Ege Postası
Geri

CHP'li Purçu, İzmir’in Çernobili olarak bilinen nükleer atık bölgesini TBMM’ye taşıdı

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, konuyu TBMM gündemine taşıyarak hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, hem de Sağlık Bakanlığı’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.
CHP'li Purçu, İzmir’in Çernobili olarak bilinen nükleer atık bölgesini TBMM’ye taşıdı
Haberler / Yerel Politika
18 Haziran 2021 Cuma 11:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir’in en önemli çevre sorunlarının başında gelen ve yıllardır çözüme kavuşturulmayı bekleyen nükleer atık sorunu olan ve İzmir’in Çernobili olarak bilinen Gaziemir’deki eski kurşun fabrikası tehlike saçmaya devam ediyor.

Daha önce, alanın kapatılması ve gerekli temizliklerin yapılması için Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda başta olmak üzere birçok STK ve TMMOB’ye bağlı oda yetkililere çağrıda bulunmuş ancak herhangi bir sonuç alınamamıştı.

Çağrıların cevapsız kalmasının ardından Başkan Arda ise, tehlikeye dikkat çekmek adına alanda her hafta “Duran adam” eylemi yapmaya başlamıştı.

Öte yandan; CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, İzmir’in Çernobili olarak bilinen nükleer atık bölgesini TBMM’ye taşıdı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası