Ege Postası
Geri

Çorum Belediyesi'nden bin 571 yetim çocuğa bayramlık kıyafet

Çorum Belediyesi, Peygamber Efendimiz'in (sas) doğum yılı rakamı olan 571'den esinlenerek bin 571 yetim çocuğa bayramlık kıyafet dağıttı. Kadın Kültür ve Sanat Merkezi'nde çocuklara dağıtım töreni düzenlendi. Projeyi hazırlayan Çorum...
Çorum Belediyesi'nden bin 571 yetim çocuğa bayramlık kıyafet
Haberler / Genel
30 Temmuz 2013 Salı 17:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çorum Belediyesi, Peygamber Efendimiz'in (sas) doğum yılı rakamı olan 571'den esinlenerek bin 571 yetim çocuğa bayramlık kıyafet dağıttı. Kadın Kültür ve Sanat Merkezi'nde çocuklara dağıtım töreni düzenlendi. Projeyi hazırlayan Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün eşi Hatice Külcü, törende yaptığı konuşmada çocukların bayrama mutlu girmesinin kendilerini de mutlu ettiğini dile getirdi.

Hatice Külcü, belediyenin bayrama yakın bir zamanda çocukları giydirmesinin kendisini çok memnun ettiğini ifade ederek, ''Peygamber Efendimiz de (sas) yetim büyümüştür. İşte yetimlere, öksüzlere biz bu yüzden bir başka özen gösteriyoruz. Allah rızası için bir yetimin başını okşayan herkes, elinin dokunduğu her saç teline karşılık sevap alır buyuruyor Efendimiz (sas), öksüz ve yetimlerimiz de bizim çocuklarımız. Fikrimizin hayata geçirilmesinde yardımcı olanlara teşekkür ediyorum.'' dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise çocuklarla yakından ilgilenerek bir çocuğu da kendisi giydirdi. Sıraya girenler olduğunu gören Külcü, 'herkesi elbiselerin olduğu alana alın' talimatı vererek, 'bayram havası yaşansın' ifadesini kullandı. Belediye olarak sadece fiziki açıdan hizmetler üretmediklerini belirten Külcü, sosyal ve kültürel hizmetlere de büyük önem verdiklerini aktardı.

Ramazan ayında öksüz ve yetim çocukları sevindirmenin kendilerini de mutlu ettiğini aktaran Külcü, ''Biz belediye olarak her alanda olduğu gibi bu alanda da sosyal belediyecilik mantığı ile hareket ediyoruz. Bu mübarek Ramazan ayında bin 571 evladımızı giydirdik. Bu proje aslında eşimin fikriydi. Anne olması hasebiyle sanırım kalbinden böyle birşey geçmiş, bana söyledi. Biz de haklı ve yerinde gördük. Öksüz ve yetim büyüyen Peygamber Efendimiz'in (sas) doğum tarihi olan 571 yılından esinlenerek bin 571 çocuğumuza yardım yaptık.'' diye konuştu.

Çok sayıda ihtiyaç sahibi çocuk ise yardımlardan alabilmek için kıyasıya yarıştı. Dağıtım törenine katılan belediye başkan yardımcıları da çocuklarla yakından ilgilenerek kıyafet giymelerinde yardımcı oldu.



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası