Ege Postası
Geri

CHP’de giyotin yine çalıştı

CHP İl Disiplin Kurulu, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın ağustos ayı meclis toplantısındaki “Facebook ve Twiter'da ağza alınmayacak laflar söyleniyor bana ve aileme. Kim bana ne söylüyorsa bin katını Allah ona versin” isyanına kulak verdi ve sosyal medya üzerinden Durak’ı, sert bir şekilde eleştiren Karşıyaka CHP üyesi Hüsnü Yardımcı’yı partiden ihraç etti.
CHP’de giyotin yine çalıştı
Haberler / İzmir
19 Eylül 2012 Çarşamba 13:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir İl Disiplin Kurulu’nda giyotin yine çalıştı. Sosyal medya üzerinden Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve CHP Karşıyaka İlçe Örgütü aleyhinde sosyal medyada sert eleştiri yaptığı ve belgesiz suçlamalarda bulunduğu gerekçesi ile  Karşıyaka CHP üyesi Hüsnü Yardımcı partiden ihraç edildi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, belediyenin Ağustos ayı ikinci olağan meclis toplantısında  kendisini  sosyal paylaşım sitelerinden eleştiren muhalif partililere sert tepki göstermiş ve “çamur atmak, belediye başkanının ailesine kötü söz söylemek hiç hoş değil. Facebook ve Twiter'da ağza alınmayacak laflar söyleniyor bana ve aileme.  Kim bana ne söylüyorsa bin katını Allah ona versin” demişti. Geçtiğimiz ay kendilerine gelen dosyayı inceleyen ve Yardımcı’nın savunmasını da dinleyen CHP İzmir İl Disiplin Kurulu Yardımcı’yı partiden ihraç etti.

“KARAR EMSAL TEŞKİL EDİYOR”

İl Disiplin Kurulu Başkanı Şener Erol, kararı oy çokluğuyla aldıklarını belirtirken Yardımcı’nın YDK’ya itiraz hakkının bulunduğunu söyledi.Kararın emsal teşkil ettiğinin belirten İl Disiplin Kurulu Üyesi Hüseyin Gün, “Vatandaşın seçtiği belediye başkanına, ya da partinin herhangi bir ilçe başkanına partili birinin hakaret etmeye asılsız eleştiriler yapmaya hakkı yok” dedi. Bir diğer disiplin kurulu üyesi Birol Soylu ise, “ İl Başkanımız Ali Engin başkan seçildikten sonra kimsenin keyfi olarak belediye başkanlarını ve partinin yetkili organlarını basın önünde sosyal medya önünde eleştirmeyeceğini  eleştirenlerinde gerekli cezayı alacağını söylemişti. Biz de belediye başkanlarımızı eleştiren ve hırsızlıkla suçlayan bir partiliyi gereğini yaparak ihraç ettik. “ dedi.

GİYOTİN SÜREKLİ ÇALIŞTI

CHP İzmir İl Disiplin Kurulu daha önceden TBMM önünde dağıttığı bildiri ve katıldığı TV programı yüzünden CHP İzmir Üyesi Neriman Fidan’ı, ticari ilişkileri nedeniyle yaşadığı bir olaydan kaynaklı tedbirli olarak disipline sevk edilen Kars Ardahan Iğdır Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Nihat Kaya ve parti üyesi Mehmet Cengiz’i CHP’den  ihraç etmişti.

ENGİN 'TAVİZ YOK' DEMİŞTİ

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin göreve başladığı günlerde parti içinde disiplinsizliğe izin vermeyeceklerini açık bir şekilde belirtmiş ve "Basın ve sosyal medya üzerinden tartışma yarattırmam. Bundan sonra da artık taviz yok. Kurul işleyecek" demişti. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası