Ege Postası
Geri

Olaylı CHP Konak kongresinin ardından söz Onur Utkan İlçi'de; Etrafını görünce Allah’ından bulduğunu görebiliyorum

Geçe hafta sonu gerçekleştirilen CHP Konak İlçe Kongresi'nde CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ile tartışan Onur Utkan İlçi yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Kongredeki gerilimin ardından il delege listesinden de çıkarılan İlçi, "Kendisi nezaket ile dinlerken nezaket ile sözlerin kesilmeden dinlenmesi gerektiğini en azından parti terbiyesini bir kenara bırakıyorum meclis terbiyesi almış bir devlet adamı derinliği ile bilmesi gerekirdi. Partim adına ve temsil ettiği yapı adına üzülüyorum. Onların kendi tercihi. Sayın Özkan’a beddua da etmiyorum. Zaten etrafını görünce Allah’ından bulduğunu görebiliyorum." dedi.
Olaylı CHP Konak kongresinin ardından söz Onur Utkan İlçi'de; Etrafını görünce Allah’ından bulduğunu görebiliyorum
Haberler / Yerel Politika
8 Ağustos 2023 Salı 09:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Geçtiğimiz pazar günü gerçekleştirilen CHP Konak İlçe Kongresi'nde yaşanan tartışmaların yankısı sürüyor.

Onur Utkan İlçi, kürsüde konuşurken, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ı hedef alarak, "Siz İzmir Milletvekili misiniz?" çıkışında bulundu. Özkan, "Bilmiyor musun" yanıtını verdi. İlçi, eleştirilerini sürdürürken, Özkan'a yönelik sert sözler sarf etti.

Bu tartışmalardan sonra İlçi'nin il delege listesinden çıkarıldığı öğrenildi.

Onur Utkan İlçi, konuya ilişkin yazılı açıklama yaparak eleştirilerini sürdürdü.

"BİR TARAF DİĞER TARAFI DOMİNE ETTİ VE BASKIN ÇIKTI"

"Hiç kimse tek başına kahraman olamaz." diye İlçi, "Aklımıza gelecek her konuyu tek başımıza yapabilirdik eğer siyaset olmasaydı. Siyaset bu durumun evrensel doğru olmasını engelliyor. Tek başınıza siyaset yapamazsınız. En az iki kişiyle yapılır ve sonuç alınır. Malumunuz parti erklerinin yansıması olan iki kamu gücü saldırmazlık anlaşması yaptı Konak’ta ama namümkün değerli dostlarım. Bir taraf diğer tarafı domine etti ve baskın çıktı. Sembolik olarak ben ve diğer arkadaşımı yazmışlardı. Bu sembolik nezaket için sayın Batur’a teşekkürü borç bilirim. Sağ olsun yine de yok saymamış partinin sol kanadını da unutmamış. Bizim bunu kabul etmemiz mümkün değildi. Böyle adayı teke düşürme metodu da mümkün değil. Orantılı şekilde ve particilik esasına göre liste yapılırdı. Bizim tartışmasız istediğimiz arkadaşlarımızın hiçbirini listeye dahil etmemek ne demek? Parti içi demokrasiye olan inancımız ve dürüst siyasetin devamlılığına yönelik inancımız sarsıldı tabi. Şahsen arkadaşlarımın alınmadığı listede benim olmam pek ahlaklı olmazdı. Keza tek listede birbirinden değerli pek çok arkadaşım mevcut ve onları da tebrik ediyorum." dedi.

"ETRAFINI GÖRÜNCE ALLAH'INDAN BULDUĞUNU GÖREBİLİYORUM"

Özkan’a beddua etmediğini zaten etrafını görünce Allah’ından bulduğunu görebildiğini ifade eden İlçi, "Konak kongresinden ilham alarak söyleyebilirim ki bazı şahsi muhteremler genel başkanımızı ablukaya almışlar. Üye bazında parti içi seçimlerin ve kamusal alan görevleriyle ilgili seçimlerin tekrardan atama ile olmasını istiyorlar. Bizlerden halkımız kasvetli ve sığ düzlemden çıkartacak çaba göstermemizi beklerken ve bu sese Kemal Bey’de kulak verirken etrafındaki bir kaç tane boş boğaz konfor alanlarının tekrardan tanzimi için sinsi sinsi işler çeviriyor. İşte asıl terbiyesizlik bu durumun kendisidir. Kemal Bey’i de o despotların elinden kurtaracağız. Onların eski usul delege pazarlıklarına razı olmayacağız. Çünkü hazmedemiyoruz bu gidişatı. Bu sebeplerden dolayı tek başıma il delegesi olarak yazılmam kabul edilemezdi. Kimse Tuncay Bey ile olan politik refleksler gereği girdiğimiz polemiği bahane etmesin. Ne sayın Özkan bu denli aşağılık işlere tenezzül eder ne de ben bu polemikten fırsat bahane uydururum. İkimiz de bir hatip ile muhalif taraf temsilcisi noktasında atıştık. Kendisi nezaket ile dinlerken nezaket ile sözlerin kesilmeden dinlenmesi gerektiğini en azından parti terbiyesini bir kenara bırakıyorum meclis terbiyesi almış bir devlet adamı derinliği ile bilmesi gerekirdi. Partim adına ve temsil ettiği yapı adına üzülüyorum. Onların kendi tercihi. Sayın Özkan’a beddua da etmiyorum. Zaten etrafını görünce Allah’ından bulduğunu görebiliyorum." dedi.

DENİZ YÜCEL'E TEPKİ

Kongrenin Divan Başkanı Deniz Yücel'e tepki gösteren İlç, "Divan başkanı sayın Deniz Yücel’e konuşmamı yarım kesip, mikrofonu kapattığı için ayrıca teşekkür ederim. Muhtemelen bizi düşünmüştür kendi arkadaşlarının ne denli olayları büyüteceğini bildiğinden erken refleks göstermesi kendisinden beklenen şıklıkta davranıştı. İyi ki divan başkanı olmuş. Olmasaydı vay bu partimizin haline düşünmek bile istemiyoruz. Tuncay Bey de isterse kendisinden kan alıp, tahlil ettirelim.Diyabet ve tiroit ile ilgili sıkıntısı var mı diye bakmasına yardımcı olalım. O bizim için çok değerli." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası