Ege Postası
Geri

CHP'den Bayram Salvosu!

CHP İzmir’in bayramlaşma töreni Kültürpark Sanat Kafe de gerçekleşti.Törene İl Başkanı Ali Engin, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan ve İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam konuşmaları ile damga vurdu. Üç isminde hedefinde iktidar partisi vardı.
CHP'den Bayram Salvosu!
Haberler / Yerel Politika
24 Ekim 2012 Çarşamba 16:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -CHP İzmir’in bayramlaşma töreni İzmir Kültürpark’ta gerçekleşti. Bayramlaşma törenine CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve il yöneticilerinin yanı sıra, İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Hülya Güven, Mustafa Moroğlu, Musa Çam, Mehmet Ali Susam, Parti Meclis Üyeleri Berrin Dilekçi, Hüseyin Saygılı, Nazik Işık, CHP Yüksek Disinlin Kurulu  Genel Sekreteri Selahattin Balta,Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan,  eski il başkanları Rıfat Nalbantoğlu, Tacettin Bayır, Kemal Karataş ile çok sayıda belediye başkanı, ilçe başkanı ve partili katıldı. Törene İl Başkanı Ali Engin, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan ve  İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam konuşmaları ile damga vurdu. Üç isminde hedefinde iktidar partisi vardı.



ENGİN: SOSYAL DEMOKRATLIĞIMIZI GÜNDEME GETİRELİM

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyeti kuran isimlerin ülkeye yaptıkları hizmetleri ve kazandırdıklarını unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını ifade ederek konuşmasına başladı. Engin, partililerin kendilerini  etnik, dinsel ve kültürel farklılıklar ile değil sosyal demokrat olarak ifade etmeleri gerektiğinin altını çizerek, “ Hedefimiz iktidar. Ancak partilimizden rica ediyorum. Kültürel, etnik, dinsel farklılıkları değil sosyal demokratlığımızı gündeme getirelim. Kendimizi sosyal demokrat olarak ifade edelim. Bazı arkadaşlarımız bilip bilmeden hataya düşüyor. Hepimiz Cumhuriyetçiyiz... Hepimiz Atatürkçüyüz… Hepimiz sosyal demokratız.” dedi. Ak Parti’nin toplumu ayrıştırmak istediğini belirten Engin, “Bu tuzağa düşmeyelim. Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkalım.Bu ülkenin CHP’ye ihtiyacı var” dedi.

AYDOĞAN: CHP VATANSEVERLER İLE BİRLİKET REJİMİ SAVUNACAKTIR

Törende dikkat çekici bir konuşma yapan diğer isim ise Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan oldu. Ülkenin verdiği kurtuluş mücadelesini ve kurulan cumhuriyete değinerek konuşmasına başlayan Aydoğan’ın hedefinde de iktidar partisi vardı. Cumhuriyet kurulurken benimsenen ilkelerin bugün farklı bir noktaya getirilmeye çalışıldığının altını çizen Aydoğan şöyle konuştu“ Mustafa Kemal Atatürk ve onunla birlikte Cumhuriyeti kuran isimlerin birinci ilkesi tam bağımsız devlet ve ulustu. Bugünkü durumumuza bakın… İkinci bir ilke bölünmez bütünlüktü…Bugün bir çok bakımdan bölünmeye çalışılan ülkeyiz… Laiklik bugün bakın nerelere doğru gidiyor. Yurttaşlık bize ders olarak okutulurdu bugün nerelere doğru götürülüyor. Eğitim Van’daki bir öğrenci ile İstanbul’daki bir öğrenci aynı eğitimi alıyordu bugün eğitim ne durumda… Cumhuriyet kurulurken ‘yurtta sulh cihanda sulh’ denildi. Bugün komşularımız ile ilişkilerimize bir bakın. Bugün rejim savunur duruma geldik. Bunun  için en büyük güç CHP’dir. Vatanseverler ile birlikte CHP rejimi kurtarmak için sonuna kadar mücadele edecektir” dedi.

“SORMADAN İMAR DÜZENLEMELERİ YAPIYORLAR”

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekilliği yapmadan önce Bornova Belediye Başkanlığı da yaptığını hatırlatan Aydoğan, “ Yerel yönetimlerde yıllarca görev aldım. Görmediğim şeyleri görüyorum. Yeşil alanların satıldığı rezaleti görüyorum. Bu ülkede ben ilk defa ağaçlandırılacak alanların satıldığını görüyorum. 35 proje diyorlar. Hepsi yalan. Bize sormadan imar düzenlemeleri yapıyorlar. Böyle bir kepazeliği ilk defa görüyorum” dedi

İLÇE ÖRGÜTLERİNİN SAĞLAM OLMASINA DİKKAT ÇEKTİ

CHP’yi büyük iş düştüğünü ve her zamankinden daha fazla birlik beraberliğe ihtiyaçları olduğunu söyleyen Aydoğan, “ Savunulmayacak belediye başkanımız yok. Partide herkes için görev var. Birbirimize gölge etmeyelim. Olmayan pastadan pay almaya kalkmayalım. AK Parti iktidarının yaptıkları ortada bunları anlatalım. Güçlü olmamız gerek. Bunun içinde ilçe örgütlerinin sağlam olması lazım…İlçesi sağlam olanın il örgütü sağlam olur. İl örgütün sağlamsa genel merkezin sağlam olur. O yüzden ilçe politikalarımıza önem verelim” diye konuştu.


ANKARA VALİSİNE SESLENDİ

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam’ında hedefinde de iktidar partisi vardı. Susam konuşmasına Ankara Valisi Alaaddin Yüksel’e seslenerek başladı. Ankara Valiliğinin kentte 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda bazı dernek ve oluşumlarca düzenleneceği duyurulan yürüyüşle ilgili olarak, eylemin yasal olmadığını açıklamasını eleştiren Susam, “ Engeller çıkarmak yakışıyor m? Ankara Valisine sesleniyorum. Kendisi İzmir’de de görev yaptı. Yakinen tanıyorum. Atatürk’e ve Cumhuriyete olan sevgisini biliyorum. Valiliğinin en son noktasında kendisi için kara leke olacak bu kısıtlamadan vazgeçsin” dedi.

“2023 CHP ŞEKİLLENDİRECEK”

Hükümeti eleştirmeye devam eden Susam, “ Yaptıkları en büyük olumsuzluk insanların umutlarını kırmak olmuştur. Üstelik sanki ebediyen iktidar kalacaklarmış gibi 2023’ü dillendiriyorlar. Türkiye’nin 2023’ünü 1923’ünü kuran CHP şekillendirecektir. 10 yılda bu ülkeyi perişan ettiler. Bu iktidar terörü azdırdı. Etnik kimliği sorgular hale getirdi. Köylüyü yok etti, esnafı bitirdi. Gençlik işsiz. Bizler CHP olarak AKP’yi anlatacağımız çok argümanımız var. Yeter ki anlatalım, çalışalım koşalım” dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası