Ege Postası
Geri

CHP İzmir'de seçim tartışması!

CHP İzmir'de Alaattin Yüksel'in istifası sonrası Genel Merkez'e danışılmadan yapılan il başkanlığı seçimi kriz yarattı. Gelen eleştirilere 'tüzük'le yanıt veren il yöneticisi Yücel Özen'e, İl Disiplin Kurulu Eski Başkanı Birol Soylu'dan imalı tepki geldi. Özen daha sonra Soylu'ya da yanıt verdi. İl yöneticisi ile eski başkan sosyal medyada atıştı
CHP İzmir'de seçim tartışması!
Haberler / Yerel Politika
15 Ağustos 2016 Pazartesi 10:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGE POSTASI - CHP İzmir'de Alaattin Yüksel'in Genel Merkez'le fikir ayrılığına düşmesi sonrası istifa etmesiyle başlayan hareketlilik, il yönetiminin Genel Merkez'e danışmadan hızlı bir şekilde tüzük gereği yönetim içinden Asuman Ali Güven'i başkan seçmesiyle krize dönmüştü.

Özen'den tüzük çıkışı: Artık ne olur susun... Ve işinizi yapın...

Parti içinden bir çok isim yapılan seçime tepki gösterirken, İl Başkanı Asuman Ali Güven seçimi tüzüğe ugun yaptıklarını ifade etmişti.

Eleştirilerin devam etmesi üzerine İl Yönetim Kurulu üyesi Yücel Özen, sosyal medyadan paylaştığı açıklamada yönetim kurulu kararı sonrası oy birliğiyle seçilen Asuman Ali Güven’i ve partiyi eleştirenlere sert çıkarak, partililere, tüzük ve parti programını hatırlatmıştı. 

EMREDERSİN YÜCEL ABİ
Özen'in başkanlık seçimiyle ilgili gelen eleştirilere yönelik 'tüzük' mesajına CHP İzmir İl Disiplin Kurulu Eski Başkanı Birol Soylu'dan imalı tepki geldi.

Soylu sosyal medyadan paylaştığı "Emredersin Yücel Abi" başlıklı açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

"Sen 30 ilçe başkanının görüşünü almayacaksın
Sen il yönetiminin görüşünü almayacaksın
Sen belediye başkanlarının görüşünü almayacaksın
Sen milletvekillerinin görüşünü almayacaksın
Hadi bu saydıklarımız denginiz değil,
Sen genel merkezin görüşünü almayacaksın
Bunun adına demokrasi diyeceksin
Sustum ve korktum."

SEN ALINMA BİROLCUM!
Özen'den Soylu'ya jet yanıt geldi. Özen, sosyal medyadan " Sen alınma Birol'cum...Tüzüğümüzü bilmeyenlere idi o söylediklerim...Birde kongre hırsıyla yanıp tutuşanlara...Bir demokratik yarış, tüzük ihlali ile yapılamaz...Bu konuları en kısa sürede yapılacak olan il danışma kurulumuzda bol bol konuşacağız." ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası