Ege Postası
Geri

CHP’li Polat’tan Özlale’ye öneri: Vekilliği bırakıp kente gelsin

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ümit Özlale’ye öneride bulundu. Polat açıklamasında, “Ben Özlale’nin yerinde olsaydım vekilliği bırakıp gecemi gündüzümü kente verirdim. Adaysam ve kenti almak istiyorsam bu şekilde bir yol izlerdim” diye konuştu.
CHP’li Polat’tan Özlale’ye öneri: Vekilliği bırakıp kente gelsin
Haberler / Yerel Politika
21 Eylül 2023 Perşembe 13:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener dün İzmir İl Teşkilatıyla yaptığı buluşmada İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale’nin Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olduğunu resmi olarak açıkladı. Akşener açıklamasında, “İzmir’i kokudan kurtaracak, İzmir’de sığınmacılara belediyeler üzerinden ekstra yardım, indirim yapılmayacak. Dürüstlüğüne kefil olduğum, İzmir’i proje sağnağına tutacak olan İzmir büyükşehir belediye başkan adayımız Ümit Özlale” ifadelerini kullandı.

Akşener’in koku ve mülteciler üzerinden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yüklenmesine CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat tepki gösterdi.

“AK PARTİ’Yİ TAKİP EDİYORLAR”

Koku eleştirilerine yanıt veren CHP’li Polat,  “Ya bizim burnumuzda bir problem var a da İzmir’e dışarıdan gelen siyasetçilerin burunlarında var. Biz burada bir koku sorunu görmüyoruz. 1 yılı aşkın süredir Büyükşehir Belediyemizin yatırımları sebebiyle İzmir koku sorunundan kurtuldu. Koku sorununu AK Parti siyasetçilerinin dillendirdiğini biliyoruz. Üzücü olanı, onların kente çıkmadan, kordon’da gençlerle oturup çiğdem çitlemeden koku olduğunu iddia etmeleri AK Parti gündemini takip ettiklerinin işareti. Bu düşünceyi reddediyorum” dedi.

“MÜLTECİLERİM SORUMLUSU BİZ DEĞİLİZ”

Polat, Akşener’in mülteciler üzerinden yaptığı eleştirlere ise, “Bizim de üzerimizde durduğumuz bir diğer konu sığınmacılar. Hatta  sınırlarımızın namus olduğunu, sınırlarımızdan başlayarak mülteci sorunun çözülmesi gerektiğini söyledik. Türkiye’nin demografik yapısı bozulmadan sığınmacıların kendi ülkerlerine gönderilmesi gerektiğine yönelik politikalar ürettik. Bunun sorumlusunun CHP ya da belediyelerimizin olmadığını bilen siyasetçilerin başında İYİ Partili siyasetçiler geliyor. İktidarın üzerine düşen görevi biz yapmışıyormuşuz gibi bir algı, iktidarın 20 yıldır  CHP üzerinde yürüttüğü algıya benzer bir algıdır. Bu iki eleştiriyi reddediyorum” ifadeleriyle yanıt verdi.

“VEKİLLİĞİ BIRAKIP, KENTE GELSİN”

İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale’nin adaylığına ilişkin açıklamalarda bulunan Polat, “İYİ Parti genç bir parti. İddia koyması gerekiyor. Siyasetçilerin iddia koymaları güzel bir şey. Özlale’yi aday olarak açıklamaları İzmir siyaseti açısından rekli fakat ben bir idda ortaya koyduğunu düşünmüyorum. İddia koyan insanın önce bulunduğu makamı bırakıp kente gelip harıl harıl çalışmasın gerekiyor.  Ben Özlale’nin yerinde olsaydım vekilliği bırakıp gecemi gündüzümü kente verirdim. Adaysam ve kenti almak istiyorsam bu şekilde bir yol izlerdim” diye konuştu.

“İTTİFAKI HALK YAPACAK”

İYİ Parti’nin yerel seçimlerde ittifaka kapılarını kapatmasının İzmir’de ve Türkiye’de sorun yaratmayacağını belirten Polat, “Bu dönem ittifakı partiler değil halk yapacak. İzmir ve Türkiye açısından ittifaksız siyasetin sorun olacağını düşünmüyorum” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası