Ege Postası
Geri

CHP İzmir’de zorlu hafta sonu mesaisi

CHP İzmir’de hafta sonu Buca, Çiğli, Karşıyaka, Bayraklı, Karabağlar ve Bornova’da sandık mesaisi yaşanacak ve delege seçimleri tamamlanacak. Kritik mahallelerde çift listeli rekabet yaşanacak. Buca’da Efeler ve Menderes, Karşıyaka’da Bostanlı, Bornova’da EVKA-3, Çiğli’de EVKA-5 ve Sasalı, Bayraklı’da Manavkuyu, Mansuroğlu ve Osmangazi, Karabağlar’da Ali Fuat Cebesoy ve Yurtoğlu mahallelerinde sonuç merakla bekleniyor. CHP İzmir’de zorlu hafta sonu mesaisi
CHP İzmir’de zorlu hafta sonu mesaisi
Haberler / Yerel Politika
12 Kasım 2015 Perşembe 13:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -CHP İzmir’de delege seçimlerinde son düzlüğe girildi. Ağustos ayında başlayan ancak 1 Kasım genel seçimleri nedeniyle ertelenen seçimler, 3 Kasım itibariyle yeniden start almıştı.
Konak, Gaziemir, Balçova, Narlıdere ve Güzelbahçe gibi ilçelerde süreç tamamlanmıştı. Buca, Çiğli, Karşıyaka, Bayraklı, Karabağlar ve Bornova’da da bu hafta sonu gerçekleşecek sandık mesaisiyle delege seçimleri tamamlanacak, ilçe kongrelerine geçilecek.
 
BUCA’DA GÖZLER EFELER VE MENDERES’TE
Delege seçimlerinde tansiyonun en yüksek olduğu ilçelerin başında gelen Buca’da hafta sonu mesaisinde 12 mahallede seçim yapılacak. Cumartesi günü Menderes, Murathan, Valirahmibey, Buca Koop, Dicle, pazar günü ise Mustafa Kemal, Çamlıpınar, Göksu, Kuruçeşme, Yenigün, Yıldız ve Efeler mahallelerinde sandık kurulacak.

Efeler’de Selim Bozdağ, Hüseyin Yüzer,İsmail Yüzer ve Mehmet Süne ile belediye destekli  liste ile meclis üyesi İlhan Dal, ilçe kadın kolları başkanı Zahide Kuru ve Naime Bakışlı gibi isimlerin desteklediği liste yarışacak.

Buca’da sonucu merakla beklenen mahallelerden biri de Menderes….İsimleri uzun süredir ilçe başkan adaylığı için geçen Buca Belediyesi Eski Meclis Üyesi Güngör Kaya ve eski belediye başkan adayı Necati İmam dışında, meclis üyesi Serkan Kalmaz, eski meclis üyesi Oktay Gökdemir ve eski ilçe sekreteri Atalay Özkan’ın yer alacağı listeyle Süne/Yüzer/belediye destekli liste yarışacak. Bu listede kurultay delegesi Fatma Tosunoğulları ve il yöneticisi  Bedri Eren gibi isimler yer alacak.

İlçe başkanı Bektaş Gül’ün mahallesi Kuruçeşme’de ise tablo karışık. 2-3 listeyle seçime gidilmesi ağırlık kazanmış durumda.

KARŞIYAKA’DA CUMARTESİ/PAZAR MESAİSİ
Belediye/ilçe destekli listelerin geçtiğimiz haftaya damgasını vurduğu Karşıyaka’da cumartesi Demirköprü, Mavişehir, Atakent, İmbatlı, Fikri Altay, Şemikler, Mustafa Kemal, pazar günü ise Yalı, Bostanlı, Cumhuriyet, Örnekköy, Goncalar ve Donanmacı mahallelerinde sandık kurulacak.

Gözler Bostanlı mahallesinde olacak. Bu süreçte bir çok mahallede uzlaşıyla hareket eden Karşıyaka Belediyesi Eski  Başkanı Cevat Durak ve İl Eski Başkanı Ali Engin’in Bostanlı’da rakip olması bekleniyor. Durak’ın listesine İlçe Eski Başkanı Adnan Alabay ve Cevdet Tümtürk gibi isimlerde destek veriyor. Engin'in listesinede İl Eski Yöneticisi Müjdat Ünsalan destek veriyor. Karşıyaka Eski Belediye Başkanı Cihan Türsen’in öncülüğünde Özgür Üye Platformu’nun da mavi listeyle seçime girebileceği belirtildi.

Bir diğer büyük mahalle Yalı’da tek liste çabaları sürerken, Cumhuriyet ve Örnekköy gibi mahallelerde ise çift listeli yarış bekleniyor.

ÇİĞLİ’DE MAVİ-BEYAZ YARIŞI
Mavi-beyaz listelerin yarışına sahne olan Çiğli’de aynı mücadele bu hafta sonu da yaşanacak. EVKA-5, Yeni Mahalle, Maltepe, Sasalı ve Kaklıç’ta çift listeli yarış bekleniyor. İlçe Başkanı Utku Gümrükçü ve İlçe Eski Başkanı Ali Rıza Koçer’in desteklediği beyaz listelerle, Çiğlili İl Başkan yardımcıları Niyazi Arslan, Ali Karabay ve Şirin Akgül’ün desteklediği mavi listeler yarışacak. Yeni Mahalle ve Sasalı’da cumartesi, EVKA-5, Maltepe ve Kaklıç’ta ise pazar günü sandık kurulacak.

BAYRAKLI’DA MUHALİFLER NE YAPACAK'
Bayraklı’da ise cumartesi günü delege seçimleri tamamlanıyor. Manavkuyu, Mansuroğlu, Osmangazi, Tepekuku, Soğukkuyu ve Çiçek Mahallesi’nde sandık saat 12/17 arasında kurulacak. Gözler, Manavkuyu, Osmangazi ve Mansuroğlu gibi mahallelerde olacak. Belediye/ilçe destekli listelere bu üç mahallede Pınar Susmuş,Yusuf Metin ve Kerim Özer gibi isimlerin rakip liste çıkarması bekleniyor.

KARABAĞLAR’DA MANDUZ YILDIZ REKABETİ
Karabağlar’da gözler Ali Fuat Cebesoy ve Yurtoğlu’nda olacak. Ali Fuat Cebesoy da ilçe eski başkanı Polat Manduz ve ismi ilçe başkanlığı için geçen  Ali İhsan Yıldız'ın listelerinin rekabeti yaşanacak. Geçtiğimiz seçimlerde Manduz mahallesinde kaybetmişti. Yurtoğlu’nda ise ilçe destekli listeyle, meclis üyesi Bülent Sözüpek’in yer aldığı liste yarışacak. Her iki mahallede de sandık cumartesi günü kurulacak.

Karabağlar’da cumartesi günü Bahriye Üçok, Refet Bele, Kazım Karabekir, Doğanay, İhsan Alyanak, Abdi İpekçi, Günaltay, Basın Sitesi, Vatan, Üçkuyular, Uzundere, Umut, Selvili ve Sevgi mahallelerinde de sandık kuurlacak, süreç tamamlanacak.

BORNOVA’DA DA SANDIK KURULACAK!
Delege seçimlerini yarılayan ve bu hafta sonu tamamlayacak olan Bornova’da Kazım Dirik Mahallesi’nde İl Sekreteri Osman Peri, Eski Meclis Üyesi Aykut Öcal, Milletvekili adayı Nevzat Kavalar gibi isimler var. Burada tek listeyle seçime gidilmesi bekleniyor. EVKA 3 Mahallesi’nde ise Büyükşehir Meclis Üyesi Ulaş Polat ve Pınar Uslu’nun yer aldığı listeyle Selma Nalbantoğlu’nun listesi  yarışacak.. EVKA 4, İnönü ve Atatürk mahallelerinde de çift listeli yarış bekleniyor. Doğanlar, Ergene, İnönü, Kzılay, naldöken, Birlik, Çamkule, Işıklar, Merkez, Serintepe ve Yeşilova’da da hafta sonu sandık kurulacak. 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası