Ege Postası
Geri

Pakistan’da ülke genelinde oy verme işlemi bir saat uzatıldı

Pakistan’da tarihi parlamento ve eyalet seçimlerinde oy verme işleminin ülke genelinde bir saat uzatıldığı bildirildi. Yerel saatle 17.00’da sona ermesi beklenen seçimler, 18.00’da sona erecek. Bazı bölgelerde ise oy verme işlemi 20.00’a...
Pakistan’da ülke genelinde oy verme işlemi bir saat uzatıldı
Haberler / Dünya
11 Mayıs 2013 Cumartesi 15:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Pakistan’da tarihi parlamento ve eyalet seçimlerinde oy verme işleminin ülke genelinde bir saat uzatıldığı bildirildi. Yerel saatle 17.00’da sona ermesi beklenen seçimler, 18.00’da sona erecek. Bazı bölgelerde ise oy verme işlemi 20.00’a kadar uzatıldı.

Pakistan, seçimlerde oy verme işlemini ülke genelinde bir saat uzattı. Pakistan seçim komisyonu ayrıca ülkenin güneyindeki liman şehri Karaçi’de 8 seçim merkezinde oy verme saatini 20.00’a kadar uzattı. Oy verme işlemi yerel saatle 08.00’de başlarken, 17.00’da sona ermesi planlanmıştı.

Bu arada ülke genelinde bazı bölgelerde seçim merkezlerinin geç açıldığı ile ilgili haberler geliyor. Sosyal paylaşım sitelerinde seçimlerle ilgili bilgiler paylaşan vatandaşlar ve gazeteciler, bazı bölgelerde seçim merkezlerinin öğlen saatlerinde açıldığı bilgisini veriyor.

Vatandaşlar seçim merkezlerinin geç açılmasının sebeplerinin oy pusulası ve seçim sandıklarının geç getirilmesi ve seçim görevlilerinin de geç gelmesi olduğunu aktarıyor.

Karaçi’de bir seçim merkezinde bekleyen gazeteci Ayeşa Tammi Hag ise 250 numaralı seçim merkezinin 16.30 itibariyle halen açılmadığını ifade ediyor. Pakistan seçim komisyonunun oy verme işlemini uzattığı merkezler arasında bu bölge de yer alıyor.

Pakistan halkı ise 66 yıl aradan sonra ilk defa seçimle gelen iki sivil hükümet arasında iktidar değişiminin yaşandığı seçimlere ilgi gösterdi. Seçimlere katılımın bir önceki seçime göre yüksel olduğu ifade ediliyor.

Seçmenler ülke parlamentosu ve eyalet meclis üyeleri için oy kullanırken, bu parlamentolar da daha sonra yeni başbakan ve eyalet yöneticilerini seçecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası