Ege Postası
Geri

CHP’li Başkan’dan birlik çağrısı; 2019 seçimleri…

CHP Çeşme İlçe Başkanı M. Ekrem Oran 2019’da yapılacak seçimlerin önemine değinerek, Laik, Demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ne inanan herkesi birlikte mücadele etmeye çağırdı. Oran “2019’da yapılacak seçimler, Laik Demokratik, Tam Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin, otoriter bir tek adam rejimine dönüştürmek isteyenlere karşı bir varoluş mücadelesi niteliğindedir.” dedi CHP’li Başkan’dan birlik çağrısı;
CHP’li Başkan’dan birlik çağrısı; 2019 seçimleri…
Haberler / Yerel Politika
30 Mart 2018 Cuma 16:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye’nin demokratik yapısının, sosyal barışın tehdit altında olduğunu ifade eden Ekrem Oran; “Parlamento, demokrasi, yargı, eğitim, ekonomi gibi devleti ayakta tutan herşey bir kişinin siyasi ikbali uğruna dönüştürülüyor. Cumhuriyet değerleri, Kemalist devrimler, özgürlüklerimiz tehdit altında. 2019’da yapılacak seçimler, Laik Demokratik, Tam Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin, otoriter bir tek adam rejimine dönüştürmek isteyenlere karşı bir varoluş mücadelesi niteliğindedir. Bu mücadele Kuvayi Milliye ruhuyla, kişisel hesapları bir kenara bırakarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin dünü, bugünü ve yarınına yürekten inanarak yürütülmeli” dedi.

BİRLİK ÇAĞRISI

Laik, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ne, Atatürk devrimlerine bağlı kitlenin sanılandan çok daha büyük olduğuna inandığını belirten Oran; “Kurdukları kirli düzen ve satın alınmış medyalarında sesleri daha çok çıksa da, cumhuriyet değerlerine yürekten bağlı, demokrasiden, Atatürk Türkiye’sinden yana olan vatan sevdalılarının, sanılandan çok daha kalabalık olduğunu bizler kadar onlar da biliyorlar. Bizler, Kemalist devrimlerin yılmaz neferleri, bir araya geldiğimizde neler başarabileceğimizi 16 Nisan referandumunda gördük. Şimdi bu aydınlık yüzlü, güzel yürekli insanlar yeniden ve daha güçlü bir şekilde bir araya gelerek, kirli ittifakların, karanlık hedeflerini gerçekleştirmesine izin vermeyecektir. Bu mücadele, kırgınlıkların, makam, mevki heveslerinin, kişisel hesapların çok üstünde bir mücadeledir. Bu çerçevede, geçmişte Cumhuriyet Halk Partisi’nde mücadele etmiş, çeşitli kırgınlıklarla uzaklaşmış büyüklerimizi, eski yöneticilerimizi, partimizin her kademesinden bütün dava arkadaşlarımızı Türkiye Cumhuriyeti’nin varoluş mücadelesine omuz vermeye davet ediyorum. Unutulmamalıdır ki; işgal ettiğimiz makamlar geçicidir. Aslolan, Kemalist devrimlerin vücut bulduğu altı okun iktidarda dalgalanmasıdır.” Çeşme CHP ilçe başkanı olarak Tüm Çeşmeli yurtseverleri, Cumhuriyetçileri göreve çağırıyorum; şeklinde konuştu.

GENÇLER AKTİF ROL ALMALI

On altı yıldır sürdürülen, ayrıştırıcı ve baskıcı anlayışın, toplumun tüm kesimlerine etki ettiğine dikkat çeken Ekrem Oran; “Gençlerin bir kısmı siyasetle ilgilenmediklerini belirtiyorlar. İktidarın çatışmacı, ayrıştırıcı üslubu, ekonomik beceriksizliği hayatın her alanında etkisini gösteriyor. Geçim sıkıntısında, kadınların yaşam alanlarında, soruların çalındığı sınavlarda, sosyal medya yasaklarında, yanlış tarım politikalarıyla soframıza gelen ekmeğe kadar her alanda siz ilgilenmeseniz de siyaset sizinle ilgileniyor. Buradan siyasetle ilgilenmediğini belirten gençlere de sesleniyorum. Ekmeğinize, eğitimize, yaşam biçiminize, özgürlüklerinize sahip çıkın. Sizi biat etmeye zorlayan, farklılıklarınızı reddeden, geleceğinizi çalanlara karşı susmayın harekete geçin. Atatürk’ün sizlere emanet ettiği Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin sizlerin, aydınlık fikirlerine, enerjisine ihtiyacı var.” diyerek gençleri siyasete çağırdı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası