Ege Postası
Geri

CHP Kiraz'da kongre yapıldı! Yücel Çetinkaya güven tazeledi

Cumhuriyet Halk Partisi’nde ilçe kongre heyecanı kaldığı yerden devam ediyor. Bugün Kiraz ilçesinde iki adaylı kongre heyecanı yaşandı. Kongrede mevcut ilçe başkanı Yücel Çetinkaya ile Kadın Kolları Başkan Yasemin Bayram yarıştı. 140 oyun kullanıldığı seçimde 116 oy alan Yücel Çetinkaya güven tazelerken, Yasemin Bayram 21 oy aldı. 3 oyda geçersiz sayıldı. Öte yandan kongrenin ardından Egepostası'na açıklama yapan CHP Kiraz İlçe Başkanı Yücel Çetinkaya, "Son 3.5 yıldır yürüttüğümüz bu görevi layık bir şekilde Cumhuriyet Halk Partisi ve partililer adına Kiraz'da devam kararı aldık. İnşallah yerel seçimlerde de CHP'yi Kiraz'da iktidar partisi yapacağız.Herkese çok teşekkür ederim." dedi.
CHP Kiraz'da kongre yapıldı! Yücel Çetinkaya güven tazeledi
Haberler / Yerel Politika
9 Ağustos 2023 Çarşamba 08:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de geçtiğimiz hafta sonu başlayan ilçe kongre sürecinde Balçova, Torbalı, Kemalpaşa ve Konak ilçelerinin başkanları seçildi.

Kiraz örgütü bugün ilçe başkanını seçmek için sandık başına gitti.

Konge öncesi mevcut Başkan Yücel Çetinkaya yeniden adaylığını açıklarken, Kadın Kolları Başkanı Yasemin Bayram da aday oldu.

Kongre saat 11.00'de Kiraz Düğün Salonu’nda başladı.

Kongreye Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, CHP İzmir eski Milletvekili Musa Çam, ilçe eki başkanı İsmet Kokrmaz, il yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.

Kongrede Divana Başkanlığına CHP İzmir eski Milletvekili Musa Çam seçildi.

YÜCEL ÇETİNKAYA GÜVEN TAZELEDİ

Saat 17.00'de sandıkların kapanmasının ardından yapılan sayımda kazanan belli oldu.

140 oyun kullanıldığı seçimde, mavi liste ile seçime giren Yücel Çetinkaya 16 oy alarak büyük bir farkla kazanarak güven tazeledi.

Öte yandan kırmızı liste ile seçime giren Yasemin Bayram 21 oy alabildi, 3 oy da geçersiz sayıldı.

ÇETİNKAYA: CHP'Yİ KİRAZ'DA İKTİDAR YAPACAĞIZ

Kongrenin ardından Egepostası'na açıklama yapan CHP Kiraz İlçe Başkanı Yücel Çetinkaya; "Seçimler tam bir demokrasi havasında geçti. Ezici bir üstünlük ile partililerimiz bizi yeniden görmek istediklerini sandıkta belirtti.Son 3.5 yıldır yürüttüğümüz bu görevi layık bir şekilde Cumhuriyet Halk Partisi ve partililer adına Kiraz'da devam kararı aldık. İnşallah yerel seçimlerde de CHP'yi Kiraz'da iktidar partisi yapacağız.Herkese çok teşekkür ederim." dedi.

KONGREDE KİM NE MESAJ VERDİ?

YÜCEL ÇETİNKAYA: HER ZAMAN SAHADA BERABERİZ

İlçe Başkanı Yücel Çetinkaya, “Yaklaşık 3,5 yıl önce sizlerin karşısına CHP ilçe başkan adayı olarak çıktım. Takdirlerinizle ilçe başkanı seçtiniz. O günden itibaren canla başla partimiz genelde ve yerelde birinci parti yapmak için çalıştık. Delegelerimizle, partililerimizle sadece kongrelerde, etkinliklerde değil her zaman sahada beraberiz. Bir köyde bir etkinlik yapıldığında o köyün muhtarından sonra o köydeki partili arkadaşlarımız ile temasa geçerim. Talepleri doğrultusunda köylerimize yardımcı olmaya çalıştık. 20 seneden fazla bir süredir AKP iktidarı ülkemizi yönetiyor. Geldiğimiz nokta içinden çıkılmaz durumda. Kimse yarın ne olacağını bilmiyor. İlçemizi 9 yıldır AK Partili belediye yönetiyor. CHP döneminde yapılan bir düğün salonu var, mikrofonu bile çalışmıyor. Biz insanların yolunu yapmak, suyunu kavuşturmak için öncü olmaya çalışıyoruz. İçinde bulunduğumuz ekonomik krize rağmen ilçemize hizmet yapan kurum İzmir Büyükşehir Belediyesi’dir. Bu önümüzdeki seçimde artarak devam edecek” dedi.

ÖN SEÇİM SÖZÜ

Yerel seçimlere ilişkin dikkat çeken bir çıkışa imza atan Çetinkaya, “En büyük vaadim, önümüzde yerel seçim var, tekrar ilçe başkanı olursam en büyük vaadim Kiraz Belediye Başkan adayını sizlerle hep beraber belirleyeceğiz. Çoklu aday adayı olursa sandığı koyup ön seçim yapacağız. Bunun sözünü veriyorum. Eğer dayatma olursa ben bu işin içinde yer almam. Kongreler gelip geçer, yarışlar olur. Adaylar olur, adayların olması güzeldir. Yasemin Hanım’a da oy verecek delegeler benim  partilimdir. İkimizde parti için emek veriyoruz. Ben inandığım doğrudan, bildiğim yoldan yürümeye devam ettim. Ben partinin öz evladıyım. 3,5 yılda kimse bana ayrım yaptı diyemez.  2024'de biz yerel seçimleri kazanacağız. Kirazlı seçmen kan ağlıyor ve oy vermemek için CHP adayını bekliyor” diye konuştu.

TÜZÜK DEĞİŞİMİ ŞART!

Çetinkaya, “Bir genel seçim geçirdik. Adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu oldu. İlçemiz zor bir ilçe, 30 ilçeden geri kalmış ilçe. Genel seçimlerde tek tek örgütümüz ile mahallelerimizi gezdik, partimiz için oy istedik. Ancak kara propagandalar, terör yakıştırmaları... Bizi etkiledi bu şekilde başarılı oldular. İlçemizde genel başkanımız yüzde 46 oy aldı. Gönül isterdi ki birinci çıkarmak ancak olmadı. Şapkayı önümüze koyup eksiklerimizin, sorunlarımızın hesabını, kitabını yapacağız. Şimdilerde değişimden bahsediliyor. Evet değişim olmalı ancak bu sadece genel başkan değiştirmek ile çözülecek bir durum değil. Bizim tüzüğümüzün değişmesi lazım. Ön seçim şartı olması lazım" dedi.

YASEMİN BAYRAM: BU DEĞİŞİMİ GÖRMEKTEYİZ

İlçe başkan adayı Yasemin Bayram da, “Sosyal demokratlar toplumdaki eşitsizliği gidermek için yola çıkmışlardır. Cumhuriyet Halk Partimizin Kuvay-i Milliye’ye dayanan köklerinden bu değişimi görmekteyiz. Yerelde ve genelde partimizin bu yolundan dönmeyecek olanlarız” dedi.

KAZANAN MAVİ LİSTE

KAYBEDEN KIRMIZI LİSTE

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası