Ege Postası
Geri

Genel Merkez'den İzmir'le ilgili ilk değerlendirme!

CHP İzmir'de Alaattin Yüksel'in istifası ve yönetim içinde Asuman Ali Güven'in il başkanı seçilmesiyle başlayan süreçte Genel Merkez'in tavrı merakla bekleniyor. Genel Merkez cephesinden ilk açıklama MYK Üyesi Erdal Aksünger'den geldi. Aksünger MYK'da İzmir'le ilgili karar alınacağını duyurdu. CHP İzmir'de gündem Yüksel'in istifası ve yeni başkan
Genel Merkez'den İzmir'le ilgili ilk değerlendirme!
Haberler / Yerel Politika
14 Ağustos 2016 Pazar 13:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGE POSTASI - CHP İzmir'de gündem Alaattin Yüksel'in istifası ve yerine yönetim içinde Asuman Ali Güven'in il başkanı seçilmesi...

Yüksel'in Genel Merkez'e tepki istifası sonrası il yönetiminin Genel Merkez'e danışmadan hızlı bir şekilde tüzük gereği yönetim içinden seçim yapması kriz yarattı. İlçe başkanları kendilerinin görüşü alınmaması nedeniyle rahatsızlık yaşarken, Genel Merkez'de danışılmadan yapılan seçime tepkili..

AKSÜNGER'DEN MYK MESAJI

Süreç yaşanırken İzmir'e gelen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Merkez kurmayları konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçınırken, Genel Merkez cephesinden ilk değerlendirme MYK Üyesi, İzmir Eski Milletvekili Erdal Aksünger'den geldi.

Aksünger, Ege Postası'na yaptığı özel açıklamada, İzmir'de yaşanan il başkanı değişiminin hafta içinde toplanacak olan MYK'da masaya yatırılacağını ve bir karar alınacağını söyledi.

SÜREÇ RAHATSIZ ETTİ

Aksünger şunları söyledi;

“Ülkenin geçtiği süreç ortada. 'CHP'nin içindeki iktidar savaşı ülke konjönktörünün önünde havası' yaratılıyor olması beni rahatsız ediyor.

İzmir CHP için çok önemli bir yer. Süreç kesinlikle gözardı edilemez ama dikkatli davranılmalı. İç konuların ülke gündeminin önüne geçiyor sıkıntısı bizim için en zor şey...

Anafartalar'a çıkartma yaptık, Seferihisar'da Sanat Çalıştayı yaptık. İstifa gündem oldu. Belediye başkanları da her şeyi bırakmış bir kısmı elini avuştururken bir kısmı da hükümdarlıklarını sürdürme derdine girmiş. Bu da kamuoyunda bize zarar verdi.

MYK süreçte bir araya gelemedi. Hafta ortası MYK toplantısı var. İzmir konusu gündeme gelecek. Mutlaka bir karar çıkartacağız.

Evet bir şey oldu ama şunun kafasını kopartalım şuna şöyle yapalım demek bunlar yanlış. En büyük sorunlarından bir tanesi liyakat...Bu konuda uğraşıyorum zaten. Bir çok konuyla uğraşırken 2019 hesapları yapanların ülke konjönktörünü kenara bırakıp kendi derttlerine düşmesini ahmakça karşılıyorum.

Böylesine bir konuyla ilgili MYK üyelerine danışmayanlarında bence hiçbirinin sözü geçerli değildir. Alaattin Bey'i rahatsız eden konular oldu. Kendisinin bilgisi dışında gelişen olaylar gibi...MYK'da İzmir'den bir çok isim var. İstifa oldu, başkan değişti. Bize de danışılmadı. Komik olan bu..."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası