Ege Postası
Geri

CHP İzmir'de 'değişim' sancısı: Başkanlar rahatsız!

CHP İzmir'de il başkanlığında yaşanan değişimin ardından hareketli günler yaşanıyor. Genel Merkez henüz İzmir'de yaşanan değişim için 'evet' ya da 'hayır' demezken il başkanlığı konusunda yaşanan hızlı gelişmeler ilçe başkanlarında rahatsızlık yarattı. CHP İzmir'de 'değişim' sancısı
CHP İzmir'de 'değişim' sancısı: Başkanlar rahatsız!
Haberler / Yerel Politika
13 Ağustos 2016 Cumartesi 09:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGE POSTASI - CHP İzmir hareketli günler yaşıyor.

8 ay önceki sancılı kongrede 5 oy farkla il başkanı seçilen Alaattin Yüksel'in istifası sonrası, flaş gelişmeler yaşandı.

İl yönetimi Genel Merkez'e danışmadan, ilçe örgütlerinin de fikrini almadan tüzük gereği içeriden başkan seçti. Yönetim 23 kişinin yer aldığı toplantıda Asuman Ali Güven'e il başkanlığını teslim etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da örgüte 'es' geçerek belediye başkanlarıyla toplantı yaptı ve il başkanlığı konusunu masaya yatırdı. Toplantıda Yüksel'in ikna edilip devam etmesi fikrinde birleşilince Kocaoğlu ve başkanlardan oluşan bir grup İzmir'e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Yüksel'in dönmesi gerektiğini aktardı.

BAŞKANLAR RAHATSIZ

Genel Merkez henüz İzmir'de yaşanan değişim için 'evet' ya da 'hayır' demezken il başkanlığı konusundaki hızlı gelişmeler ilçe başkanlarında rahatsızlık yarattı.

DANIŞILMADI

Ege Postası'nın edindiği bilgiye göre gerek il yönetiminin hızlı bir şekilde seçim yapması gerekse de Kocaoğlu'nun ilçe başkanlarını geride turtarak belediye başkanlarıyla süreci değerlendirmesi ilçe başkanlarının tepkisini çekti.

TELEFON TRAFİĞİ

Henüz Güven'e destek veya tepki açıklaması yapmayan başkanların iki gündür telefon trafiği yaptıkları ve durum değerlendirmesinde bulundukları öğrenildi. 

TOPLANTI OLABİLİR
Başkanların il başkanlığı gibi örgütü ilgilendiren bir konuda kendilerine danışılmaması konusunda birbirlerine dert yandıkları ve önümüzdeki hafta toplantı yapma hazırlığında oldukları öğrenildi. 

SICAK BAKMIYORLAR

Başkanların büyük bölümünün mevcut yönetimle devam etmeye sıcak bakmadıkları belirtildi. Başkanların bir bölümünün de "Hemen yönetimin görevden alınması veya atama yapılması sıkıntı yaratır. Güven ve yönetimine 1-2 ay süre verilsin. Süreç daha sonra işletilsin" dedikleri öğrenildi.  Bazı başkanların ise en doğru çözümün yeni bir kongre olduğunu gündeme getirdikleri öğrenildi.

İlçe başkanlarının Genel Merkez'in tavrına göre hareket edecekleri iddia edildi.

ANKARA'YA GİDECEK

Öte yandan yeni başkan Güven, önümüzdeki günlerde Ankara'ya giderek Kılıçdaroğlu'na nezaket ziyareti yapacak. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası