Ege Postası
Geri

CHP'li İnanç'tan ittifak eleştirisi: Solculuğumuzu unuttuk

CHP 28. Dönem İzmir Milletvekili Adayı Altan İnanç, parti içi özeleştirilerde bulunarak ittifak sürecinin sorgulanması gerektiğini belirtti. İnanç, Millet İttifakı bileşenlerinin birbirini törpülediğini, küçük partilerin kendi tabanlarından oy almak yerine CHP listelerinden vekil olmak istediğini söyledi. İnanç, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i de eleştirerek, "Solculuğumuzu unuttuk" dedi.
CHP'li İnanç'tan ittifak eleştirisi: Solculuğumuzu unuttuk
Haberler / Yerel Politika
13 Ağustos 2023 Pazar 18:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İsmi il başkan adaylığı için de geçen, CHP 28. Dönem İzmir Milletvekili Adayı Altan İnanç, Güzelbahçe Olağan İlçe Kongresinde yaptığı konuşmada, parti içi özeleştirilerde bulundu. Geride bıraktığımız Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerinde yapılan ittifakın yanlış olduğunu anlatan İnanç, ittifak ortaklarının oy almak için değil CHP listelerinden vekil olmak için çalıştığını kaydetti. 

"HAYAL KIRIKLIĞI ÖFKEYE DÖNÜŞTÜ"

Örgütte büyük bir yılgınlık olduğunu dile getiren İnanç, "Seçimin kazanılamaması örgütte yılgınlığa neden oldu. Büyük beklentilerimiz vardı, topluma da birinci turda kazanacağımızı anlatmıştık ama büyük bir hayal kırıklığı oldu. Hayal kırıklığı büyük bir öfkeye dönüşmüş durumda. Bunu tespit etmeliyiz. 8 ay sonra elimizde olan belediye başkanlıklarını kaybetmemek, yenilerini eklemek için büyük bir mücadeleye gireceğiz. Bu yüzden bu kongreler çok önemli" dedi. 

"SOLCULUĞUMUZU UNUTTUK"

İnanç açıklamalarını şöyle sürdürdü:

Sorgulanması gereken bu ittifak sürecidir. Bu ucube sistem bizi buna zorladı ama ittifaktaki partiler ve biz de kimliklerimizi yeterince ortaya koyamadık. Birbirimizi törpüledik. Solculuğumuzu unuttuk. Bizimle ittifak edenler kendi tabanlarından oy almak yerine bizim listelerimizde milletvekili olma kolaycılığını seçti. Bu arkadaşlar kendi seçmenlerinden oy getirecek davranışlar sergilemeliydi.

"İTTİFAK GEREKİYORSA ÖRGÜT KARAR VERSİN"

İYİ Parti'nin seçim sürecinde '1 oy Kemal'e 1 oy Meral'e' söylemi ve 'her CHP'li aileden 1 oy istiyorum' söylemi, kolaycılıktı. Önümüzdeki seçimde ittifaklar mutlaka tabana sorulmalı. İzmir'de ittifak gerekiyorsa İzmir, Güzelbahçe'de gerekiyorsa Güzelbahçeli CHP'liler karar vermelidir ittifak olup olmayacağını. Aksi takdirde daha vahim sonuçlar yaşayabiliriz.

Bir kez daha CHP'li seçmeni yukarıdan kararlaştırılmış ittifaklara oy vermek zorunda bırakmayın.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası