Ege Postası
Geri

CHP Konak Adayı Mutlu vaatleri anlattı: AK Parti'ye logo göndermesi

CHP Konak Belediye Başkan Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu, proje tanıtım toplantısında vaatlerini sıraladı. AK Parti'ye logo göndermesi yapan Mutlu, "Logolarından utananlara da üzülüyorum. İzmir o logoyu sevmiyor" dedi. Öte yandan Bedri Serter'in yemek davetini reddettiğini dile getiren Mutlu, "Huriye Hanımın eşi benim eşimi aramış ve akşam yemeği yiyelim demiş. Başkanlar kendileri seçilir ve aday olur. Başkan aday eşleri olarak yemek yiyelim teklifini eşim kabul etmemiş. Kadınlar mı aday oluyor yoksa eşler kadınları mı aday gösteriyor?" dedi.
CHP Konak Adayı Mutlu vaatleri anlattı: AK Parti'ye logo göndermesi
Haberler / Yerel Politika
1 Mart 2024 Cuma 11:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- CHP Konak Belediye Başkan Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu, proje tanıtım toplantısını gerçekleştirdi. 
Toplantıya CHP Parti Meclis Üyesi Baran Bozoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi, STK temsilcileri, muhtarlar ve parti örgütü katılım sağladı. 

"BAŞKANLARA 3 AYDA BİR KARNE"

CHP Parti Meclis Üyesi Baran Bozoğlu, "Oldukça önemli bir süreçten geçiyoruz. Nilüfer Başkanımız PM'ye gelince büyük bir coşkula elimizi kaldırdık. Kendisinin bu kent için emek vermiş bir kadın olması bizi mutlu etmişti. O günden bugüne ne kadar doğru bir karar verdiğimizi gördük. Oldukça hazırlıklı bir başkan adayımız var. Konak'ı çok iyi bilen ve CHP'nin ilke ve devrimlerine sahip çıkan bir perspektif ile çalışacağını biliyoruz. CHP'de oldukça önemli bir süreç yaşanıyor. Genel Başkanımızın kadın ve gençlere verdiği değer oldukça güzel karşılandı. CHP ikinci yüzyıla gençleşerek güzel bir başlangıç yaptı. Sancılı ve zaman zaman tepkilerle karşılaşıyoruz. Ancak toplumun bu durumu sahiplendiğini görüyoruz. Artık belediye başkanlarımızın karneleri olacak. 3 ayda bir gelen görüşleri gözeterek başkanlarımızın karnelerini oluşturacğaız. 5 yılın sonunda da kararlarımızı bu anketler üzerinden değerlendireceğiz. Eksiklerimizle dersimizi çıkaracak ve değiştireceğiz. 1 Nisan hepimiz için çok önemli. Anayasa değişikliğiyle birlikte cumhuriyet değerlerinin yıpratılmaya çalışıldığını biliyoruz. CHP Genel Merkezi başlanlarımızın yanında. Yolunuz açık olsun" dedi. 

HİZMET BELEDİYECİLİĞİ

Hizmet belediyeciliğine vurgu yapan Nilüfer Çınarlı Mutlu, "Bu dönem hizmet belediyeciliği yapacağız. Yerel yönetimlerde 5 yıl boyunca kentlerimizi sosyal demokrat belediyecilikle buluşturacak ve 2029'da iktidara yürüyeceğiz. Nasıl bir İzmir, Nasıl bir Konak? Bundan sonra ölçme ve değerlendirme sistemi geliyor. Ölçmediğimiz şeyi yönetemezsiniz. Bundan sonra farklı bir belediyecilikle bir 5 yıla bugün başlıyoruz" ifadelerine yer verdi. 

AFETLERE DİRENÇLİ BİR KONAK 

Afetlere hazırlıklı bir Konak için projelerini anlatan Nilüfer Çınarlı Mutlu, "Bu 5 yılda dirençli kent belediyeciliği yapacağız. Konak kırılgan bir kent. Eski yapı stokunun yanı sıra planlama ilkelerine ve mühendislik hizmetleri almadan üretilmiş bir yapı sotku var. Kaçak olarak yapılıp imar aflarıyla yasalamış bir stok var. Küresel iklim krizi var ve sular yükseliyor. Sahilimiz ve iç bölgelerimiz hazır değil. Konak'ı afetlere karşı dirençli hale getirmek için yola çıkıyoruz. Kemeraltı, Kadifekale, Agora gibi zenginlikleri ortaya çıkaracağımız bir 5 yıl bizzi bekliyor. Daha hzlı bir restorasyonü dönüşüm çalışması yapacağız. İlk kreşimizi Kemeraltında açacağız. Farklı foksiyonlarla desteklemeden Kemeraltı'nın 7/24 yaşaması mümkün değil. Belediyemizin kendi inşa ekipleriyle hızlı restorasyon sürecine giricez. Çöküntü bölgelerinin ayağa kalkması gerekiyor. Kemeraltı'nı etaplara ayırıp hızlıca dönüşüm sağlayacağız. Gastronomi turlarını önemsiyoruz. Kemeraltı sadece alışverişten ibaret değil. Keyifle yemek yediğimiz lokantalarımız kapanmaya başladı. Bunları kaybettiğimizde restorasyonun etkisi olmaz. Kent belleğinin toplum belledğinde yaşatılacak. Depremlerle yaşayan bir bölgeyiz. İzmir bir deprem bölgesi. Tek bir kişinin bile canını kaybetmediği bir afet hazırlığına gireceğiz. Kentin planlarını afete göre güncelleyeceğiz. Plan var ancak afetlere hazırlıklı mı diye bakacağız. Toplanma alanlarını yapılaşmaya açmayacağız. Çadır ve benzere barınmaları da depolayacağız. Asloan afet gelmeden önce hazırlıklı olmak. Canları kaybettikten sonra yaptıklarımız acıyı azaltmaz" ifadelerini kullandı. 

"ORTAK AKIL" 

Demorkatik ve katılımcı belediyecilik sözü veren Mutlu, " Kentteki her projemde bileşenleri davet ederek fikir alıyoruz. Ortak akıl diyebiliriz. Herkesin içinde olduğu bir yönetim olacağız. Mahallelerde meclisler kuracağız ve mahallelerden sorumlu meclis üyelerimiz 111 mahallemizi paylaşacak. Herkes kendi mahallesindeli sorunların çözümüne kent konseyi araclığıyla Konak Belediye Meclisine getirecek. Mahallelere ayrılan bütçeler sunulacak ve acil talepler önceliklendirilecek. Mahalle temsilcilerimiz ve kent konseyimiz içinde yer alacak. Sürekli denetlenen bir belediye yönetimi hayata geçecek. İnovasyon merkezi genç girişimcilerin fikir yarıştıracağız bir yer olacak. Bu merkez herkese açık olacak. Birlikte paylaşarak düşüncelerin hayat geçtiği bir merkez hayal ediyoruz" diye konuştu. 

ŞEFFAF BELEDİYECİLİK

İhalelerin herkese açık yapılacağı vaadini veren Mutlu, "Kamunun parasını harcıyoruz. Bütçenin 111 mahalleye eşit harcanması gerekiyor. Hepimiz kamunun olanaklarından eşit yararlanacak. Kimse kendisini ötekinden daha az değerli hissetmeyecek. Bunu sağlamak için şeffaf belediyecilik anlayışıyla yöneteceğiz. İhalelerimizi açık olarak yayınlayacağız ve herkes kamu kaynaklarının nasıl harcandığını görecek" dedi. 

E-RUHSAT VE DİJİTAL BELEDİYECİLİK

Dijital belediyecilikten bahseden CHP'li Mutlu, " Artık her şey dijital. Konak belediyesi de cep telefonunuzda olacak. Sokağınızdaki kazının ne zaman biteceğini, ihalenşn kşme verildiğine kadar her sorunun cevabı bulunacak. E-ruhsat benim çok çaba sarf ettiğim bir konu. İmar durumunu herkesin alması gerekiyor. Bu eşitlik duygusunu bütün vatandaşlara geçmesini istiyorum. Bu uygulamayı da başlatacağız. Bütün belgelere ulaştığınız yeni bir sistem gelecek" ifadelerine yer verdi. 

YOKSULLUKTAN OY DEVŞİRENLERE SİTEM

Yoksulluğa dikkat çeken Mutlu, "Herkes kapalı pazar yeri istiyor. Ancak ben açık pazarlara bayılıyorum. Ancak halkta ve pazarcılarda kapalı pazar yeri fetişi var. Biz açık ve kapalı pazar yerleri vaad ediyoruz. İnsanca yaşama dair olduğu bir Konak hedefliyoruz. Gıda bankaları kuracağız. Büyük afetlerde gıdaya erişim sıkıntı olabiliyor. Kent yoksulluğunu bir nebze giderilmeye çalışıldığı bir yönteme geçeceğiz. İnsanları yoksullaştırıp oy devşiren bir iktidarın politikalarırna karşı biz yoksulluğu yönetmeyeceğiz yoksulluğu yok edeceğiz. Biz ihtiyaç sahiplerini önce destekleyeceğiz ardından istihdam sağlayacağız. Biz kişileri iş sahibi yaparak yeni bir boyut getirmek istiyoruz. Gençlerimizi yasaklı maddeden uzak tutmaya da çalışacağız. Bu dönem aş evleri yapacağız. Hiçbir çocuğun okulda aç kalmadığı bir sistem yaratmak istiyoruz. Bir kentte çocuklar mutlu değilse kimse olamaz. Çocuklar rahatça parklara gidecek. Biz ekonomik ve iyi tasarlanmış kreşler yapacağız. Konak'ta kütüphaneler kuracağız. Ekonomik kreşler açacarak onların 6 yaşında imamların eğitime tabi tutmasına izin vermeden laik eğitime tutacağız. Annelerin iş hayatına gitmesini sağlayacağız. Mesai saatlerinin geniş tutulduğu ve yoğun çalışan kreşlerimiz olacak" dedi. 

KADIN KENTİ KONAK 

Konak'ın bir kadın kenti olduğuna dikkat çeken Mutlu, "Kadının iş hayatına katılması için yükünü almalıyız. Konak'ın yüzde 51'i kadın. Adayların da hepsi kadın. Konak'ta kadın merkezde. Biz kadını merkeze koyan bir anlayış istiyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliğini Konak'ın kılcallarına yerleştirmek istiyoruz. Kadın şiddet çok fazla. Bunun için bir hat açacağız. Kadın sığınma evlerimiz olacak. 38 yıldır Konak'ta yaşıyorum. Konak'ta bir genç yetiştirmenin ne demek olduğunu biliyorum. Gençlik merkezimiz, spor alanlarımız olacak. Gençlik merkezlerinde isterlerse günümüzün geçerli eğitimlerini alabilecekler" ifadelerine yer verdi. 

ESNAFA ÇAĞRI: PATATESLERİNİZİ KALDIRIN!

Çınarlı Mutlu, "Esnaflarımıza kötü bir haberim var. Kaldırım işgallerine son vereceğiz. Buradan haber verelim. Patates soğan stantlarını bugünden itibaren çekin. Kaldırımlar yayaların, bizlerin. Yaşam merkezleri kuracağız. Burada engellileri ve yaşlılarımızı servislerle taşıyacağız. Halk sağlığı bizim için önemli. Mahallelerde sağlık taramaları yapacağız. Bu dönem başka bir sanat mümkün diye yola çıkacağız. Biz burada sanatın üretildiği ve turneye buradan sıkan bir sanat bakış açısıyla gideceğiz. Festivaller yapacağız, konserler yapacağız. Ülkede gençlerin festival yapması yasaklandıktan sonra bu talebi karşılama yerel yönetimlere kaldı. Bu adamlar gelirse festivalimden olurum düşüncesini ortadan kaldırmak istiyoruz" dedi. 

YEŞİL BİR KONAK 

Konak için vaatleri sıralayan Mutlu, "Birinci hedefimiz doğal gaz olmayan ev kalmaması. yeni yapılan yol bile su birikintisine maruz kalıyor. Bunları gidermek için yağış suyunu yöneteceğiz. 1 Nisan'dan itibaren geçirgen malzemeler kullanacağız. Parklar yapacağız. Konak'ta yeşil alanları arttıracağız. Daha yeşil bir Konak için yola çıktık. Sağlam altyapı önemli. Altyapı Büyükşehirin içi ancak biz de müdahil olacağız. Kordon'da deniz yükseldiğinde vatandaşlarımız mağdur oldu. Otopark sorunumuz var. Meydan altları yer altı otoparkı olmalı. Kent merkezine insanlar araçlarıyla gelmesin ama kent merkezinde oturanlar aracı nereye koyacak? Yerlatı otoparklarından başka çaremi yok. STK'ları bir afraya getireceğiz bir yerleşke yapacağız. Hayvanları kısırlaştıracağız. Sokak hayvanlarının üremesinin azalmasını sağlamak zorundayız. Mama fiyatları ve veterinerlik hizmet fiyatları çok pahalı" ifadelerine yer verdi. 

"YENİ YAPILANMA TAAHÜDÜ"

Konak'ın planlarına ilişkimn soruya yanıt veren CHP'li Mutlu, "Kente her müdahale rantı yaratır. Tarım alanından çıkarıp Konut yapmak bile bir ranttır. Buradaki sorun ayrıcalıklı imarın olmaması. Herkesin eşit kent planlarından yararlanması. Biz yeni yapılanma dönemi taahüt ediyoruz. Merkezimiz otopark ve altyapısıyla bu yükü taşımıyor. Yeni merkez yatırımcılar için cazip" dedi. 

"KADER DEĞİL KARABASAN"

Çınarlı Mutlu, Basmane bölgesinde yaşayan göçmenlere ilişkin gelen soruya ise "Düzensiz göçmen politikasından hepimiz nasibimizi aldık. Gelinen noktada savaştan kaçmayla açıklanamaz. Bu bilerek yaratılan bir durum. İnsanların Avrupaya kaçmasını engeller duruma geldik. Bir yandan 15 milyon yeni nufüsle baş edemeyiz. İçinde bulunduğumuz coğrafya kader değil karabasan. Kim nasıl gelirse gelsin herkesin insanca yaşama hakkı var. Asıl mücadeleyi Ankara'ya karşı vermeliyiz" ifadeleyle yanıt verdi. 

KÜLTÜRPARK VE BASMANE ÇUKURU MESAJLARI 

Kültürpark'ın park olarak kalması gerektiğini vurgulayan CHP'li Mutlu, "Ben bir Kültürpark aktivistiyim. Kültürpark'ı çok önemsiyorum. Oranın park olarak kalması gerektiğini düşünüyorum. Burası Cenrtal park gibi olması, insanların yürüyüş yaptığı bir yer olarak kalmasını istiyorum. Toplumsal belleğin devam etmesini istiyorum. O alanın yaşayan canlı bir park olmasını istiyorum. Basmane çukuru için çok mücadele ettiler ancak olmadı. O bölgenin tamamen belediyeye geçmesi ve belediye binasının yapılması daha yararlı olur" ifadelerine yer verdi. 

GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİYLE MÜCADELE 

Kordon'da alkol alınması tartışmasına yönelik açıklamalarda bulunan Mutlu, "Kordon'da gençlerin çimlere oturmasını seviyorum. O yaşama dokunulmasını istemiyorum. Bu kentte gürültü kirliliği var. Konutların altındaki işletmeler çok gürültülü olabiliyor. Bununla mücadele edilmeli" dedi. 

EXPO DÖNÜŞÜMÜ TETİKLEDİ

EXPO 2023 projesine ilişkin açıklamada bulunan Mutlu, "EXPO alanı ilan edildi ve kamulaştırmalar yapılıyor. O bir dönüşüm projesini tetiklemek içindi. Dönüşüm bölgesi olması gereken bir alan" dedi. 

MESLEKSİZ EŞ SENDROMU 

Bedri Serter'in yemek davetini reddettiğini dile getiren Mutlu, "Huriye Hanımın eşi benim eşimi aramış ve akşam yemeği yiyelim demiş. Başkanlar kendileri seçilir ve aday olur. Başkan aday eşleri olarak yemek yiyelim teklifini eşim kabul etmemiş. Kadınlar mı aday oluyor yoksa eşler kadınları mı aday gösteriyor? Bu benim kadınlara bakış açımda yok. Ben hayatım boyunca ben olarak var oldum. Mesleksiz eş sendromu var." dedi. 

LOGO GÖNDERMESİ 

AK Parti'ye logo göndermesi yapan Mutlu, "Logolarından utananlara da üzülüyorum. İzmir o logoyu sevmiyor" dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası