Ege Postası
Geri

Kılıçdaroğlu-Güven ilk kez!

CHP İzmir'in yeni il başkanı Asuman Ali Güven ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu arasında ilk buluşma gerçekleşti. Kılıçdaroğlu'nu karşılamayan ve Seferihisar programında da yanında yer almayan Güven, CHP Lideri'ni kentten uğurladı. Öte yandan parti içinde 'Şimdi ne olacak'' sorusu yanıt arıyor. Kılıçdaroğlu'nu karşılamamış, programına katılmamıştı
Kılıçdaroğlu-Güven ilk kez!
Haberler / Yerel Politika
12 Ağustos 2016 Cuma 09:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGE POSTASI - CHP BYKP'nin düzenlediği Sanat Çalıştayı için İzmir Seferihisar'a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kentten dün gece ayrıldı.

İl Başkanı Alaattin Yüksel'in istifası sonrası sıcak saatlerin yaşandığı CHP'de gözler Seferihisar'daydı.

İl yönetiminin Yüksel'in istifasının ardından Genel MErkez'e danışmadan tüzük gereği başkan seçtiği Asuman Ali Güven, Kılıçdaroğlu'nu karşılamaya gitmemiş ve CHP Lideri'nin Seferihisar'daki ziyaret ve çalıştay mesaisinde de yanında yer almamıştı.

Kılıçdaroğlu Seferihisar'da yeni il başkanı katılmadı!

Parti kulislerinde Yüksel'e yakın bir isim olan Güven'in tepki olarak Seferihisar'a gitmediği konuşulmuş Güven, "İl başkanının istifasının nedeni o program. Parti genel merkezi de oradaki çalışmayı daha farklı yorumluyor. Parti inisiyatifinde bir çalışma olmadığı için gitmedim. Aydın Erten'in anma töreni var. Orada olacağım" diyerek Seferihsar'a gitmememe nedenini açıklamıştı.

YENİ BAŞKANLA İLK BULUŞMA
Kılıçdaroğlu'nu İzmir'de uğurlamaya gidip gitmeyeceği merakla beklenen yeni il başkanı Güven, Adnan Menderes Havalimanı'na giderek CHP Lideri'ni kentten uğurladı. Kılıçdaroğlu-Güven buluşması ilk kez havalimanında yaşandı. İkili VIP salonunda Kocaoğlu, milletvekilleri, belediye başkanları ve ilçe başkanlarının da bulunduğu ortamda sohbet etti. 

ŞİMDİ NE OLACAK' 
Öte yandan partide "Şimdi ne olacak'" sorusu yanıt arıyor. Güven'in Genel Merkez'e danışılmadan apar topar başkan seçilmesi Genel Merkez kanadında tepki çekti.

Kılıçdaroğlu ve kurmayları konu hakkında sessizliğini korurken, Ankara'da durum değerlendirmesi yapılacağı belirtildi.

Genel Merkez'in duruma müdahale etmesine kesin gözüyle bakılıyor. Genel Merkez'in tüm yönetimin istifasını istemesi ve direnmeleri halinde görevden alma ihtimali yüksek.
Bu doğrultuda ufukta kongre gözüküyor. Ancak parti kulislerinde Genel Merkez'in OHAL nedeniyle kısa bir süre içinde kongre düşünmediği ve il yönetimine müdahaleyi şimdilik erteleyebileceği konuşuluyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası