Ege Postası
Geri

CHP'de istifa sancısı

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel'in Genel Merkez ile yönetimsel ve fikirsel ayrılığı gerekçe göstererek, görevinin istifa etmesinin yankıları sürüyor. CHP'de istifa sancısı
CHP'de istifa sancısı
Haberler / Yerel Politika
14 Ağustos 2016 Pazar 14:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, kendisinin il başkanı Yüksel'in de genel başkan yardımcısı olduğu dönemde Yüksel'in de kendisini defalarca by-pass ederek birçok toplantı yaptığını öne sürdü. 

CHP İzmir İl Başkanı Alattin Yüksel, genel başkan yardımcılarının parti içindeki uygulamalarından duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, çarşamba günü görevinden istifa etti. Yüksel, bazı genel başkan yardımcılarının İzmir'de yapılacak organizasyonlarda kendisine bilgi vermediği yönündeki sıkıntısını, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da iletti. Parti içindeki bir kesim Yüksel'in istifa kararını sert sözlerle eleştirdi. 

"MADEM BU İŞİ YAPAMAYACAKTIN NİYE ADAY OLDUN"

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Yüksel'in genel başkan yardımcıları tarafından kendisine bilgi verilmeden organizasyon yapmasını istifasına gerekçe olarak gösterdiğini hatırlattı. Bayır, kendisinin il başkanı Yüksel'in de genel başkan yardımcısı olduğu dönemde Yüksel'in de kendisini by-pass ederek birçok toplantı yaptığını öne sürdü. Bayır, şunları söyledi: 

"Alaattin Bey yıllar önce de böyle istifada bulunmuştu. Hiç kimse CHP'de bulunmaz Hint kumaşı falan değil. İzmir zengin bir örgüttür. 7 ay önce kalkıp 2 yıl il başkanlığı yapacağım diye aday oluyorsun. Seçimi belli güçlerin desteğiyle alıyorsun. Sonra çıkıp 'gerekçe şu' diye istifa ediyorsun. Gerekçe doğru değil zaten biz onu biliyoruz. Çünkü Seferihisar'da yapılan toplantı Seferisar Belediyesi'nin bir organizasyonu değil Genel Merkez'in sanatçılara yönelik bir çalıştayıdır. Örgütün de bilgisi yoktu. Bizim milletvekili olarak haberimiz yoktu. Bence biraz yoruldu, bıkkınlığı vardı, bırakmak istedi onu da gerekçe gösterdi. Böyle bir ortamda tam partinin trendinin yükseldiği bir ortamda bunu yapması doğru da değil, etik de değil. Benim kızgınlığım bu yüzden. Madem bu işi yapamayacaktın niye aday oldu? Mitingi güçlendirmek için yaptığımız sendika ve sivil toplum örgütü ziyaretlerimiz vardı. Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ve Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır da yanımdaydı. Her gittiğimiz yerde randevu alamıyoruz diye devamlı şikayetler aldık. Yani bu işe soyunurken bunları biliyordun. Daha önce il başkanlığı yapmış adamsın. Özveriyle çalışman ve 7/24 koşturman gerektiğini biliyordun. Niye o koltuğu işgal ediyorsu? Alıyorsun ihaleyi başkasına veriyorsun. Şık olmayan bir davranışlar. Bu kadar deneyimli bir siyasetçinin bunları yapmaması lazım. Sağlığım bozuk, işlerim yoğun desen eyvallah. Ama kalkıp 'beni by-pass ediyorlar' dersen ben de şunu derim; ben de il başkanıyken sen genel başkan yardımcısıydın, beni defalarca by- pass yaptın. Benim düşüncemi almadan zaman zaman bu tip şeyler yaptı. Bana göre yoruldu, bıktı. Her şeyi tatmış bir adam. Ekonomisi de düzgün ve katlanamadı. Şimdi önümüzde iki, üç seçenek var. Öncelikle yönetim içinden seçse bile Genel Merkez'in onaylaması gerekiyor. Genel Merkez bu başkan arkadaşın işi götürüp götüremediğine bakacak. Bu önceden planlanmış bir senaryo. Belediye başkanlarını götürelim, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nu sıkıştıralım, Alaattin'i geri getirelim. Bu olacak iş m? Çok daha önceden planlanmış bir iş. Kongre sürecinden sonra da söylediklerim var. Alaattin Bey bu ihaleyi sonuna kadar götürmez. 6 ay götürür sonra birine devreder sonra çıkar saha çalışmasına demiştim. Hesap başka." (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası