Ege Postası
Geri

DP Genel Başkanı Uysal: Yamalı anayasa değil, yeni anayasaya ihtiyaç var

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, yamalı anayasaya değil, yeni anayasaya ihtiyaç olduğunu söyledi. Uysal, "İktidar partisi tarafından yapılan, '12 Eylül askeri düzeninin ürünü mevcut Anayasa’ya 48 maddelik bir yama yapalım'...
DP Genel Başkanı Uysal: Yamalı anayasa değil, yeni anayasaya ihtiyaç var
Haberler / Politika
19 Temmuz 2013 Cuma 14:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, yamalı anayasaya değil, yeni anayasaya ihtiyaç olduğunu söyledi. Uysal, "İktidar partisi tarafından yapılan, '12 Eylül askeri düzeninin ürünü mevcut Anayasa’ya 48 maddelik bir yama yapalım' önerisi, bir oyalama, hedef şaşırtma ve kabahat savmadan öte bir anlam ifade etmez." şeklinde konuştu.

Yaptığı yazılı açıklamada Türkiye’de siyasal sistem tıkandığını belirten Uysal, "Milletimizin siyasete olan güveni, geleceğe dönük umudu sarsılmıştır. Yeni bir Anayasa, devlet ile toplum arasında yeni bir mutabakat, demokratik bir siyasal sisteme yönelik bir beklenti, milletimizin bütününde yaşamsal bir ihtiyaç olarak kuvvetle hissedilmektedir. Ancak üzülerek görüyoruz ki, gerek iktidarı ile gerek muhalefeti ile mevcut Meclis’in bunu gerçekleştirebileceğine dair maalesef en ufak bir umut ışığı dahi kalmamıştır. Başından bu yana, ‘masadan kim önce kalkacak’ anlayışı ile ve samimiyetten uzak bir yaklaşımla başlanan yeni Anayasa konusunda iktidar partisi havlu atarak süreci noktalamıştır. Türkiye’nin ihtiyacı olan Yeni Anayasa, maalesef iktidar partisince kişisel ihtiyaçlar ve Başkanlık sistemine kurban edilmiştir." dedi.

AK Parti tarafından yapılan, mevcut anayasaya 48 maddelik bir yama yapma önerisinin, bir oyalama, hedef şaşırtma ve kabahat savmadan öte bir anlam ifade etmediğini öne süren Uysal, açıklamalarına şöyle devam etti: 1982’den bu yana pek çok hükmünde önemli değişiklikler yapılmasına rağmen, bu Anayasa’nın Türkiye’ye dar geldiği aşikardır. Sorun, dar gelen bu kalıbın kendisindedir. Üzerine ne kadar yama yapılırsa yapılsın, milletin derdine, tıkanan sisteme deva olmaktan uzak kalacaktır. Hiç kuşku yok ki, Türk halkı bundan çok daha fazlasını, çok daha iyisini hak etmektedir. Türkiye’nin yamalı Anayasaya değil, yeni Anayasaya ihtiyacı vardır. Türkiye’nin mevcut sorunlarının çözümü ancak, yeni Anayasa’nın özgürlükleri en geniş anlamda tanıyan, evrensel standartlarda ve katılımcı demokrasiyi tam anlamıyla eksiksiz karşılayan yepyeni bir yaklaşımla ele alınması ile mümkündür.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası