Ege Postası
Geri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, restorasyonu tamamlanan Yıldız Sarayı'nın açılışında konuştu: Burayı ihya ettik!

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yıldız Sarayı'nın restorasyonunun tamamlanması nedeniyle düzenlenen açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Milli Saraylar Başkanlığımızca yürütülen 6 yıllık restorasyon çalışmaları sonucunda Yıldız Sarayı'nı ihya ettik. Bugünden itibaren İstanbul'un tarihi simgelerinden biri olan Yıldız Sarayı kapılarını açıyor," dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, restorasyonu tamamlanan Yıldız Sarayı'nın açılışında konuştu: Burayı ihya ettik!
Haberler / Güncel
19 Temmuz 2024 Cuma 15:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cumhurbaşkanı, restorasyon sürecinde emeği geçen herkese teşekkürlerini sunarken, Türkiye'nin tarihi mirasına sahip çıkmanın önemine dikkat çekti. "Reddi miras anlayışı bizlere çok ağır bedeller ödetti," diyen Erdoğan, bu anlayışın değişmesi gerektiğini vurguladı ve Yıldız Sarayı'nın restorasyonunun bu değişimin bir parçası olduğunu ifade etti.

Yıldız Sarayı'nın Osmanlı İmparatorluğu'nun en sancılı yıllarına şahitlik ettiğini anlatan Erdoğan, Sultan II. Abdulhamit dönemini özellikle anarak, sarayın bu dönemdeki önemine işaret etti. Erdoğan, "Necip Fazıl'ın 36 Türk hükümdarı arasında belki de en büyüğü olarak tanımladığı Abdülhamit Han, darbeye kadar devleti buradan yönetti," şeklinde konuştu.

Erdoğan, sarayın "muhteşem bir müze olarak hizmet vermeye hazır hale geldiğini" duyurdu. Cumhurbaşkanı, restorasyon sürecinin sadece Yıldız Sarayı ile sınırlı kalmayıp, Edirne Sarayı gibi diğer tarihi yapılar için de devam ettiğini belirtti.

Erdoğan, geçmişte yaşanan talihsiz olaylardan sonra Savarona yatını da devraldıklarını ve restore ettirdiklerini açıkladı. Restorasyonun tamamlanmasının ardından yatın devlet başkanlarını ağırlamak için kullanılacağını ifade etti. Cumhurbaşkanı, "Biz hiçbir zaman ayrım gözetmeden tarihi kucakladık ve kültürel mirasımıza sahip çıktık. Yıldız Sarayı ve Savarona yatı gibi değerlerimizi koruyarak gelecek nesillere aktarmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz," dedi.

Cumhurbaşkanlığının tarihi eserlere verdiği önemi vurgulayan Erdoğan, Yıldız Sarayı'nın vatandaşların her bir ferdinin gururla gezebileceği, tarihi ve kültürel bir miras olarak hizmet vereceğini belirtti. Bu projeler, Türkiye'nin tarihi ve kültürel mirasını koruma ve onu dünya sahnesinde sergileme amacını taşıyor.(T24)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası