Ege Postası
Geri

CHP'li başkan katliamları protesto edenleri ihbar etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıkılmaz, yüksek sesle yayın yapıldığı gerekçesiyle Mısır ve Suriye katliamlarını protesto eden vatandaşları polise ihbar etti.Yaklaşık 6 gündür Mısır ve Suriye'de yapılan...
CHP'li başkan katliamları protesto edenleri ihbar etti
Haberler / Güncel
30 Ağustos 2013 Cuma 15:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıkılmaz, yüksek sesle yayın yapıldığı gerekçesiyle Mısır ve Suriye katliamlarını protesto eden vatandaşları polise ihbar etti.

Yaklaşık 6 gündür Mısır ve Suriye'de yapılan katliamları protesto eden vatandaşlar, CHP Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıkılmaz tarafından polise ihbar edildi. Bolu Belediye Meydanı'nda İHH yetkililerinin organize ettiği eylemlerde vatandaşlar yapılan katliamları protesto ediyordu. Yüksek sesle yayın yapıldığı iddiasında bulunan merkez ilçe başkanı, polis ekiplerini arayarak, sesten rahatsız olduğunu belirtti. Dün saat 20.30'da gerçekleşen olayda ekipler yetkililerin yanına giderek uyarılarda bulundu. Sosyal medya üzerinden Bolu Valiliği'nin yanlı davrandığı iddiasında bulunan Yılmaz'a, valilik, yazılı açıklama yaparak cevap verdi.

Bolu Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, ilgili kanun gereği eylemin izne tabi olmadığı belirtildi. Açıklamada, "Bolu İnsan Hak ve Hizmetleri Derneği (İHH) 23.08.2013 Cuma akşamından başlamak üzere her akşam 20.00-23.00 saatleri arasında Mısır ve Suriye başta olmak üzere tüm mazlum halklara destek olmak amacıyla Belediye Meydanı'nda program yapılacağına dair valilik makamına dilekçe vermişlerdir. Yapılacak olan etkinlik, 2911 Sayılı Kanun kapsamında olmadığından ve bu tür basın açıklamaları-etkinlikleri herhangi bir izne tabi olmadığından, düzenlenen etkinliğe valiliğimizce herhangi bir izin verilmemiştir. Konu ile ilgili olarak Belediye Başkanlığına etkinlik alanının kullanımı, kendi mevzuatları açısından değerlendirme yapmaları için yazı yazılmıştır. Yapılan bu tür etkinlikler İçişleri Bakanlığı'nca gönderilen genelge ve talimatlar doğrultusunda emniyet birimlerince genel güvenlik ve asayiş yönünden takip edilmektedir. 26.08.2013 günü düzenlenen etkinlikte, Emniyet Müdürlüğü Haber Merkezi'ne saat 20.30 sıralarında Bolu Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıkılmaz tarafından, yüksek sesle yayın yapıldığı bildirmesi üzerine Emniyet Müdürlüğümüz görevlilerince etkinliği organize eden şahıslar uyarılarak, sesin çevreyi rahatsız etmeyecek makul düzeyde azaltılması sağlanmıştır." ifadelerine yer verildi.

Gerekli bütün izinlerin alındığını söyleyen Bolu İnsan Hak ve Hizmetleri Derneği Şube Başkanı Fethi Sarmısakçı ise "Bizim sesimizden ziyade buradaki duruşumuz rahatsız etti. Kimi rahatsız ettiyse artık. Emniyet yetkilileri geldiler uyardılar. Biz kontrollerimizi yaptık. Bizim burada oluşumuz onları rahatsız ediyor. Her sözlü saldırıya cevap verecek bir kurum değiliz. Siyaset yapmıyoruz. Şov yapmıyoruz. Biz önce söze bakarız daha sonra söyleyene bakarız. Gezi Parkı eylemleri ile burada yaptığımız kıyaslanırsa Allah bunun hesabını sorar. Gezi Parkı eylemlerinde bütün dünya şahit topluma, dünyaya, devlete, millete zarar verilmiştir. Bir ağacın dalını kırdıysak kıyas yapsınlar. Yaptığımız eylemler kanunlara uygundur. Taşkınlık ve gayri resmi iş yapmıyoruz." dedi.



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası