Ege Postası
Geri

CHP'de olağanüstü kurultay için İzmir'den 3'üncü imza!

Genel seçimlerin ardından CHP’de başlayan olağanüstü kurultay hareketi sürerken, İzmir’den üçüncü imza Menderes Eski İlçe Başkanı Muammer Karabacak’tan geldi. Karabacak, “Bir kan değişikliği olmasında fayda var. Olağanüstü kurultay için imza dilekçem hazır. 1-2 güne teslim edeceğim” dedi. Öte yandan son kurultayda Muharrem İnce'ye destek veren kurultay delegeleri Kemalpaşa Eski ilçe Başkanı Mehmet Ayçil ve Kiraz Eski İlçe Başkanı Pilot Zeybek gibi isimler partinin olağan kurultay sürecinde olması nedeniyle imza vermeye şimdilik sıcak bakmadıklarını ifade ettiler. CHP’de olağanüstü kurultay için
CHP'de olağanüstü kurultay için İzmir'den 3'üncü imza!
Haberler / Yerel Politika
12 Kasım 2015 Perşembe 17:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP’de parti içi muhasebe çerçevesinde bir süredir dile getirilen olağanüstü kurultay talepleri için düğmeye basılmış,imza startı verilmişti. İmzaların verilmesiyle yürütülecek olan imza toplama çalışmaları kapsamında CHP tüzüğünde yer alan 15 günlük süre başlamıştı. 

"CHP'de olağanüstü kurultay için İzmir'den ilk imzalar"HABER İÇİN TIKLAYINIZ

İLK İMZALAR GÜNGÖR VE ERİŞ’TEN
İzmir’den de olağanüstü kurultay için destek çıkmış, ilk olarak Tire  İlçe Eski Başkanı, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mustafa Güngör ve Ödemiş İlçe Eski Başkanı Mehmet Eriş imza vermişti.

Kurultay delegesi olan Menderes Eski İlçe Başkanı Muammer Karabacak da olağanüstü kurultay için imza attı. Karabacak, noter aracılığıyla imzasını 1-2 gün içinde ulaştıracak.  

KARABACAK: KAN DEĞİŞİKLİĞİ GEREK
Karabacak, “Bir kan değişikliği olmasında fayda var. Genel başkanlıkta ısrarcı olunmaması lazım. 25 bandının üstüne çıkamıyoruz. Olağanüstü kurultay için imza dilekçesini hazırladım. 1-2 güne teslim edeceğim” dedi.

OLAĞAN SÜREÇ NEDENİYLE KARARSIZLAR
Son kurultayda Muharrem İnce’ye destek veren Kemalpaşa Eski ilçe Başkanı Mehmet Ayçil, Kiraz Eski İlçe Başkanı Pilot Zeybek gibi isimler ise partinin olağan kurultay sürecinde olması nedeniyle olağanüstü kurultay için imza vermeye sıcak bakmadıklarını ifade ettiler.

10-15 İMZA BEKLENİYOR
İzmir’den 10-15 civarında ismin olağanüstü kurultay  için imza vermesi bekleniyor. Bir çok ismin süreci izlediği imza verme noktasında acele etmeyecekleri öğrenildi.

CHP'de genel başkan adaylığı için Umut Oran ve Mustafa Balbay adaylığını açıklarken, Muharrem İnce ise yeşil ışık yakmıştı.

İNCE’YE İZMİR SANDIĞINDAN 11 OY ÇIKMIŞTI
Eylül 2014’te gerçekleşen son kurultayda doğal delegeler(Milletvekilleri, PM ve YDK üyeleri) dışındaki İzmirli delegelerin oy kullandığı 16 no’lu sandıkta 47 kayıtlı delegeden 46’sı oy kullanmış ve Kılıçdaroğlu 33, İnce ise 11 oy almıştı.İki oy ise geçersiz sayılmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası