Ege Postası
Geri

AK Parti’den ‘1 Kasım’ teşekkürü! İzmir'den 3 bakan mesajı...

AK Parti İzmir İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanları ile İl Seçim Koordinasyon Merkezi ekibinin bir araya geldiği kahvaltıda AK Parti İzmir milletvekili İbrahim Turhan, İl Başkanı Bülent Delican ve AK Parti İzmir İl Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Bilal Doğan konuştu. Toplantıda, İzmir’den en az 3 bakan mesajı verildi. Delican, “Ben bu kente 3 tane bakan istiyorum. Bunlardan biri sayın vekilimiz İbrahim Turhan, diğeri Sayın Binali Yıldırım ve Nükhet Hotar. 3 bakanımızla İzmir Ankara’da çok daha güçlü olacaktır” dedi. AK Parti’den ‘zafer’ teşekkürü
AK Parti’den ‘1 Kasım’ teşekkürü! İzmir'den 3 bakan mesajı...
Haberler / Yerel Politika
12 Kasım 2015 Perşembe 13:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - AK Parti İzmir İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanları ile İl Seçim Koordinasyon Merkezi ekibinin katılımıyla Kordon SGK Lokalinde kahvaltılı basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Turhan, İl Başkanı Bülent Delican, Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Bilal Doğan, il başkan yardımcıları, meclis üyeleri katıldı.



DOĞAN’DAN TEŞKİLATA TEŞEKKÜR
Açılış konuşmasını yapan AK Parti SKM Başkanı Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, “1 Kasım’ın emektarları, zaferini yaratan emektarları gece gündüz demeden özveriyle bu mutlu sona ulaşabilmek için çalıştılar. Kadınlarımız ve gençlerimiz ev ev, pazar pazar dolaşarak partimizi anlattılar. İzmir’de 7 Haziran’da yaşanılan oy kaybından sonra 1 Kasım’da yakaladığımız başarının altında bu ekibin özverisi ve çabası vardır. İl Başkanımızın kaptanlığında çalışmalara gece gündüz demeden aralıksız şekilde 1 Kasım’a kadar devam etti. Herkesin büyük bir katkısı var. Onlar bu işin ülke açısından ne kadar önemli olduğunu biliyorlardı. Her yerde bunu anlatıyorlardı. Bu başarı tesadüf değildir. Seçilen vekillerimiz ve seçilemeye vekillerimizin de katkısı çok büyüktü. Bütün bu unsurlar bir araya geldiğinde ise 1 Kasım seçimleri ortaya çıktı” ifadelerini kullandı.



TURHAN: BU BAŞARI TESADÜF DEĞİL SİSTEMİKTİR
“1 Kasım milli irade bayramı, demokrasi bayramı, istikrar bayramı, birlik dirlik ve kardeşlik bayramı herksee kutlu olsun” sözleriyle teşkilatı selamlayan İzmir Milletvekili İbrahim Turhan, 2002 yılından bu yana yapılan tüm seçimlere değindi. Ekonometrik sistemlerde bir şeyin bir kere gerçekleştiğinde tesadüf olduğunu ancak AK Parti’nin sürekli başarısının sistemik olduğunu ifade etti. Turhan, “Sürekli arz eden bir şey varsa sistemik bir durum olduğu tespiti yapılır. Yani AK Parti’nin altın harflerle adını yazmış olduğu başarılar tesadüf değil sistemik bir durumdur. AK Parti’nin milletin içinde çıkmış ve kendisinden önce dahil olmak üzere tek söz tek karar irade olmasını temsil eden tek sahici siyasi aktör olmasıdır. İlk istişare toplantımızda dile getirdiğim gibi” dedi.

KÖKLERİ MAZİDE, BAKIŞLARI UFUKTA OLAN… 
10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 14 siyasi partinin bir araya gelerek çatı oluşumu diye bir yapı oluşturduğunu ve 7 Haziran’ın ardından yüzde 60’lık blok söylemlerinin başarısızlıkla sonuçlandığını söyleyen Turhan, Bu oluşum sahici siyasi bir başarı elde edemedi. 7 Haziran seçimlerinde yaşanılan gerilemeyi fırsat bilerek yüzde 60’lık blok söylemiyle siyasi mühendislik projesi ortaya konulmaya çalışıldı. Fakat çatı ve bloğun başarısız olmasını sebebi temelsiz olmalarıdır. Temel olmayınca çatı olmaz. Herkes şunu anlamalıdır ki, temelsiz siyasi mühendislik çalışmaları başarılı olmaz. Kökleri mazide, bakışları ufukta olan AK Parti dimdik ayakta olduğu sürece hiç kimse başarılı olamayacaktır”  diye konuştu.

DARBE TEŞEBBÜSLERİ SERGİLENDİ
Bu projelerin devamının olduğunu söyleyen Turhan, Cumhuriyet mitingi adı verilen toplum mühendisliği projesinin sergilendiğini söyledi. Turhan, “367 projesi sergilendi. E muhtıra projesi sergilendi. AK Parti’ye karşı parti kapatma projesi sergilendi. Gezi olaylarıyla başlayan mecrasında farklı noktaya sürüklenen iktidarı sokakta değiştirmeye yönelik proje sergilendi. 17-25 Aralık’ta hukukun bütün evrensel ilkelerinin ayaklar altına alındığı, devlette yerleşmiş olan teamüllerin  hiçe sayıldığı devlet içerisinde hiçbir şeffaflığın, hukuki olmayan paralel ihanet örgütünün eliyle yürütülen darbe teşebbüsleri sergilendi” diye konuştu.

MİLLETİN VERDİĞİ BUNCA CEVAP YETMEDİ Mİ'
Temeli millete dayanmayan girişimlerin bu zamana kadar hüsranla sonuçlandığını ve bundan sonra da öyle olacağını söyleyen Turhan, “Ben buradan bu toplum mühendisliği heveslilerine seslenmek istiyorum. Milletin verdiği bunca cevap yetmedi m? Bunu iyice anlayın artık. Temeli millete dayanmayan iradeyi hiçe sayanların bu girişimleri nasıl hüsranla sonuçlandıysa, tek siyasi aktör olan AK Parti’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu önderliğinde şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da size geçit vermeyecektir” ifadelerini kullandı.
 
CHP’YE YÜKLENDİ
ABD, İngiltere ve Fransa’daki köklü partilerden söz eden Turhan, bu ülkelerdeki köklü partilerin kurumsallaştığını ifade etti. CHP’ye de yüklenen Turhan, “Türkiye’de siyaset hep bazı çevrelerde dizayn edilmeye çalışılıyor. Bu yüzden bu kurumsallaşmanın olmadığını görüyoruz. Türkiye’de partiler bu imkanı bulamadılar. Diğer partilere ve CHP’ye baktığımızda defalarca siyasi mühendislik girişimleri olduğunu göreceksiniz. Genel Başkanlarını göreve geliş sürecini bile hatırladığınızda ne demek istediğimi anlamak için yeterli olacak” dedi.



RABİA İŞARETİNE DÖRT UNSUR
Rabia işaretine kurumsal bir anlam yüklemek istediğini ifade eden Turhan, AK Parti’nin kurumsal yönetimin rabiasını  gerçekleştirebilmiş bir parti olduğunu söyledi. Turhan, “Rabia işaretine kurumsal yönetimin dört temel unsurunu yüklemek istiyorum. Şeffaflık, adalet, hesap verme hükümlülüğü ve sorumluluk bilincidir. AK Parti kurumsal yönetimin rabiasını gerçekleştirebilmiş her alanda hayata geçirmede rüştünü ispat etmiştir. Bir kere daha hepinizi yürekten kutluyorum. Partimizin bundan sonra da bu ilkelerden asla ayrılmayacağını sizlere söyleyebilirim” dedi.

İSTİKRAR VURGUSU
AK Parti’nin 1 Kasım’da kazandığı zaferin tüm manzumların zaferi olduğuna dikkat çeken Turhan, ekonomik istikrar ve büyümeyi Türkiye’ye getirecek olan partinin AK Parti olduğunu ifade etti. Turhan, “Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, seçim gecesi verdiği üç mesaj vardı. Birincisi bu zafer AK Parti’nin değil bütün Türkiye’nin ve bütün dünya mazlumlarının zaferidir. Burada sevinen 23 milyon insan değil, 78 milyonun tamamı olmalıdır. 23 milyon birliğe dirliğe ve kardeşliğe destek vermiştir. Toplumun bütün kesimlerinden oy alabilen, Türkiye’nin gerçek siyasi tek aktörü AK Parti’dir” şeklinde konuştu.

BİZDE ASLA ZAFER SARHOŞLUĞU OLMAZ
Turhan, Yeni Anayasa’nın siyaset ve toplum mühendisliği heveslilerini harekete geçirilmeyecek şekilde yapılacağını söyledi. 1 Kasım sürecinde verilen vaatlerin en kısa sürede hayata geçireceğini belirten Turhan şöyle konuştu: “Bizde asla zafer sarhoşluğu olmaz. En büyük sıkıntıları da en büyük başarıları da aynı vakarla karşılarız. Hak neylerse güzel eyler idrakiyle karşılayan bir siyasi hareketiz. Yeni Anayasa’da Türkiye’nin bundan sonra siyaset ve toplum mühendisliği heveslilerin harekete geçemeyecek şekilde hayata geçecek bir düzen ile 78 milyon vatan evladının bir yaşayacağı, askeri darbe Anayasasının sona ereceği bir sistemi hayata geçireceğiz. 1 Kasım seçimleri kampanyası süresince vaatlerimiz oldu. Bu vaatleri de gecikmeksizin hayata geçireceğimizden herkes emin olsun.”



DELİCAN: ALGIYI YIKMAYI BAŞARDIK
AK Parti’de emek vererek çalışmalarını sürdüren partililere teşekkür eden İl Başkanı Delican, “Mazbatasını almak üzere fuara gideceğiz. Buradaki SKM’de görev alan tüm arkadaşlara gönülden teşekkür ediyorum. Algı operasyonu her alanda sürerken 22 ilçe belediyesinin birebir çalışmalarına rağmen 7 belediye başkanımızla birlikte birbirinden değerli milletvekillerimizle ciddi bir algıyı yıkmayı başardık. Bunun mimarı sizlersiniz” dedi.

İZMİR HİÇ KİMSENİN KALESİ DEĞİL
İzmir’in hiç kimsenin kalesi olmadığının vurgulayan Delican, “İzmir çok güzel bir coğrafya kimsenin kalesi değil. Bu kent hepimize ait. Bu kentte kimse kimseyi asla ötekileştirmemeli” dedi. Özveriyle Cumhuriyet döneminde yapılan işlerin 13 yılda 3 katını başardıklarını söyleyen Delican, “Hizmet için var olan kadroların temsilcileri olarak canla başka Ulu Önder Atatürk’ün gösterdiği yolda muasır medeniyetler seviyesine çıkmak için ciddi bir çalışma yapıyoruz. Ulu Önder Atatürk’ün bize çizdiği yoldan hiç sapmadık. Cumhuriyet döneminden yapılan işlerin 13 yılda 3 katını başardık. Bunlar özveriyle olan işler” şeklinde konuştu.

“BİZİM ÜLKEMİZDEN ÇIKTI”
Recep Tayyip Erdoğan’nın AK Parti’ye gösterdiği çalışma azminin en başta önlerini açan ışık olduğunu ifade eden Delican, “Liderlere bakarsanız hepsinin gıptayla baktığı, gerçekten de bizim doğal liderimiz olduğu, dünyada da sayılı liderlerden bir tanesi. Davutoğlu il başkanları toplantısında koşmaktan daha fazlası lazım. 25’nci saati bulmak lazım. Türkiye’nin kaybedilmiş yıllarını geri kazanmamız lazım diyor. Dünya 5’ten büyüktür diyen bir lider bizim ülkemizden çıktı haksızlığa dirayetli duran lider bizim ülkemizden çıktı” dedi.

“İZMİR YERİNDE SAYIYOR”
İzmir’in yerinde saydığını söyleyen Delican, “Burada öğrencilik yapan turistlik maksatlı gelen herkes özlemle anar ama son yıllarda daha güzel bir kent olması gerekirken, İzmir yerinde sayıyor. G-20 zirvesi İzmir’de olmalıydı neden Antalya’ya kaptırıyoruz. Bunları düşünmek zorundayız. 2019 da belediyede AK Parti hizmet bayrağının dalgalanmasını istiyoruz. İzmir’in AK Parti belediyeciliği ile taçlanmasını istiyoruz. Bu dönemde ağırlıklı olarak eğitimle belediyecilik üzerine olacak” ifadelerini kullandı.

“CUMHURİYETİN ÇOCUKLARIYIZ”
“Ben bir il başkanı olarak bu kente en az üç bakan istediğimizi açıklıyorum” diyen Delican sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir tanesi aramızda İbrahim Turhan’ı istiyoruz. Turhan istersek bakan olur biz istemezsek hiçbir şey olmaz İzmir’in istemesini talep ediyorum. Yıldırım’ın icraatları ortada Turhan İzmirli. Biz Cumhuriyetin çocuklarıyız. Biz ne olduğumuzu çok iyi biliyoruz. Bu kent, bu ayrışmalar nedeniyle zaman kaybediyor.”

“İZMİR’DEN EN AZ 3 BAKAN İSTİYORUZ”
Merkezi hükümetin İzmir’de yapılacak yatırımlarda engellendiği algısının yaratıldığını söyleyen Delican, İzmir’den en az 3 bakan istediklerini açıkladı. Delican sözlerini şöyle tamamladı: “Kocaoğlu da dahil hangi yatırımda kendilerinin engellendiğini düşünüyorsa biz hazırız sanki İzmir engelleniyormuş gibi gösteriliyor biz mazeret istemiyoruz. Fuar alanı yapıldı Bunların İzmir’e yettiğini düşünmüyoruz. Kadın bakan istiyorum Nükhet Hotar bakan olarak İzmir’den büyük hizmetler yapar. En az 3 tane İzmir’den bakan istiyoruz. Çok değerli kadrolarımız var.”
Önceki gün gerçekleşen mazbata töreninde şehir dışında olduğu gerekçesiyle mazbatasını alamayan milletvekili İbrahim Turhan toplantının ardından İl Yüksek Seçim Kurulu’na giderek mazbatasını aldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası