Ege Postası
Geri

CHP, otopark temel atma töreninde buluştu

Alsancak bölgesinin otopark ihtiyacını karşılamak için projelendirilen 270 araç kapasiteli, 4 asansörlü ve 11 katlı “tam otomatik” otoparkın temeli atıldı. Kocaoğlu’nun gündeminde yol katılım payı ve katı atık bertaraf tesisi de vardı. CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Kocaoğlu’nu övdü, CHP’li belediyelere yapılan operasyonlar çerçevesinde iktidara yüklendi.
CHP, otopark temel atma töreninde buluştu
Haberler / Yerel Yönetimler
2 Şubat 2013 Cumartesi 19:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Alsancak bölgesinin otopark ihtiyacını karşılamak için projelendirilen 270 araç kapasiteli, 4 asansörlü ve 11 katlı “tam otomatik” otoparkın temeli atıldı. 13 milyon 250 bin TL bedel ile inşa edilecek tam otomatik otopark 2014 Şubat ayında tamamlanacak.İzmir Büyükşehir belediyesi Şair Eşref Bulvarı Alsancak Hocazade Camii karşısında bulunan 939 metrekarelik arsada daha önceden 4 milyon 750 bin TL ödeyerek kamulaştırma yapmıştı.

Temel atma törenine CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, CHP İzmir milletvekilleri Hülya Güven, Mustafa Moroğlu,CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, çok sayıda belediye başkanı, ilçe başkanı ve meclis üyesi katıldı. Kocaoğlu’nun gündeminde yol katılım payı ve katı atık bertaraf tesisi  de vardı.



KOCAOĞLU: KAMULAŞTIRDIK PROJELENDİRDİK

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, her hafta Cumartesi günleri açılış ve temel atma törenlerine devam ettiklerini söyledi. Kocaoğlu, projenin oluşumu hakkında bilgi verdi ve, “Arazi petrol Ofisi’nindi. Uzun yıllar benzinlikti. Şehir içi benzinliklerin kalkma sürecinde benzinlik kapatıldı. Biz burayı petrol ofisiyle anlaşarak kamulaştırdık. Arsa küçük olduğu için ve rampa yaptığınızda araç park edecek yer kalmayacağı için son teknolojiyi araştırarak temelini atacağımız 11 katlı tam otomatik otoparkı yapmaya karar verdik. Alsancak Hocazade Camii İzmir’in protokol camii... Ayrıca bölgede araç sayısı da fazla. Burada otopark ihtiyacı vardı” dedi.

“MERKEZE ARAÇLA GELMEYİ CAYDIRACAĞIZ”

“Otopark yapma önemli bir iş değil arsa bulmak çok önemli” diyen Kocaoğlu, Aliağa Menderes hattının uzaması, metronun tamamlanması ve tramvay projelerinin hayata geçmesiyle kent merkezine araçla gelmenin  cazibesi azaltacaklarını ifade etti. Büyükşehir’in otoparklarda indirime gittiğini ifade eden Kocaoğlu, “ Ücretleri 5 liradan 3 liraya indirdik. Radikal bir karar verdik. Şuanda otoparklarımız daha yoğun kullanılıyor. İşin parasal boyutu da var. 5 liraya 100 kişi geliyordu. 3 liraya 200 kişi giriyor. Önemli olan vatandaşı daha konforlu hızlı ve ucuz kent merkezine getirmek. Böylece araçla merkeze girmeyi caydırmış olacağız. Kademe kademe vatandaşı yeni sisteme alıştıracağız” dedi.Kocaoğlu, Türkiye’de ilk defa  tam adaptif trafik sisteminin ihalesine çıktıklarını projenin hayata geçmesiyle trafik düzenlemesinde İzmir çağcıl bir yöntemi Türkiye’de ilk defa uygulayacağını belirtti.

GÜNDEMİNDE YOL KATILIM PATYI VARDI

Yol katılım payı ile ilgili çıkan yasa ve  bu yasanın vatandaşla belediyelere yansıması hakkında konuşan Kocaoğlu,  “ 2009 seçimleri öncesi, denetçiler ‘bu yasayı neden uygulamıyorsunuz'’ diye Konak, Karşıyaka ve Bornova belediyelerinde tespit etti ve zimmet çıkardı. Seçimler arifesinde 3 büyük ilçemizde  siyasi çıkar elde etmek için uygulama yapıldı. Sonra aynı olay Büyükşehir’in başına geldi. 2009 denetiminde bizimde katılım payı almadığımız yerlere zimmet çıkarıldı. Bizde yasa gereği vatandaşlarımıza bu paraları yansıtmak durumda kaldık. Bu arada Parlamento’da yol katılım bedeli istenirse alınmayabilir yönünde yasa çıkarıldı. Yalnız tahakkuku yapılanlar bunun dışında tutuldu. Konak, Karşıyaka, Bornova, Bayraklı, Karabağlar ve Büyükşehir belediyesi vatandaşla karşı karşıya gelme durumunda kaldı.  Biz parlamentodaki arkadaşlarımızla görüştük kapsama içine alınsın diye bu yerler. Neticesini bekliyoruz. Almak zorunda olduğumuz bedeli meclis kararıyla vadeyi uzatarak vatandaşa kolay ödeme sağlayacak bir yapıya büründürmek istiyoruz.Daha önce yasayla bize verilen insiyatifle geçtiğimiz Ocak’ta tahakkuk etmeyenlerin geçmişte ve gelecekte tahakkuk bedeli alınmaması için karar geçirdik” dedi



PROJELER DOĞMADAN ÖLÜYOR

Kentin gündemine Menderes ilçesine kurulması yönünde çıkan haberlerle tekrardan gelen katı atık bertaraf tesisi hakkında da konuşan Kocaoğlu, belediye başkanlarından ve İzmirlilerden destek istedi. Tesis için çeşitli yerler gündeme geldiğinde Belediye başkanları ve o yörede yaşayanlarda ‘çöp istemeyiz’ sesleri yükseldiğini ifade eden Kocaoğlu şunları söyledi; “Bu konuda projeler doğmadan ölüyor. Yer arama çalışmalarımız sürüyor ancak birkaç taraftan birden abluka altındayız. Bizde 9 senedir bilimin ve aklın kabul etmediği hiçbir projeye eyleme kalkışmadık. Hep katılımcı bir yönetim anlayışı gerçekleştirdik. Katı atık bertaraf tesisi kuzeyde ve güneyde bir yere kurulacak. Kuzeyde ki yer tespiti herkes tarafında mutabık kalındı. Kurum görüşlerini toplamaya başladık. Bilimsel bir engel çıkmazsa katı atık bertaraf tesisini gerçekleştireceğiz. Güneyde de bir yer arıyoruz. Belediye başkanlarına ve yöre insanlarına da hak veriyoruz. Çünkü uygulamalar vatandaşımızı ve başkanları bu konuda tedirgin ediyor. Doğru uygulamalar yok. 9 senedir bu kenti bürokratlarımızla beraber çevreye duyarlı bir şekilde yönetiyoruz. Avrupa’da kentlerle yarışacak bilince ve yatırıma sahibiz.hamle yapamadığımız bir tek katı atık bertaraf tesisi var. Bu sene içinde bir aksilik olmazsa kuzeyde başlayacağız. Sonrada güneye geçeceğiz. Başta başkanlar ve hemşerilerimizden bize destek verilmesi gerektiğine inanıyorum. Destek verilmezse 2 sene içinde günlük çöp 5 bin tona ulaşacak.Yoğurt yeyişimiz bellidir. Bundan sonrada aynı olacak. Samimiyet ve iyi niyetle bu tesisin altından kalkmak zorun dayız. Bugün bu belediye hiç kimsenin hayal edemeyeceği yüzülebilir körfez hedefini dünyanın gündemine getirdi.Bunları yaparken katı atık tesislerini çözememek bize acı verir.



KESKİN: BELEDİYELER İKTİDARIN HIŞMINA UĞRUYOR

CHP örgütlerden Sorumlu Genel Başkan yardımcısı Adnan Keskin, CHP’li belediyelere yapılan operasyonlara değindi ve belediyelerin siyasal iktidarın hışmına uğradığını belirterek, “ CHP’ye mensup belediyelerde son zamanlarda operasyonlar var. Bu siyasal iktidarın pervasızlığına örnektir. İzmir’de başlatılan operasyon Eskişehir ve Antalya’ya sıçratıldı. Yapay iddialar belediyeler itibarsızlaştırmaya çalışılıyor.Yatırım hevesleri kırılmak isteniyor.Kocaoğlu’nu dinlerken kamuoyunda yaratılmak istenen algının ne kadar yanlış olduğunu öğrendik. İzmir’de güzel yatırımlar yapılıyor. Çevre ve insan sağlığı dikkate alınıyor. Bunları duymak beni mutlu etti. Otopark sıkıntılarını gideren yatırımlar güzel” dedi.

 HER ŞEY TAM OTOMATİK

616 metrekarelik alan üzerine çelik konstrüksiyon ve giydirme cephe olarak yapılacak tam otomatik otopark sistemi; düşeyde hareket eden 4 adet taşıyıcı asansör, asansör üzerine döner platformlar, hareket eden yatay taşıyıcılar, otomatik açılır-kapanır kapılar ve bunlara bağlı elektronik ekipmanların çalışmasını kumanda eden entegre yönetim sisteminden oluşacak. Ünitelerin kendi içersinde ve birbirleriyle iletişimi gelişmiş endüstriyel donanım ve yazılımlar ile sağlanacak.

Otoparka gelen sürücü, aracını asansörlerden birine park edecek ve park işlemini teyit ettikten sonra araç otomatik taşıyıcılar tarafından alınarak en uygun park yerine yerleştirilecek. Sürücü dilediğinde aracı geri verme işlemi otomatik olarak gerçekleştirilecek ve aracını teslim alacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Alsancak ve civarının otopark ihtiyacının karşılanması için daha önce de Alsancak Atatürk Spor Salonu önü yer altı otoparkı ile Kültürpark Yeraltı Otoparkı’nı hizmete almıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası