Ege Postası
Geri

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger o iddiayı sordu

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, Rusya Federasyonu resmi yayın organı Rusya’nın Sesi Radyosunda yayınlanan “Türk Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin El Kaide temsilcileri ile görüştüğü” iddiasını Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na sordu.
CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger o iddiayı sordu
Haberler / Politika
20 Kasım 2012 Salı 19:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR -CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, Rusya Federasyonu resmi yayın organı Rusya’nın Sesi Radyosunda yayınlanan “Türk Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin El Kaide temsilcileri ile görüştüğü” iddiasını Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na sordu.

Erdal Aksünger “ Rusya’nın Sesinde çıkan haber doğru ise Türkiye’nin nasıl bir mecra içine çekildiğini gösteriyor. Yıllardır terör belasıyla uğraşan bir ülke olarak, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin terörist ilan ettiği bir örgütle görüşme yapılması Türkiye’yi süreç içerisinde yalnızlaştırıp terörist ülkeler sınıfına sokacaktır. ” dedi. Erdal Aksünger, Beşşar Esad’ın Şam’da CHP milletvekillerine söylediği “Biz El Kaide ile mücadele ediyoruz. Laik bir ülke olan Türkiye El Kaide’yi destekliyor. Gün gelecek, El Kaide Türkiye’nin de başına bela olacak ve bu Türkiye’ye pahalıya mal olacak” sözlerinin bu iddiayı güçlendirdiğini belirtti.

El Kaide Görüşmesi ile ilgili Soru Önergesi
13.11.2012 tarihli Rusya Federasyonu’nun resmi radyosu olan “Rusya’nın Sesi’’nde, Karadeniz-Hazar Bölgesi Politik ve Soysal Araştırmalar Toplumsal Enstitüsü’nden İgor Pankratenko imzasıyla yayınlanan bir yazıda, Türkiye-Suriye politikası ekseninde Türk-Rus ilişkilerinin analizi yapılmıştır. Söz konusu yazının bir bölümünde “El – Kaide temsilcileri ile Türk Dışişleri yetkililerinin görüşmeler yaptığı ve MİT’in yönetim kadrosu ile El-Kaide arsında derin ilişkiler olduğu iddia edilmektedir”
Türk Dışişleri Bakanlığının resmi sitesinde;
El-Kaide ve Usame Bin Laden'le bağlantılı olan, terörizmin finansmanına destek sağlayan kişi ve kuruluşların faaliyetlerine engel olunması amacıyla BM Güvenlik Konseyi'nin BM Şartı'nın 7. Bölümü uyarınca aldığı 1267, 1333, 1390, 1455, 1526, 1671 (2005) ve 1735 (2006) sayılı kararları çerçevesinde faaliyet gösteren BMGK Yaptırımlar Komitesince tüm ülkeleri bağlayıcı nitelikte listeler yayınlanmaktadır.
Anılan BMGK kararları tüm ülkelere, söz konusu listelerde yer alan kişi, şirket ve kuruluşların tüm hak ve alacakları ile mal varlıklarının dondurulması, ülkelere girişlerinin ve topraklarından transit geçişlerinin yasaklanması, doğrudan veya dolaylı olarak silah ve askeri malzeme temini, satışı ve transferinin önlenmesi yükümlülüğü getirmektedir. Bu listeler Bakanlar Kurulu Kararnameleri olarak yayımlanarak mevzuatımıza dahil edilmektedir” denilmektedir.
Buna göre;
1. Uluslararası düzeyde resmen terörist örgüt ilan edilen El-Kaide ile Türk Dışişleri yetkili ya da yetkilileri arsında bahsi geçen görüşme yapılmış mıdı? Yapılmış ise bu görüşme nerede ve hangi tarihte gerçekleşmiştir'
2. Yapıldığı iddia edile bu görüşmeye kimler katılmıştı? Bu kişilerin görevleri nedi?
3. BMGK kararlarına rağmen yasal olmayan bu görüşmeyi yapan görevli ya da görevliler hakkında herhangi bir işlem yapacak mısınız'
4. Dış basında tartışıldığı gibi; Yapıldığı iddia edilen bu görüşmenin Türk dış politikasının bir çıkmaza sürüklenmesi ve itibar kaybetmesinde etkisi var mıdı?

5. ABD’nin, Türkiye önderliği ve desteği ile Suriye Ulusal Konseyi’ne bağlı olarak kurulan Özgür Suriye Ordusu içerisindeki İslamcı- Şeriatçı örgütlerden rahatsızlığını belirterek, Katar’da Suriye Devrimi Muhalefet Güçleri Koalisyonu’nu yapılandırması ve Türkiye’yi bu oluşumda geri plana çekmesinin bu görüşme ve ilişkilerle ilgisi var mıdır'

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası