Ege Postası
Geri

CHP Ödemiş'te Bülent Eker dönemi

Cumhuriyet Halk Partisi Ödemiş Olağan İlçe Kongresi yapıldı. Mevcut Başkan Mustafa Turan'ın aday olmadığı kongrede ilçe yönetim kurulu üyesi Bülent Eker tek aday oldu. Seçim sonucunda Bülent Eker 204 oy alarak yeni başkan seçildi.
CHP Ödemiş'te Bülent Eker dönemi
Haberler / Yerel Politika
13 Ağustos 2023 Pazar 11:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi'nde kurultay takvimi işliyor. 5 Ağustos'ta başlayan ilçe kongreleri süreci tüm hızıyla sürüyor.

Ödemiş Olağan İlçe Kongresi Belediye Düğün Salonu ve Kongre Merkezi'nde yapıldı.

Mevcut Başkan Mustafa Turan'ın aday olmadığı kongrede ilçe yönetim kurulu üyesi Bülent Eker tek aday oldu.

Seçimde 214 delege oy kullanılırken, Bülent Eker 204 oy alarak CHP Ödemiş'in yeni ilçe başkanı oldu.

GÜNBOYU KONGREDE YAŞANANLAR?

Kongreye CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP YDK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, CHP İzmir eski milletvekilleri Tacettin Bayır, Kamil Okyay Sındır ve Musa Çam, İl Sekreteri Özlem Ünsal, İl Başkan Yardımcıları Sedredil Coşkuner, Zeki Günen ve çok sayıda partili katıldı.

LİSTE BELLİ OLDU!

Kongrenin Divan Başkanlığı'na Rahmi Aşkın Türeli seçildi.

TÜRELİ: CHP İKİ TEMEL ÜZERİNE KURULDU

Kongrede konuşan Türeli, “Kongremizi iki seçim arasında yapıyoruz. Bu aynı zamanda zamansal açısından sıkıntılar getiriyor. Keşke daha geniş zamanımız olsaydı ve kongrede her şey daha kapsamlı konuşulabilseydi. CHP iki temel üzerine kuruldu.Birincisi cumhuriyetin kurucu değerleri ve Atatürk devrimleri; Bu bizim sürekliliğimizdir. Bunun bilincinde olarak ve dünyayı yorumlayarak ve yaşadığımız zamanda diliminde değiştirerek devletimizi daha mükemmel hale getirmek istiyoruz. Laik, sosyal hukuk devletinin korunması için CHP’ye büyük görev düşüyor. 100 yılık partiyiz ve bundan gurur duyuyoruz. Bu aynı zamanda bize müthiş bir sorumluluk yüklüyor. İkinci temelimiz sosyal demokrasi; Ekonomi ve sosyal alanda evrensel solun emekten yana duruşu ile hedeflerimizi ortaya koymamız gerekiyor. İki temel CHP’yi var eden kolonlardır. Bu konulardaki düşüncemiz nettir. Bu konularda Cumhuriyete ve Atatük devrimlerine sahip çıkmak, sosyal demokrasiyi geliştirmek, yoksulluğu ortadan kaldırmak bizim için en önemli hedefler arasındadır." dedi.

"GELECEĞE İNANIYORUZ"

Yerel seçimlere hazırlık yapılması gerektiğini ifade eden Türeli, "Yaşadığımız süreçte seçimler oldu ve beklentilerimiz yüksekti. Kendimizi iktidar olmaya hazır hissediyorduk. Fakat olmadı. Ama bu iş bitmedi. Bizim önümüzde yerel seçim var. Yerel seçime ilişkin olarak hazırlık yapmalıyız. Eğer bir bİçimde önümüzdeki seçimlerde daha başarısız olur muyuz kuşkusu varsa hemen çalışmaya başlamak zorundayız.Bir yanda değişim tartışmaları sürüyor. Değişim tartışmasını ülke bazında hedeflerle koymak gerekiyor. Hedef çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmaksa biz ülkemiz için ne yapabiliriz, onu düşünmemiz gerekir. Parti olarak biz ne yapmamız gerekiyor tartışmalıyız. Kongre sürecimiz buradan şekillenmeli. Önümüzdeki süreçte bizi iktidara taşıyacak kadrolar buradan çıkacak. Geleceğe inanıyoruz. Bunun için elimizi değil gövedemizi taşın altına koymaya hazırız." diye konuştu.

ASLANOĞLU: “SİZLERE SÖZ VERİYORUM”

Kongrede konuşan İl Başkanı Şenol Aslanoğlu “Seçimlerden sonra belediyelerimize ve partililerimize yönelik baskılar arttı. Bizleri yıldırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Ama bizleri yıldıramayacaklar. CHP dimdik ayakta kalacaktır. Kongrede önümüzdeki dönemde bizi temsil edecek ilçe yönetimimizi seçeceğiz. Burada yeni arkadaşlarımızı seçerken, birileri de yandaş medya aracılığıyla partimize ayar vermeye çalışıyor. Yandaş kanallarda ‘değişim’ adı altında genel başkanımızı tartışmaya çalışıyorlar. Değişime de partinin nereye gideceğine de partimizin delegeleri karar verir. Bu değişimin nasıl olacağı bugün burada önerilerle şekillenecek. Seçim zamanı ortada gözükmeyenler bizim adımıza karar veremezler. Partimizi ayrıştırmaya çalışanlar bizim adımıza karar veremez. Kararı verecek olanlar sizlersiniz... Sizlere söz veriyorum, önerileri Genel Merkeze, Genel Başkanımıza ulaşmasını ve kurultayda konuşulmasını sağlayacağız. Partinin konuşulacak yeri bu kürsüdür. Parti içi eleştirinin yeri ya danışma kurullarıdır ya da ilçe kongreleridir. Buradan çıkacak sonuçlarla değişimin nasıl olacağına karar vereceğiz” diye konuştu.

“HEPİMİZİN EKSİKLERİ VAR”

Özeleştiri yapan Aslanoğlu “Toplum CHP’ye umut olarak bakıyor ve değişimin öncüsü olarak görüyor. Bizim birbirimize düşmeye, umutları azaltmaya tahammülümüz yok. O yüzden enseyi karartmayacağız. Evet bu seçimde hakça düzen kurma şansımız vardı, çok da yaklaşmıştık. Onların yalan, dolan montaj kasetleriyle Cumhurbaşkanı’nın miting meydanlarındaki iftiralarıyla sonuca ulaşamadık. Tabii ki tüm suçu buna atamayız. Hepimizin eksikleri var. Partimizin bizlerden daha fazla yapması gereken işleri var. İstediğimiz sonucu alamadık. Seçimde 4 aylık il başkanıydım ve eksiklerim muhakkak vardı. Özeleştiri yapmam lazım. Sadece genel başkanımızın eksikliği değil. İki dönem, üç dönem, altı, yedi dönem vekillik yapanlar çıksın konuşsunlar ve neleri eksik yaptıklarını anlatsınlar bizler de doğruya ulaşalım.” Dedi.

İL KONGRESİ 16 EYLÜL’DE!

İl kongresini 16 Eylül’de yapmayı planladıklarını ifade eden Aslanoğlu, “28 Mayıs sonrası yerel seçim süreci başlamıştır. Bunun için ilçe başkanı, il başkanı olmaya gerek yok. Kongre bittikten sonra yarından itibaren buradan kol kola çıkmalı ve yerel seçim için çalışmalıyız. Belediye başkanlarımız, meclis üyelerimiz partimizin görünen yüzüdür. Başkanlarımızın hizmetlerini tek tek anlatmalıyız. Genel Merkezimiz uygun görürse 16Eylül’de kongremizi yapmak istiyoruz.” dedi.

İLÇE KONGRELERİNDEN SONRA KARAR VERECEK

Yeniden adaylığı ile ilgili konuşan Aslanoğlu, “İlçe kongrelerimizi tamamlayalım. 27 Ağsutos'ta tüm ilçe kongrelerimizi bitirmiş olacağız. İl delegelerimiz belirlensin. İl delegelerine saygısızlık yapmak istemem. İlçe kongrelerinin bitiminin hemen ardından kararımı vereceğim” dedi.

ERİŞ’TEN ADAY ÇIKIŞI!

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş kongrede yaptığı konuşmada,“Ödemiş’te birinci turda oyumuzu yüzde 3 artırdık ve bu yerel seçim için bize bir mesaj verdi. Kısa sürede hazırlandığımız seçimlerde yoğun bir umut besledik. Ama olmadı. Toplum bölünerek ayrıştırıldı. Sahada gittiğimiz bazı yerlerde ‘teröristler buraya giremez’ dediler. Bunları yaşadık. Küçük Menderes olarak Rahmi Aşkın Türeli gibi bir değerimizi seçtirdik. Ancak seçmen listesi önümüze geldiğinde zorluk yaşadık. Burası Bornova, Karşıyaka değil. Rahmi vekilimiz, Mahir vekilimiz alanda çok ter dökerek başarıyı sırtlamaya çalıştı. Küçük Menderes’ten  Ödemiş’ten bir vekil olmalıydı. Burada yaşayan vekilimiz olsaydı bir vekil kazanmada daha etkisi olurdu. Parti olarak değil ‘bizim oğlan, bizim kız’ olarak bakıldığında işler değişiyor. 8.sırada bir adayımız olsaydı daha çok oy alabilirdik.” Dedi.

BAYIR, AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ!

Kongrede söz alan önceki dönem Milletvekilli Tacettin Bayır, “Herkesin bir kırmızı çizgisi vardır, benimki CHP’nin bütünlüğüdür. Bana soruyorlar, ‘bizler AK Parti’yi şimdi deviremeyeceksek ne zaman devireceğiz’ diye. Haksız da değiller. CHP’liler olarak kritik bir dönemden geçiyoruz. ‘99’da ağlayarak evimize gittik. Sol olarak üçe parçalandık ve baraj altı kaldık. 99 krizi sonrasında yenilenmeye gittik. O sorunlu zamanlardan yenilenerek küllerimizden doğarak birçok konuda parti hukukunu gözeterek aştık. Önemli olan CHP’nin bütünlüğüdür. CHP’yi böldürmeyeceğiz. Bu şekilde kafasında tasarım olanlar partiyi bölme hesabı yapıyor olanlar bilsin ki, buna müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

“BEN YANLIŞ PARTİDE MİYİM DİYE DÜŞÜNDÜM”

Bayır eleştirilerini şöyle sürdürdü:

“Örgüt kapasitemizi kullanamadık. Onlara kendi vekillerini seçme şansını vermeyince gönüllü çalışmadılar. Partiyi ele geçiren oligarşik yapı yüzünden örgütte vekiller, belediye başkanları tepeden inme belirlenince parti siyasetini partililere, yurttaşlara taşıyamadık. Parti içinde şu an demokrasi vardır diyemeyiz. Seçim dönemlerinde görev veriliyor ‘şurada çalış, burada bildiri ve broşür dağıt’ deniliyor. Parti sizleri amele gibi kullanıyor. ‘Sizin vekiliniz, belediye başkanınız kim olsun’ diye soruyorlar mı? Vekili de belediye başkanını da siz seçmelisiniz. Beni adam yerine koymayacaksınız, önüme 28 kişilik liste getireceksiniz. CHP’nin Ankara’da kaç vekili var 14 mü? Seçtiğiniz 14… 4 partili olmayanı taşıdık, partiden ayrıldılar, CHP’nin vekil sayısı 10… Birinci sıralara da İstanbul’da oturan arkadaşları koydular. Ön seçim kesinlikle yapılmalıdır. 2018’de tüzük kurultayında tüzüğe tüm üyeli ön seçim kararını oyladık ve geçti. Ama birileri bu oylamayı iptal etti. İkinci oylamada da merkez yoklamasını arkasına iliştirdiler. Tüzük partinin anayasasıdır. Siz sol bir partiye üye olduğunuzu düşünüyorsunuz. Bir sabah uyanıyorsunuz Genel Merkez aday listesine bakıyorsunuz Atatürkçülükle, CHP ile alakası olmayanlar var. Ben yanlış partide miyim diye düşündüm. Bu isimlerin listede ne işi var? dedim. Sağdan gelen devşirmelerle bu parti iktidar olamaz."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası