Ege Postası
Geri

Çalıştayda Çanakkale turizmi ele alındı

Çanakkale Valiliği ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) tarafından düzenlenen Turizm Çalıştayı'nda, şehrin turizm potansiyeli ve sıkıntıları ele alındı. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'nın katkılarıyla ÇOMÜ Turizm İşletmeciliği...
Çalıştayda Çanakkale turizmi ele alındı
Haberler / Güncel
30 Nisan 2013 Salı 17:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çanakkale Valiliği ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) tarafından düzenlenen Turizm Çalıştayı'nda, şehrin turizm potansiyeli ve sıkıntıları ele alındı. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'nın katkılarıyla ÇOMÜ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu tarafından düzenlenen çalıştayda "Çanakkale Turizminin Durum Tespiti, Sürdürülebilirliği ve Geliştirme Olanakları" hakkında görüş alışverişi yapıldı.

Sabahki açılışın ardından katılımcılar, coğrafi bölgelere göre altı gruba bölünerek turizmin sıkıntılarını tartıştı, çözüm önerilerini sundu. Adalar, Gelibolu Yarımadası, şehir merkezi, Assos, Kazdağları ve Lapseki-Biga-Çan'dan toplanan grupta oluşturulan "Bölge Turizminin Sorunları ve Çözüm Önerileri, Güçlü ve Zayıf Yanları, Fırsatlarve Tehditler" başlıklı raporlar, öğleden sonraki toplantıda okundu. Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk ve ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner'in açılış konuşmalarından sonra grup sunumları ve raporlar okunarak ilin turizmi tartışıldı, problemler ve çözüm önerileri sunuldu.

Çanakkale Turizm Çalıştayı'nda, merkezle ilgili olarak şu sıkıntılar tespit edildi: Çanakkale’nin hem diğer iller ve şehiriçinde turistik noktalara ulaşım zorlukları. Tur operatörlerinin uygulamaları sebebiyle turistlerin turizm ve kültür değerleri hakkında yeterince bilgi sahibi olmadan ayrılması. Bölgenin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turizm destinasyonu ilan edilmemesi. Şehiriçi eğlence ve alışveriş imkanlarının sınırlı olması. Şehiriçi kültür sanat sunum imkanlarının sınırlı olması. Önemli turizm gelir segmentlerinden olan kongre turizminden yeterince faydalanamaması. Çanakkale ve yöreyle ilgili hediyelik eşya imalatında kalite, sunum ve dağıtım sıkıntıları. İl merkezinde planlanan yat ve kruvaziyer limanlarıyla ilgili çalışmaların desteklenmesi ve en kısa sürede gerçekleştirilmesi için bütün imkanların seferber edilmesi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası