Ege Postası
Geri

CHP İzmir'in Hatice annesi

İzmir CHP'de 1992'den bu yana 18 il başkanı değişti ama "o" değişmedi. Partinin Hatice annesi (Hatice Akgenç) 21 yıldır partinin çaycısı olarak görev yapıyor. Milletvekillerinin, belediye başkanlarının "Hatice anne" diye seslendiği Hatice Akgenç, "Burası benim evim. Ekmeğimi veren yer. Buradan aldığım parayla çocuğumu okuttum. Yaptığım işi de partimi de çok seviyorum" diyor.
CHP İzmir'in Hatice annesi
Haberler / Yerel Politika
31 Mart 2013 Pazar 11:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-  Yeni Asır'dan Onur Çakır'ın haberine göre; CHP'nin İzmir'de eskimeyen çınarı Hatice Akgenç, 21 yıldır CHP il başkanlığında çaycılık yapıyor. 1992 yılında çalıştığı bankanın kapanması sonrasında işsiz kalan Akgenç, eşinin de işsiz olması nedeniyle iş aramaya başladı. İki çocuğunun karnını doyurmak ve okutmak için iş arayışlarını sürdüren Akgenç, bir tanıdığının aracılığı ile 1992'de CHP'ye çaycı olarak işe başladı. Asgari ücretle çalışmaya başlayan Akgenç, işe kabul edildiği o anı, "Hayatının en mutlu günü" olarak nitelendiriyor.

18 il başkanı değişti
Sedat Akman'nın il başkanlığı döneminde işe başlayan CHP'nin Hatice annesi, sırasıyla Erol Güngör, Ferudun Gökhan, Ali Rıza Bodur, Osman Özgüven, Memiş Yıldırımcan, Bülent Baratalı, Selçuk Ayhan, Kemal Karataş, Alaattin Yüksel, Rıfat Nalbantoğlu, Ekrem Bulgun ve Tacettin Bayır'la çalıştı.
CHP'yi evi gibi gördüğünü anlatan Akgenç, "21 yıl nasıl geçti ben de anlamadım. 1998 yılında Bülent Baratalı ve Aydın Erten'ın yarıştığı kongreyi unutamıyorum. Sabaha kadar süren oy sayma işlemi sonrası Baratalı az bir farkla seçimi kazanmıştı. Farklı bir kongre olmuştu. Parti baraj altında kaldığı dönemde çoğu zaman partide tek kaldım. Geleni gideni ben karşıladım. Vatandaşın sorununu bile dinledim. Hatta o dönemde partiye gelen bir gazeteci ertesi gün köşesinde, 'Partide kimse yoktu ama çayına doyamadık' diye yazdı" dedi.

"Hiçbirini ayırmadım"
Çalıştığı il başkanlarının hiçbirini diğerinden ayırmadığını ifade eden CHP'nin Hatice annesi, "Hiçbirinden kötü söz duymadım. Bırakın kötü sözü hiçbiri suratını bile bana buruşturmadı. İnsanlara sevgi ve saygıyla yaklaşırsanız onlar da size öyle yaklaşır. Beni sevdiklerimden ve yaşımın büyük olmasından dolayı bana 'Hatice anne' diyorlar. Vücudum el verdikçe de çalışmaya devam edeceğim" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası