Ege Postası
Geri

CHP Selçuk'ta imzalar tamam!

Yerel seçimlerde CHP’nin kaybettiği ilçelerden olan Selçuk’ta flaş bir gelişme yaşandı. Olağanüstü kongre için 64 imzanın gerekli olduğu Selçuk’ta toplanan 68 imza ilçe başkanlığına teslim edildi. CHP Selçuk İlçe Başkanı Özge Yıldırım "İmzalar elimize ulaştı. Usulüne uygun toplanmış. Kongre kararı alacağız" dedi.
CHP Selçuk'ta imzalar tamam!
Haberler / Yerel Politika
13 Ekim 2014 Pazartesi 11:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir’de yerel seçimlerden sonra ilçelerde başlayan imza hareketliliği sürüyor. Buca’da uzun süre yaşanan imza krizi ilçe ve il başkanlığının “yeterli sayıda imza toplanmamıştır” kararı sonrası sona ermişti.

68 İMZA TESLİM EDİLDİ
CHP İzmir’de bir imza hareketi de partinin yerel seçimlerde kaybettiği Selçuk’ta yaşandı. CHP Selçuk İlçe Başkanı Özge Yıldırım’a karşı başlatılan imza hareketinde sonuç alındı. Olağanüstü ilçe kongresi için 64 imzanın gerekli olduğu Selçuk’ta 68 delege imza verdi. Toplanan imzalar ilçe başkanlığına teslim edildi.İlçe başkanlığı imzaları değerlendirdikten sonra karar alacak. 

Eski ilçe başkanı İbrahim Adıgüzel’in başını çektiği imzacıların yerel seçimlerde ilçede yaşanan mağlubiyetin ardından, genel seçimlere daha dinamik bir ilçe yönetimiyle gitmek adına imza topladıkları öğrenildi.

İMZALAR USULÜNE UYGUN
İlçe Başkanı Yıldırım, "İmzalar elimize ulaştı. Usulüne uygun toplanmış. İlçe yönetimiyle birlikte olağanüstü kongre kararı alacağız. Bir ay içinde kongre olur. Delege demokratik hakkını kullandı. Beni başkan seçen de bu delegeydi o yüzden saygı duyuyorum" dedi. 


Mevcut İlçe Başkanı Yıldırım, Selçuk eski Belediye Başkanı Vefa Ülgür'e yakın bir isimdi.Yıldırım son ilçe kongresinde Ülgür'ün desteğiyle kongreden zaferle ayrılmıştı. 

Yıldırım ve ilçe yönetimi geçtiğimiz günlerde aralarında Belevi Belediyesi eski Başkanı Özcan Işık'ın da aralarında olduğu 5 ismi ihraç istemiyle disipline sevk etmişti. Disiplin harekatı tabanda tepki çekmişti.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası