Ege Postası
Geri

CHP İzmir'in yeni başkanından Ege Postası'na özel açıklamalar

CHP İzmir'in yeni başkanı Asuman Ali Güven, Alaattin Yüksel'in istifası sonrası hızlı bir şekilde başkan seçimi yapılmasından, Genel Merkez'e danışılmaması nedeniyle gelen eleştirilere, nasıl bir il başkanı olacağından, hedeflerine kadar bir çok konuda özel açıklamalarda bulundu. CHP İzmir'in yeni başkanından Ege Postası'na özel açıklamalar
CHP İzmir'in yeni başkanından Ege Postası'na özel açıklamalar
Haberler / Yerel Politika
12 Ağustos 2016 Cuma 15:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGE POSTASI - CHP İzmir İl Örgütü'nün çiçeği burnunda başkanı Asuman Ali Güven, Ege Postası'na özel açıklamalarda bulundu.

Güven, Alaattin Yüksel'in istifası sonrası hızlı bir şekilde başkan seçimi yapılmasından, Genel Merkez'e danışılmaması nedeniyle gelen eleştirilere, nasıl bir il başkanı olacağından, hedeflerine kadar bir çok konuda özel açıklamalarda bulundu.

BOŞLUK OLSUN İSTEMEDİK

Güven, acil bir şekilde yönetim içinde seçim yapma nedenlerini şöyle açıkladı;

"Seçim evet hızlı yapıldı. Nedenleri var. Mevcut il başkanımız kesin dönmemek üzere istifa etmişti. Bizim geri döndürmemiz mümkün değildi. Tüzük açık ve net. Tüzükte 'Kurul içeriden veya dışarıdan birini başkan olarak seçer' yazıyor. Bu işi yapacak arkadaşlarımız vardı. İçimizden en uygun kişiyi seçelim dedik. Beni seçtiler. Aziz Bey'le de görüştük. "Seçim yapabilirsiniz Alaattin Bey dönmeyecek" dedi. Biz de tüzüğün verdiği yetkiye dayanarak il başkanı seçtik. Bu kurulun İzmir örgütünü yöneteceğine inandığımızdan böyle bir karar verdik.Yüksel önemli güçlü bir isim. Bir boşluk yaratılırsa ciddi sıkıntılar olur dedik. İzmir büyük bir kent. Acil karar vermemizin nedeni boşluk olmasın dedikoduya sebebiyet vermeyelimdi. Darbe girişiminin olduğu dönemde kendi iç meselemizle uzun vadeli bir sürtüşmenin ya da belirsizliğin oluşmasına engel olmak istedik. Bu nedenle acil seçim yaptık. Yaptığımızın doğru olduğu bugün daha net olarak çıktı."

Genel Merkez'e danışılmama nedeniyle yapılan eleştiriler için ise Güven şunları söyledi;

"Partiler tüzükle yönetilir. Tüzüğümüzde madde açık. İstifa eden başkanın yerine il yönetim kurulu yenisini seçer. Seçilenin MYK'da onayı diye tüzükte bir madde yok. Çalışmaların sağlıklı olması için Genel Başkan, MYK ve ilgili kurumlarla uyum içinde çalışılması gerekli. Biz de bu uyumu sergileyeceğiz."

CHP YÜZDE 40'LARA ÇIKMASI GEREK

"Genel Başkanımıza inancımız güvenimiz sonsuz" diyen Güven, "  Darbe girişimi sürecindeki duruşuyla Genel Başkanımız ciddi bir teveccüh kazandı. Bunun siyasette getirisini bekliyoruz. 25'lerdeki partimizin 40'lara çıkmasını bekliyoruz. Konjenktör böyle. Ancak sadece Genel Başkanımızın performansı yetmez. İl ve ilçe örgütlerinin seferberlik ilan etmesi gerek. Seçmeni çok daha fazla kucaklamalıyız. Siyasetteki boşluğu doldurmalıyız. CHP İzmir İl Örgütü'de boşluk yaratmadan bir an önce çalışacak" dedi.

SEVECEN BABACN GÜLER YÜZLÜ

Kendisini "Sevecen babacan güler yüzlü" olarak ifade eden Güven, " Benim bir hesabım beklentim yok. 41 yıldır CHP üyesiyim. Asla hiçbir zaman makam mevki için siyaset yapmadım. Bundan sonra da yapmayacağım. Bana CHP'nin vereceği en önemli görev il başkanlığı. Ben de bunun üstü yok. Layık olmaya çalışacağım. Benim yaşam tarzım sosyal demokrat. Sosyal demokrasinin evrensel değerlerine sadık kalacağım. Bütün örgüte eşit mesafede olacağım. Tüm partililer benim kardeşlerim yoldaşlarım. Partiden değişik nedenlerle küsmüş kopmuş olabilirler. Ben bu isimlerin kucaklanması gerektiğini düşünüyorum." dedi.

CHP'nin layık olduğu yere gelmesi için örgütlere ve belediyelere büyük görev düştüğünü ifade eden Güven, şunları söyledi;

"CHP'nin yüzde 40'ların üstüne çıkması gerek. Bunun için örgütlere büyük görev düşüyor. Genel Başkanımızın çabası olağanüstü. Örgütlerde kendine çeki düzen vermeli. Örgütler olarak halka gideceğiz. Belediyelerimiz halka dokunan projeler üretmeye devam edecek. Belediyelerin oyların artmasında daha fazla etkili olması gerek. Belediyelerimiz baskılar neticesinde sindirilmişti. Ancak belediyelerimiz yeniden motive oldu. Ayağa kalktı. Ben oylarımızda ciddi artış olacağına inanıyorum."  

Güven, Alaattin Yüksel'in CHP'nin önemli siyasetçilerinden olduğunu kendisinden yararlanacaklarını ifade etti. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası