Ege Postası
Geri

CHP Güzelbahçe'de kongre heyecanı sona erdi; Kazanan belli oldu!

CHP Güzelbahçe Olağan İlçe Kongresi yapılıyor. Mevcut Başkan Çağlayan Bilgen'in aday olmadığı kongrede çift listeli yarış heyecanı yaşandı. Seçimde İlçe Gençlik Kolları Başkanı Devrim Seyrek ile Vural Gezer yarıştı. Seçim sonundan 91 oy alan Devrim Seyrek Güzelbahçe'nin yeni başkanı olurken, rakibi Vural Gezer 78 oyda kaldı. Öte yandan kongrede konuşan İl Başkanı Aslanoğlu, "Biz bu yerel seçimi kazanacağız arkadaşlar... CHP bayrağını bir kez dalgalandıracağız. Genel seçimlerden sonra yenilgi moralimizi bozdu ama insanlar bize sığınılacak liman gözü ile bakmaktadır. 9 Eylül bizim kuruluş yıl dönümümüz inşallah il kongresini 16 Eylül’de yapma planımız var. Yolumuz açık olsun” dedi. CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan "Bu antidemokratik iktidarı karşı sadece CHP var. Omuz omuza gelip seçimi kazanacağız.İzmir’de 30 ilçeyi ve Büyükşehiri tekrar kazanacağız. Bizim o gücümüz var. Yeter ki inanalım. İttifak olsun ya da olmasın ancak bir ilçeyi dahi İzmir'de ittifaka kurban etmeyeceğiz!" dedi.
CHP Güzelbahçe'de kongre heyecanı sona erdi; Kazanan belli oldu!
Haberler / Yerel Politika
13 Ağustos 2023 Pazar 07:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ALİ ÇATALBAŞ / EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi'nde kurultay takvimi işliyor. 5 Ağustos'ta başlayan ilçe kongreleri süreci tüm hızıyla sürüyor.

Bugün Güzelbahçe'de delegeler ilçe başkanını belirlermek üzere sandık başına gidiyor.

GÜZELBAHÇE'DE ÇİFT LİSTELİ YARIŞ

Kongre Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi Tuncel Kurtiz Salonu'nda saat 16.00'da başladı.

Mevcut Başkan Çağlayan Bilgen'in aday olmadığı kongrede çift listeli yarış heyecanı yaşandı.

Seçimde İlçe Gençlik Kolları Başkanı Devrim Seyrek ile Vural Gezer yarıştı.

Kongrenin Divan Başkanlığı'na CHP İzmir eski Milletvekili Bülent Baratalı seçildi.

Oy çokluğu ile blok liste kararı alınarak seçimlere gidildi.

LİSTELER BELLİ OLDU

Devrim Seyrek ve Vural Gezer kongreyi salonda yan yana oturarak takip etti.

DEVRİM SEYREK: GENÇLİĞİN ATEŞİ

CHP Güzelbahçe İlçe Başkan Adayı Devrim Seyrek; “Aslında bu kongrenin adı gençliğin ateşi olmalıdır. Kol kola birlikte buraya geldik. 16 yaşında bu partiden kovularak tekrar partime dönerek geldim. Benim için onurlu çok görev bu partiden geldi. Kadınların ve gençlerin ilçeye girişi bana enerji verdi. Doğduğum büyüdüğüm kente ilçe başkanı olma fikri buradan geldi.” dedi. 

VURAL GEZER: ARTIK İÇE DÖNÜK DEĞİL DIŞA DÖNÜK OLMALIYIZ

CHP Güzelbahçe İlçe Başkan Adayı Vural Gezer; “Biz bu kapıdan birlikte kucaklaşarak girdik. Kucaklaşarak çıktık. Devrim benim içimden bir parçadır. O kırıldığında hep yanında oldum. Onun bir abisiyim. Gençlik Kollarında yetişmiş iki genç aday olmuş. Bu bizim gurur günümüz gurur... Oy oranımızı üst üste üç seçim artışmış bir örgüt... Bizim sevgiye ihtiyacımız var. Sevgi başarı getirir. Başarı bize iktidarı getirir. Bugün kol kola girerek iktidara yürüyeceğiz. Tarafımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tarafıdır. Değişimden bahsedenler hep üstteki değişsin istiyor. Değişim her yerde olmalıdır.” dedi.

Gezer; “Bizim barışa ihtiyacımız var. Artık içe dönük değil dışa dönük siyasetin yapıldığı bir anlayış olmalıdır.” dedi. 

Kongreye CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, CHP İzmir eski Milletvekilleri Tacettin Bayır ve Mustafa Moroğlu, il yönetcileri, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

SİNİRLER GERİLDİ

Meclis üyesi Aras Kaynarca'nın konuşması sırasında delegelerin kendi iradesiyle seçilmediğini iddia etmesinin ardından sinirler gerildi. Belediye Başkanı Mustafa İnce yerinden kalkarak 'beni zan altında bırakıyorsun. Açıkla ne olduğunu açıkla' diyerek Kaynarca'ya tepki gösterdi. 

ÇELENK VE ÇAM ARASINDA SERT TARTIŞMA

Kürsüde söz alan CHP delegesi Ali Çelenk’e Musa Çam sinirlenerek, "Adam ol Dangalak" dedi.  

Delege, "senin seviyene inmeyeceğim. Konuşmama müsaade etmiyorsunuz. Siz konuşucaksınız biz dinleyeceğiz. Bu şekilde bir kongre olamaz. SODEMSEN işçi ile belediye arasında bir kurum olamıyor. Bize gerizekalı müamelesi yapamazsınız” dedi.

 

"CHP HER ZAMAN KÜLLERİNDEN DOĞAR"

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Divan Başkanı CHP İzmir eski Milletvekili Bülent Baratalı; “Bu parti Anadolu ve Rumeli Müdâfaa-i Hukuk Cemiyeti gibi önemli kuruluşların çabası ile kurulmuş 100 yıllık bir tarihi olan oluşumdu. 1950’den sonra el konulan bütün belgeleri fırınlarda yakılmış bir partidir. Cumhuriyet Halk Partisi, cumhuriyetin partisidir. Her zaman küllerinden doğar. Tekrar iktidar olacağımıza inancım tamdır.” dedi. 

BİLGEN: GENÇLERİN ÖNÜNÜN AÇILMASINI İSTİYORUM

Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen; “Aday değilim gençlerin önünün açılmasını istiyorum. Uzlaşıyı ve birliği istediğim için hiçbir ilçede uygulanmayan bütün eski milletvekillerimizi delege yapacağız dedik. Mevcut bütün ilçe üyesi arkadaşlarımızı delege yaptık. Biz bu uygulamayı yapmaktan gurur duyduk. Tarlada izi olanı onurlandırmak istedik.” açıklamasında bulundu. 

KAZIM ÇAM: CHP ÜYESİ ARKADAŞLAR HİÇBİR ŞEYDEN KAÇMAZ

Güzelbahçe Meclis Üyesi Kazım Çam; “ Çarşaf liste gece yarılarına kadar olacak. CHP üyesi arkadaşlar hiçbir şeyden kaçmaz. Delege arkadaşlar her kongrede çarşaf liste diyen bir sürü arkadaşımız oldu. İki genç arkadaşımıza saygı duyuyorum. İki arkadaşta çalışmalarını yaptı. Kongre kararı alındı. Güzelbahçe ilçemizde tüm meclis üyeleri delege yazıldı. Hangi ilçede bu oldu. Sadece bu bize özel bir uygulama oldu. Herkese teşekkür ederim. Kadın arkadaşlarımın nasıl çalıştığını hepimiz gördük.” dedi.

KAYNARCA: ÖRGÜT HALEN İNANÇLI

Blok liste aleyhine söz alan CHP Güzelbahçe Meclis Üyesi Aras Kaynarca; “ Cumhuriyetin 100.yılında başarı elde edememize rağmen örgüt halen inançlı şekilde salonu doldurdu. Önerge blok liste talebi ile geldi. İki gençlik kolları başkanlığı yapmış kardeşimizin bir tarafın diğerinden daha fazla olduğunu göstermek istiyoruz. Peki kongre bize ne diyor. İl ve İlçe kongrelerinde kural çarşaf listedir. Çarşaf liste tüm adayların olduğu listedir. Çarşaf liste adaletli bir liste mi ? Neden bunda ısrar ediyoruz. Çarşaf liste olursa çok uzar diyorlar. Uzarsa uzasın bu vatan kolay kurtulmadı. Biz pazar günü daha erken gidelim diye blok liste yapamayız. Oyunu maalesef özgürce kullanamayan isimler var.” dedi. 

YAŞAR ÜREMİŞ: SABRET KAZIM ÇAM SABRET...

Kazım Çam’a ithafen Yaşar Üremiş; “Ben ne lehte ne alehte söz aldım. Bizim tüzüğümüzde blok liste istenilirse blok liste istenmez ise çarşaf liste olur yazar. Arkadaşlar neden korkuyorsunuz. Belediye meclis üyelerini ön seçim yapalım dediğimizde biz listede çıkamayız dediler. Samimi davranın... Sabret Kazım Çam sabret...Bu partiye üye olmayanlar delege seçildi delege... O arkadaşların Yargıtay'da üyelikleri 2 3 Ağutos'tur. Kongre sonunda bunları yargı merciinde hakkını arayacağım. Üye olmayan kişileri nasıl aday yaparsınız arkadaşlar... Blok liste isteyenler bu ilçe yönetimi çalışmıyor diyemezsiniz... “ dedi. 

ASLANOĞLU: KONGRE 16 EYLÜL'DE

Kongrede kürsüye çıkan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu; “ 28 Mayıs seçimlerinden hemen sonra AKP ve yalakaları belediyeler üzerinden toplu bir savaş başlattılar.Bizi partimizi birbirimizden ayrıştırmaya çalışıyorlar.Bugün Güzelbahçe için ilçe başkanını ve il delegelerini seçeceğiz. Değişimin nasıl olacağına kongre delegeleri karar verir. Bugün lütfen kürsüyü kullanın. Tek tek tüm öneriler not alınacak. Bu önerilerin genel merkeze ulaşması için çalışacağıma söz veririm. Biz bu seçimi yalanlar dolanlar kaset montaj yandaş kanallar ile bizi yenilgiye ittiler. Tabi ki tüm suçu yandaş kanallara atacak değiliz.Bizim de hatalarımız oldu. Ben 5 aydır il başkanlığı yaparken seçime girdik.Tabi ki eksik yaptığım şeyler olmuştur. 3 dönem, 4 dönem, 5 dönem, 7 dönem parti yöneticileri neyi eksik yaptığı anlatacak ki biz de eksiklerimizi tamamlayacağız. Bizim diğer illerde çok fazla üyemiz yok. Bizim 33 ilde 5 binden az üyemiz var. Bizim 464 üyesi olan üyemiz var.O yüzden üye sayımızı artırmamız lazım.Bizde ki üye sayısı ile aldığımız oy orantılı oluyor.Parti de şişkin üye varsa bunları kim kaydetti. Yani biz kendi kendimize yaptığımız hataları bu kürsüye çıktığımızda başkasının hatası gibi konuşuyoruz. 28 Mayıs seçiminden hemen sonra yerel seçim süreci başlamıştır. Sokak sokak ev ev Güzelbahçe’de çalışmalarımız başlamalıdır. Belediye başkanları bu partinin evlatlarıdır. Biz bu yerel seçimi kazanacağız arkadaşlar... CHP bayrağını bir kez dalgalandıracağız. Genel seçimlerden sonra yenilgi moralimizi bozdu ama insanlar bize sığınılacak liman gözü ile bakmaktadır. 9 Eylül bizim kuruluş yıl dönümümüz inşallah il kongresini 16 Eylül’de yapma planımız var. Yolumuz açık olsun” dedi.

EDNAN ARSLAN: BU SİSTEM DEĞİŞMELİDİR

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan; “ Gençlik kollarından gelmiş bir vekil olarak çok heyecanlandığım bir kongre. İki tane gençlik kolları başkanım aday oldular. Kaybedeni olmayan bir kongre olacak. CHP’nin kazandığı bir kongre olacak. Hepimizin de bildiği üzere Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybettik. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile 78 il gezmiş biri olarak bir suçlu varsa o da ben Ednan Arslan... Şu son bir ayda yaşadıklarıma inanamadım. Mahallede maalesef seçimlerde çalışmayanlar delege oldu. Niye Türkiye’nin 13.Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmadı. Asla bir partilinin hukukuna girmeyeceğiz.Siyaset insan kaybetmeme sanatıdır. Bize oy vermeyen 27 milyonu suçlayamayız. Değişim demek sadece genel başkan kalksın demek değildir. Kemal Kılıçdaroğlu hepimizden fazla çalıştı. Eksiklerimiz var örneğin bu delege sistemi... Bu sistem değişmelidir. Genç bir milletvekili olarak söylüyorum sizin başınızı öne eğecek bir şey yapmam yapmayacağım yapmadım. Biz burada aslında görevliyiz. Mahallerimize döneceğiz. Onlara sıkıntılarını sorup onları motive etmeye ihtiyacımız var. Çünkü bu antidemokratik iktidarı karşı sadece CHP var. Omuz omuza gelip seçimi kazanacağız. İzmir’de 30 ilçeyi ve Büyükşehiri tekrar kazanacağız. Bizim o gücümüz var. Yeter ki inanalım. İttifak olsun ya da olmasın ancak bir ilçeyi dahi İzmir'de ittifaka kurban etmeyeceğiz! Güzelbahçe her zaman yüzümüzü ağartmış bir örgüt olmuştur. İlçe yönetimine teşekkür ederim. Devrim benim kardeşim... Birçok piyes yazdılar beraber oynadılar. Devrim’in o dönem bir parti yöneticisi ile tartışması olmuştu. Ve kalbi kırılmıştı onunla konuşarak partiye kazandırdım. Vural kardeşim de Atatürkçü bir adamdır. Ben Vural kardeşime kefilim. Partinin kötü dönemlerinde özveri ile çalışması olmuştur. Ben kimseye bu başkanı seçin demem. Vicdanlı delegelerime güveniyorum. Bir kardeşim delege olacak, diğeri de yardımcısı olacaktır. Ben sadece Mustafa İnce başkan için taraf oldum. Onun yanından olmaktan da gurur duydum.” dedi. 

BAYIR'DAN SERT TEPKİ: SAĞDAN ADAM DEVŞİREREK İKTİDAR OLUNMAZ

CHP İzmir eski Milletvekili Tacettin Bayır; “Bu kongrelerin yapılma amacı danışma kurullarımız var. Asıl amacı partimizin iktidara gelmesi için eleştrileri ele almaktır. Delege olarak herkes görüşünü aktarmak zorundadır. Hepimizin hayatta kırımızı çizgilerimiz vardır. Benim kırmızı çizgim CHP’nin birlik olmasıdır. 23 yaşında SHP’den başladım. O seçimlerde öylesine gayretli çalıştım ki 1999 yenilgisi ağlayarak yaşadık. 28 Mayıs’ta tekrar aynı acıyı yaşadık. 3. acıyı da yaşamak istemiyorum. Mutfaktaki yangının bu kadar çok olduğu bir ortamda AKP’yi alaşağı edemediysek ne zaman yeneceğiz. Baraj altından yüzde 25 30’lara geldik. Partide kimin ne olacağı önemli değildir. 7 genel başkan değişti ancak partiyi iktidara getiremedik. Sağdan adam devşirerek iktidar olunmaz." dedi.

ABDÜLLATİF ŞENER'E SERT TEPKİ  

Abdüllatif Şener’in 'Ben Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermedim' açıklamasına sert çıkan Bayır; “ Bu partinin önüne kimseyi geçirmeyeceğiz” dedi. 

Bayır, "Erdoğan sosyal yardım altında Anadolu'da 12,5 milyon insanı besliyor. İnsanlar parası kesilecek diye AKP'ye oy veriyor." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası