Ege Postası
Geri

Kavalar'dan flaş istifa yorumu: Madem edecektin...

CHP İzmir İl Başkanlığından istifa eden Alaattin Yüksel'in tartışılan kararına yönelik son il kongresinde 5 oyla mağlup ettiği Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar'dan çarpıcı yorum geldi. Yüksel, kongrede 5 oyla geride bırakmıştı
Kavalar'dan flaş istifa yorumu: Madem edecektin...
Haberler / Yerel Politika
11 Ağustos 2016 Perşembe 12:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGE POSTASI - CHP İzmir'de Alaattin Yüksel'in il başkanlığından istifası bomba etkisi yaratırken, 8 ay önce il kongresinde Yüksel'le yarışan ve 5 oyla başkanlığı kaybeden Bornova İlçe Başknaı Nevzat Kavalar'dan istifa gelişmesiyle ilgili çarpıcı yorum geldi. 

İSTİFASI DOĞRU DEĞİL

Kavalar, Yüksel'in istifasının hoş olmadığını söylerken, "8 ay önce seçilmiş bir il başkanının ülke böylesine önemli günler yaşarken, sıkıntılı bir dönemde sudan sebeplerle istifa etmesi doğru değildir" dedi.

SORUN AŞILIRDI

Yüksel'e, "Madem istifa edecektin neden il başkan adayı oldun" diye soran Kavalar, " Yüksel'e bir takım haksızlıklar yapılmış olabilir. Davet edilmemesi habersiz bir şeyler yapılması doğru değil. Genel Başkanı temsil eder il başkanı. Haberdar olmaması tabiki yanlış ama bundan dolayı istifa etmekte doğru değil. Bu sıkıntı aşılabilinirdi. Genel Başkan İzmir'e geliyordu. Sıkıntıları oturur konuşabilirlerdi. Bu tarz davranışların bir daha olmaması için belediye başkanlarına gereken uyarı yapılırdı" dedi.

SEÇİM TÜZÜK GEREĞİ

Kavalar, il yönetiminin başkan seçmesinin tüzük gereği olduğunu ancak acele bir seçim yapıldığını ifade etti.

KONGRE OLURSA ADAYLIĞA YEŞİL IŞIK

Kavalar, önümüzdeki süreçte seçimli bir olağanüstü il kongresi olması halinde yeniden aday olacağına dair yeşil ışık yaktı.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası