Ege Postası
Geri

“CHP adaylarının yanında ve saflarındayım”

CHP'de yeni belediye başkan adaylarının belirlenmesinin ardından Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Kamil Okyay Sındır, aday gösterilmemesi ve bundan sonraki süreç ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
“CHP adaylarının yanında ve saflarındayım”
Haberler / Yerel Politika
19 Şubat 2014 Çarşamba 17:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
HABER SERVİSİ- DSP'den gelen adaylık teklifi ve bundan sonraki yol haritasından bahseden Başkan Sındır "Ülkemizin saygın ve ilkeli siyasi partilerinden birisi olan Demokratik Sol Parti’nin (DSP) Genel Başkanı Sayın Masum Türker de dahil olmak üzere değişik kademelerinde görev yapan yöneticilerinden şahsımı onurlandıran adaylık teklifinde bulunulmuş olsa da, kendilerine şükran duygularımı sunmakla birlikte, üyesi olmaktan onur duyduğum ve bana geçtiğimiz 5 yıl onurlu bir Belediye Başkanlık görevi imkanını veren Cumhuriyet Halk Partimizin çatısı altında emek ve özgürlük mücadelemi gerekirse sadece bir üye sıfatımla sürdüreceğimi bildirdiğimi belirtmek isterim" diye konuştu.


İŞTE O AÇIKLAMA:
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın “CHP Bornova Belediye Başkan Adayımıza ve Meclis Üyelerimize başarı dileklerimle” sözleriyle başlayan açıklaması şöyle:

Öncelikle, üyesi olmaktan onur duyduğum Cumhuriyet Halk Partimizin yetkili karar organlarınca aday gösterilerek ve halkımızın tercihleri ile görev aldığım Bornova Belediye Başkanı olarak geride bıraktığımız yaklaşık 5 yıl boyunca her geçen gün paylaşarak büyüttüğümüz sevgilerini, dostluklarını ve desteklerini hiç esirgemeyen Güzel Bornova’mızın Güzel İnsanlarına şükranlarımı sunmak istiyorum.
Yeni bir dönemde daha görev alabilmek ve çalışmalarımızın sürekliliğini ve sürdürülebilirliğini sağlayabilmek için geçen yıl Temmuz ayı içinde Cumhuriyet Halk Partimizin Bornova Belediye Başkanlığı aday adaylığı başvurusunda bulundum. Diğer bütün aday adayı arkadaşlarımla son derece seviyeli, yapıcı ve halkımıza hizmet odaklı ve uzun süren bir aday olabilme yarışı sürdürdük.
Sonuç itibariyle, partimizin 2014 Yerel Seçimlerinde Bornova Belediye Başkanı Adayı olmam konusunda Aday Belirleme Komisyonunca oy birliği ile verilen kararın ardından Merkez Yürütme Kurulu’nun (MYK) da oybirliği ile aldığı kararı uyarınca esas karar organı olan Parti Meclisimize öneri götürülmüştür. Ancak Parti Meclisimizden bir başka aday adayı arkadaşımızın kararı çıkmıştır. Bu sürecin hukuki zeminde sağlıklı olmadığına dair düşüncem uyarınca MYK tarafından karar düzeltilmesine yönelik 18 Şubat akşamına kadar beklentim sürmüştür. Ancak, bu tarih itibariyle YSK’ya verilen Partimizin aday listelerinde her kim yer alacak olursa onun arkasında ve aktif bir biçimde yer alarak seçimlerden en yüksek başarıyı yakalama mücadelesinde olacağım konusunda daha önceleri de defalarca ve değişik yer ve zamanlarda beyanatlarda bulunmuştum.
Yoğun ve yorucu geçen bu süreçte, ülkemizin saygın ve ilkeli siyasi partilerinden birisi olan Demokratik Sol Parti’nin (DSP) Genel Başkanı Sayın Masum Türker de dahil olmak üzere değişik kademelerinde görev yapan yöneticilerinden şahsımı onurlandıran adaylık teklifinde bulunulmuş olsa da, kendilerine şükran duygularımı sunmakla birlikte, üyesi olmaktan onur duyduğum ve bana geçtiğimiz 5 yıl onurlu bir Belediye Başkanlık görevi imkanını veren Cumhuriyet Halk Partimizin çatısı altında emek ve özgürlük mücadelemi gerekirse sadece bir üye sıfatımla sürdüreceğimi bildirdiğimi belirtmek isterim.
18 Şubat akşamı itibariyle Parti Meclisimizce alınan karar uyarınca Bornova Belediye Başkan Adayımız Sayın Olgun Atila ve Meclis Üyesi Aday arkadaşlarımızın yanında ve saflarında yer aldığımın özellikle bilinmesini diliyorum.
Gün ülkemizi karanlığa sürükleyen, demokratik, laik sosyal hukuk devleti yapımızı ortadan kaldırmak isteyen, yargı bağımsızlığını ortadan kaldırıp adaletsizlik içinde yaşam bulmak isteyen, yolsuzluklar batağına saplanmış, yaşam haklarımızı, özgürlüklerimizi kısıtlayan, insana ve insan haklarına saygı yerine sermayenin sömürüsüne ortak olan ve boyun eğen iktidar anlayışına karşı birlik olma günüdür.
Gün faşizme karşı, sömürüye karşı, emekten ve özgürlüklerden yana birarada kardeşçe yaşam mücadelesi ve dayanışma günüdür.
Birlikte olmanın ve dayanışmamızın da bir tek adresi vardır o da Cumhuriyet Halk Partimizdir. Yerel Seçimlerde Cumhuriyet Halk Partimizin Belediye Başkanı ve Meclis Üyeliği adaylarımızın başarısı için bütün Bornova Halkımızı birlikte olmaya çağırıyorum.
Saygılarımla...

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası