Ege Postası
Geri

CHP’li Atalay’dan yüzde 25'lik otobüs zammına tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanı Mehmet Atalay, özel halk otobüslerinde yapılan yüzde 25'lik zammın doğru olmadığını söyledi.        Mehmet Atalay, yaptığı açıklamada, özel halk otobüslerinde...
CHP’li Atalay’dan yüzde 25'lik otobüs zammına tepki
Haberler / Genel
25 Temmuz 2013 Perşembe 16:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanı Mehmet Atalay, özel halk otobüslerinde yapılan yüzde 25'lik zammın doğru olmadığını söyledi.

        Mehmet Atalay, yaptığı açıklamada, özel halk otobüslerinde yolcu ücretlerine yapılan yüzde 25’lik zam ile bir kişiden alınan 2 liralık ücretin 2 lira 50 kuruşa yükseltildiğini söyledi. Yapılan ücret zammının benzine yapılan zam ile doğru orantılı olduğunu söyleyen Atalay, "Dünyanın en pahalı benzinini kullanıyoruz. Bir litre benzin fiyatı 5 lirayı geçti. Özel halk otobüslerinin yaptığı yüzde 25’lik zam doğru bir karar değil. Ayrıca Samsun özelinde bir ulaşım problemi var. Raylı sistem yapıldı, otogar şehir dışını yapıldı ancak şehrin merkez ilçeleri ile vatandaşlar 3 araç değiştirerek işlerine gidip geliyorlar. Otobüs ücretleri halkın ekonomik olarak zorlanmayacağı seviyeye çekilmelidir." dedi.

        Benzine gelen zammın halkın temel ihtiyaçlarına da yansıyacağını ileri süren Atalay, "Halkın temel ihtiyaçları hükümetin söylediğinin aksine günden güne zamlanıyor. Benim endişem benzin zammı sonrası zamlar peşi sıra gelecek ve ekonomik kriz daha da derinleşecek. Böyle bir durumda AK Parti hükümeti memura ve işçiye yüzde 4'lük gibi maaş artışları ile oylamaya çalışıyor." diye konuştu.






YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası