Ege Postası
Geri

Davutoğlu, Cidde'de Mali toplantısına katılacak

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Bakanlar Düzeyinde Mali Temas Grubu Toplantısı'na katılmak üzere yarın Suudi Arabistan'a geçecek.Dışişleri Bakanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada,...
Davutoğlu, Cidde'de Mali toplantısına katılacak
Haberler / Dünya
12 Mayıs 2013 Pazar 10:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Bakanlar Düzeyinde Mali Temas Grubu Toplantısı'na katılmak üzere yarın Suudi Arabistan'a geçecek.

Dışişleri Bakanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Tarihi ilişkilerimiz bulunan dost ve kardeş Mali, 2012 yılı Ocak ayından itibaren ülkede yaşanan gelişmelerle birlikte ciddi meydan okumalarla karşı karşıya kalmıştır. Bu dönemde Türkiye, en başından bu yana Mali’nin egemenlik, toprak bütünlüğü ve siyasi istikrarına verdiği önemin bilinciyle hareket etmiş, Afrika Birliği ve Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu’nun (ECOWAS) önderliğinde, Mali’nin siyasi iradesiyle uyum içerisinde ve BM ile uluslararası toplumun desteğiyle yürütülen girişimleri desteklemiştir." denildi.

Cidde'deki toplantının Mali’de yaşanan gelişmelerin değerlendirilmesine ve ortaklaşa atılabilecek adımların belirlenmesine vesile olacağı kaydedildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası