adayı Kasım Özkan; “ Bugün burada ateşin küllerinden doğmuş Atatürk’ün partisinin kongresi için toplandık. Milleti kurtaracak olan milletin azim ve kararıdır. Parti içinde hiçbir zaman küslüğü sevmem. Cumhuriyet Halk Partisi Kurultaylarında tartışmalı geçer. Bu sürecin en önemli vurgusu değişim olmuştur. Partimizde değişim başkalaşmadan olmalıdır.Toplum 1950’li yıllardan beri Cumhuriyet değerlerine karşı değişti. Bu sebeple değişim toplum isteklerine göre olursa CHP diye parti kalamaz. Bu sebeple değişim değerlerimizi koruyarak yapılmalıdır. Her şeyimizi Atatürk’e borçlu olduğumuz için kendisini rahmetle anıyoruz.” dedi. 

LİSTE BELLİ OLDU

İl delege listesinde Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda yer almazken, eski PM Üyesi Umut Tekin, eski ilçe başkanı Yüksel Demirsoy, eski il başkan yardımcısı Yasin Ergül, il başkan yardımcısı Arda Işık yer aldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası