Ege Postası
Geri

DÜZELTME-Ekren:Küresel finans krizi 1920'lerdeki buhrandan sonra en şiddetlisi

Sayın abonemiz bir önceki haberde Prof. Dr. Nazım Ekren'in soyismi sehven Ekren olarak yazılmıştır. Düzeltip haberi yeniden servis ediyoruz...İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü, Eski Ekonomi Bakanı Ve Başbakan Yardımcısı Prof. Dr Nazım...
DÜZELTME-Ekren:Küresel finans krizi 1920'lerdeki buhrandan sonra en şiddetlisi
Haberler / Dünya
12 Mayıs 2013 Pazar 02:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sayın abonemiz bir önceki haberde Prof. Dr. Nazım Ekren'in soyismi sehven Ekren olarak yazılmıştır. Düzeltip haberi yeniden servis ediyoruz...


İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü, Eski Ekonomi Bakanı Ve Başbakan Yardımcısı Prof. Dr Nazım Ekren, 2007 yılında başlayan ve 2009 yılında şiddetini gösteren küresel finans krizinin dünyada 1920'lerde ki buhrandan sonra en şiddetli, en yaygın krizlerden biri olarak kabul edildiğini söyledi.

Hollanda Genç İşadamları Federasyonu (HOGIAF)'ın alt derneği olan VOTİAD ve GİAD'ın Deventer şehrinde organize ettiği ''Girişimciler için fırsatlar riskler ve motivasyon'' konferansta konuşan Ekren, Amerika'da mortgage krizi olarak başlayan bu sürecin, daha sonra iletişim krizi, mükemmelliğin kırılganlığı, likidite fantezileri, güven krizi ve Avrupa'ya sıçramasından sonra bütçe krizi şeklinde yaygınlaştığını ifade etti. Ekren, "Özellikle krizin yoğunlaştığı 2009 yılında dünyada her ülkede, bir kaç tane gelişmekte olan veya yükselen piyasalar hariç, ekonomik faaliyet hacmi daralmış. İşadamlarımızın yakından izlediği, beklenti ve güven bozulmuş. Kamunun taahhütleri ve yükümlülükleri artmıştır. Çünkü aşırı şekilde piyasaya müdahale ettikleri için, para aktardıkları için, borçlandıkları için ve sermaye enjeksiyonu yaptıkları için yükümlülükleri artmıştır. Birçok Avrupa ülkesinde siyasal ve sosyal hayat değişmeye başlamış. Dolayısıyla herkesin, her işadamının üzerinde durduğu ana konu, yeni dönemde nasıl bir mimari yapalım ki, bundan sonra ki krizler ortaya çıkmasın." şeklinde konuştu.

"TÜRK İŞADAMLARI BÜYÜK SORUMLULUK ÜSTLENİYOR"

Prof. Dr Nazım Ekren, Hollanda'nın hem Avrupa'nın ve hem de dünyanın en önemli ülkelerinden bir tanesi olduğunu ifade edip sözlerini şöyle sürdürdü: "Özellikle Hollanda her alanda rol ve fonksiyonu güçlü olan bir olan ülkedir. Türkiye ile de geçmişi yüzyıllar öncesine dayana son derece siyasi ve ekonomik ilişkileri vardır. Dolayısıyla Hollanda'da yaşayan Türk insanının ve işadamlarının, Hollanda'nın kaynaklarını iyi değerlendirerek, kurumsal ve sosyal sahibi olarak, önce kendilerine sonra, yaşadıkları Hollanda'ya, Türkiye ve Dünya'ya kaliteli farklılık üretecek bir süreci başlatmaları için iyi bir fırsat içindeler diye düşünüyorum. Burada Hollanda Genç İşadamları Federasyonu (HOGİAF) ve alt kuruluşları olan VOTİAD ve GİAD'ın büyük bir sorumluk üstlenmelerinden dolayı da memnun olduğumuz belirtmek isteriz." dedi.

SAĞLAM: BAŞARI EKİP RUHU İLE GELİR

Eski milli futbolcu ve teknik direktör Ertuğrul Sağlam ise, Hollanda'da samimi bir topluluk ve birbirinden değerli konuşmacılar ile birlikte olmaktan son derece mutlu olduğunu söyledi. Sağlam, "Kayserispor, Beşiktaş ve Bursaspor'da teknik direktör olarak çalıştım. Hepside bir birinden farklı camialardı. Elimizden geldiği kadar başarılı olmaya çalıştık. Kısıtlı imkanlar ile ekip ruhu ile çalıştık. Ve akabinde başarılar peşin sıra geldi. Hollanda'da son derece aktif ve dinamik genç girişimcileri görmek beni mutlu etti. VOTİAD ve GİAD isimli genç işadamları derneğinin saygıdeğer işadamları ile birlikte olmaktan da ayrıca gururlu olduğumu belirtmek isterim. Aslında bizlerde bir işvereniz. Çünkü bende Bursaspor döneminde 100 kadar kişi ile birlikte idim. Onlarla birlikte çalışıyordum. Her zaman çalıştığım insanlar ile iyi bir diyalog içinde oldum. Onların güvendim. Onlar da bana güvendiler. Israrlı ve istekli çalışmalar ve iyi motivasyonla başarılarda peş peşe gelmeye başladı. İlk defa bir Anadolu takımı 26 yıl sonra şampiyonlukla tanıştı. Burada motivasyon ve azmin ve ekip ruhunun birlikteliği ile olduğunu söylemek isterim. "

"HOLANDA VE TÜRKİYE'NİN ORTAK YÖNÜ TİCARET"

HOGİAF Başkanı Şükrü Masmas da konuşmasında Türkiye'den alanında uzman birbirinden değerli konukları ağırlamaktan son derece mutlu olduklarını söyledi. Masmas, Hollanda'da Utrecht Üniversitesine yaptırdıkları bilimsel araştırma ile ülkede 18 bin 500 Türk kökenli işadamının bulunduğunu, bunların 54 bin kişiye iş istihdamı sağladığını söyledi. Masmas, "HOGİAF olarak çıkış noktamız dostluğun yanında ticari köprüleri nasıl kurabiliriz uğraşı içindeyiz. Özellikle kendimiz Hollandalı ve Türküz. İki ülke arasında nasıl bir ticari köprü kurabiliriz onun çabası içerisindeyiz. Bu amaçla işadamlarımızın kalitesini nasıl arttırabiliriz amacıyla farklı programlar düzenliyoruz. 27 Mayıs 2013 tarihinde ise Hogiaf Awards programımız var. Orada öne çıkartmak istediğimiz konu ise uluslar arsı ticaret. Malumunuz Hollanda ve Türkiye'nin ortak yönlerinden biriside ticaret genelde de başka milletlere yapılan ticaret."

Marmara üniversitesi bankacılık ve sigortacılık enstitüsü öğretim üyesi Dr. Atilla Uyanık sinevizyon eşliğinde yaptığı sunumda girişimcilere teknik ve taktik bilgiler verdi.

Program sonunda VOTİAD Genel sekreteri Celal Arslan katılımcılardan Prof Dr Nazım Ekren, Dr. Atilla Uyanık ve Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam'a birer buket çiçek ve kalem hediye etti. Programı takip eden katılımcılara da çıkışta VOTİAD yönetimi çeşitli hediyeler takdim etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası